GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Ben jij klaar voor Salvia divinorum?
In dit blog artikel
In dit blog artikel Zeer sterke natuurlijke psychedelische stofUnieke effecten
Deel:

Ben jij klaar voor Salvia divinorum?

Deze bijzondere plant was tot voor kort een zeer zeldzame plant die enkel in de staat Oaxaca (Mexico) te vinden was. Ze is voor het eerst botanisch beschreven door R. Wasson. Salvia divinorum behoort tot de familie van de salie. Nu is ze onder psychonauten een welbekend geestveranderend middel, maar niet één die gemakkelijk is te vatten. Hier een poging om je enigszins inzicht te geven in haar mogelijke effecten.

Zeer sterke natuurlijke psychedelische stof

Salvia divinorum betekent letterlijk ‘waarzeggerssalie’.
Salvia divinorum heeft een holle, vierkante stengel en houdt van vochtige grond. De groene bladeren bevatten verschillende stoffen waaronder een zeer krachtige psychedelische substantie, salvinorine A. In feite is ze één van de krachtigste natuurlijke hallucinogenen tot nu toe. Verder verschilt ze behoorlijk van andere psychedelische stoffen. Ze is geen alkaloïde (de klasse waar bijvoorbeeld DMT en psilocybine wel toe behoren) en