GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Wat zijn de Psychedelische Stoffen Psilocybine en Psilocine?
In dit blog artikel
In dit blog artikel Welke paddenstoelen bevatten psilocybine?Chemische samenstelling van psilocybe paddenstoelenPsilcybine Concentratie Test: Hoe sterk zijn jouw paddo’s?Heroïsche dosering van 5 gram paddo’s: de formule van Terrence McKennaOnderzoek naar Psilocybine als hulpmiddel bij KankerpatiëntenWorden psilocybine en psilocine afgebroken door hitte?Hoe maak je magische paddenstoelen of magic truffel thee?BenodigdhedenStappenplan Magic Truffel TheeMagic Truffels of Paddo Growkit proberen en zelf psilocybine-houdende paddo’s kweken?
Deel:

Wat zijn de Psychedelische Stoffen Psilocybine en Psilocine?

De Natuur heeft ons altijd al verrast met haar vele verschijningsvormen, niet het minst in de manier waarop bepaalde stoffen ons bewustzijn kunnen veranderen, zoals psychedelica. Al sinds mensenheugenis worden de magische krachten uit magische paddenstoelen, DMT-bevattende planten en LSD-achtige stoffen benut. In dit blog duik ik in de wereld van psilocybine en psilocine. Wat is de geschiedenis van deze stoffen en wat zegt de wetenschap? 

Welke paddenstoelen bevatten psilocybine?

Een interessante vraag om te stellen is: welke soorten paddenstoelen bevatten psychedelische stoffen, meer specifiek psilocybine en psilocine?

Alle paddenstoelen van het genus Psilocybe worden gerekend als magische paddenstoelen omdat ze psychedelische stoffen, waaronder psilocybine, aanmaken.

Alle paddenstoelen die psilocybine bevatten hebben een bruinachtige sporenprint en kleuren blauw bij kneuzing (in meerdere of mindere mate).

De meest bekende psilocybe paddenstoel is de Psilocybe cubensis. Deze soort is gemakkelijk te kweken en wordt dan ook voornamelijk ingezet als growkit. Vanuit de Psilocybe cubensis bestaan er dan weer verschillende subsoorten met elk hun eigen kracht.

psilocybe cubensis

Ontdek hier het hele assortiment aan magische paddenstoelen uit de Shop van Sirius.

Een andere soort die ook zeer bekend en geliefd is, maar niet gemakkelijk te kweken is, is de Liberty Cap, ook wel het puntig kaalkopje genoemd in het Nederlands. De Latijnse benaming is Psilocybe semilanceata. 

Er zijn daarnaast nog heel wat andere soorten paddenstoelen die entheogene stoffen bevatten. Voorbeelden hiervan zijn P. cyanescens, P stuntzii en P. baocystis.

Zoals eerder gezegd is de soort die voornamelijk bekend is, de Psilocybe cubensis. Daarnaast zijn er ook psychonauten die het bos of het veld intrekken om psilocybe paddenstoelen te gaan zoeken.

Deze activiteit wordt niet aangeraden wanneer je geen verstand hebt van het zoeken naar magische paddenstoelen en niet de juiste mycologische kennis hebt.

Het is namelijk gemakkelijk om je te vergissen en een mogelijks giftig exemplaar te plukken, waardoor je voor onaangename verrassingen kunt komen te staan en bovendien onnodig de natuur ontdoet van natuurlijk voorkomende paddenstoelen.

Chemische samenstelling van psilocybe paddenstoelen

Toen wetenschappers zich begonnen te interesseren voor psilocybe paddenstoelen, duurde het niet lang voordat de psychedelische hoofdbestanddelen blootgelegd werden: de hallucinogene stof psilocybine en, in mindere mate, psilocine. Daarnaast bevatten paddo’s nog een tal andere stoffen, waarvan enkel baocystine goed genoeg gedocumenteerd is.

De stof waar het voornamelijk om gaat is psilocybine, de stof die zich in de grootste hoeveelheden bevindt in de paddenstoel. Toch is psilocybine van zichzelf geen actieve stof, maar moet eerst door het lichaam omgezet worden in psilocine. 

super gold paddenstoel

Daarom wordt psilocybine omschreven als een pro-drug, een stof die eerst door het lichaam gemetaboliseerd moet worden en vervolgens omgezet in een actieve stof.

In de paddenstoel is psilocine een meer vluchtige stof en vervliegt bij aanraking met zuurstof (vandaar de blauwe kleur wanneer je een paddo kneust). Psilocybine is een veel stabielere stof. Vandaar dat je lichaam voornamelijk psilocybine te verwerken heeft.

In gedroogde paddenstoelen is de hoeveelheid psilocybine ongeveer 1%. Dus kan dit sterk verschillen. Het is dus altijd verstandig om met een lagere dosering te beginnen wanneer je een nieuwe batch paddo’s hebt.

Paddenstoelen zijn een natuurlijk product en dus telkens uniek qua chemische samenstelling. De enige manier om er zeker van te zijn hoe krachtig jouw paddo’s zijn, is door een onderzoek te doen.

Psilcybine Concentratie Test: Hoe sterk zijn jouw paddo’s?

Een manier om de potentie van magic truffels en paddo’s te testen, is door gebruik te maken van de PsiloQ Test Kit. Met deze testkit kun je zelf je psilocybine-houdende materiaal testen om te zien hoe sterk ze is. Deze testkit is verkrijgbaar bij Sirius.

psilocybine test kit

Heroïsche dosering van 5 gram paddo’s: de formule van Terrence McKenna

Volgens spreker en onderzoeker Terrence McKenna is 5 gram gedroogde paddo’s dé dosering om aan introspectief onderzoek te doen. Hij noemde dit de heroïsche dosering, waarbij ego-death plaats kan vinden en je diep genoeg met psilocybine kan werken.

Wij van Sirius raden niet persé deze dosering aan, omdat het ook bij lagere doseringen mogelijk is om diep introspectief werk te verrichten en niet iedereen zit te wachten op ego-death. Deze dosering is enkel geschikt wanneer je je ruim hebt geïnformeerd, voorbereid en je in de juiste Set & Setting bevindt.

Met 5 gram zit je op ongeveer 50 mg psilocybine. Dit is een significant grotere hoeveelheid psilocybine dan gebruikt wordt in wetenschappelijk onderzoek waarbij deelnemers een grote dosering psilocybine krijgen om een mystieke ervaring te verkrijgen. In deze klinische onderzoeken worden tussen de 20 en 30 mg psilocybine gebruikt.

Onderzoek naar Psilocybine als hulpmiddel bij Kankerpatiënten

De wetenschappelijke wereld heeft decennia nagenoeg stilgestaan wat betreft onderzoek naar psychedelische stoffen waaronder psilocybine. Dit vanwege de toenmalige legislatie, die vanuit de overheden werd opgelegd en alle vormen van drugs, met name psychedelica, zag als slecht en niet vatbaar voor wetenschappelijk onderzoek.

In de laatste decennia is onderzoek naar deze stoffen weer opgeleefd en hebben verschillende baanbrekende resultaten geleid tot een meer serieuze en respectvolle houding naar deze ‘hallucinogene stoffen’. 

Een voorbeeld van zo’n onderzoek is de werking van psilocybine bij mensen die lijden aan existentiële angst, door toedoen van terminale kanker.

De resultaten van deze onderzoeken zijn verbluffend: mensen met depressie en angsten voor de dood, krijgen door een enkele psilocybine ervaring een dosis vrede, liefde en acceptatie die zeer lang aanhoudt. 

Als je de positieve invloed van een psilocybine ervaring vergelijkt met de meest gangbare antidepressiva, kun je bijna van een wondermiddel spreken.

Daarnaast zijn er de afgelopen jaren nog tal van onderzoeken bijgekomen die op allerlei vlakken positieve resultaten oogsten: zo kan psilocybine ingezet worden bij mensen die lijden aan PTSD, 

Worden psilocybine en psilocine afgebroken door hitte?

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt trippen met de stoffen psilocybine en psilocine. De meest gekozen manier is het consumeren van verse of gedroogde paddo’s of magic truffels. Zeker in Nederland ligt deze wijze voor de hand, omdat je in een Smartshop zonder probleem verse magische truffels kunt kopen, die je direct kunt gebruiken.

Een andere wijze waarop dit mogelijk is, is door een thee te bereiden. Hierbij is het belangrijk dat je het materiaal niet kookt, maar overgiet met heet water dat zich niet meer op kookpunt (100 graden Celcius) bevindt maar daaronder (80 graden Celcius).

Het is vooral de stof psilocine die gevoelig is voor afbraak door hitte. Verschillende paddenstoelen bevatten verschillende hoeveelheden psilocybine en psilocine. Het kan dus zijn dat er bij sommige soorten zoals, Psilocybe cyanescens, een groter verlies van actieve stof plaatsvindt en je dus een zwakkere trip bekomt.

Hoe maak je magische paddenstoelen of magic truffel thee?

Volg dit stappenplan om zelf een thee te maken van magische paddestoelen of van truffels.

De thee is bedoeld voor een gemiddelde tot sterke trip voor 1 persoon. Voor beginners is het raadzaam om minder te nemen.

magic truffel thee

Voor de dosering wordt een hoeveelheid aangehouden die overeenkomt met ongeveer 2.5 mg psilocybine.

Thee zorgt ervoor dat de effecten van magische truffels of paddenstoelen eerder opkomen en minder lang duren. Zo is het mogelijk om binnen enkele minuten al te voelen dat de truffelthee begint te werken. 

In plaats van een trip van 6 uur kun je eerder rekenenen op een trip van 4.5 uur. 

Benodigdheden

  • 2.5 gram gedroogde paddo’s/ 12.5 gram magic truffels
  • 250 ml heet water
  • Stukje gember, geraspt

Stappenplan Magic Truffel Thee

  1. Snijd de paddenstoelen of truffels in kleine stukjes en doe ze in een theemok.
  2. Eventueel kun je geraspte, verse gember toevoegen, vanwege de smaak. Ook heeft gember een kalmerend effect op de maag en dit kan interessant zijn voor mensen die snel misselijk worden.
  3. Overgiet met water en laat zo’n 15 minuten trekken.
  4. Haal het door een zeef en giet in een theemok.

Magic Truffels of Paddo Growkit proberen en zelf psilocybine-houdende paddo’s kweken?

Wil je zelf aan de slag met magische paddenstoelen, koop dan een growkit. Onze growkits zijn zeer gemakkelijk in gebruik en produceren over het algemeen bovenmaats. Vergeet niet dat we spreken over een natuurlijk product, hierdoor is het niet mogelijk om de hoeveelheid oogst in gewicht te garanderen. 

Toch kun je, ook met een kleine growkit, genoeg porties oogsten voor meerdere personen of meerdere trips. Paddo’s kun je gemakkelijk drogen en bewaren voor later gebruik.

Magische truffels zijn vers, en verkrijgbaar in allerlei sterktes en soorten. Recentelijk heeft Sirius haar aanbod uitgebreid met 4 nieuwe soorten: Tampanensis, Atlantis, Galindoi en Mexicana. Check snel onze Magic Truffle Shop voor meer informatie over deze nieuwe strains met elk hun unieke effect.

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.232 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.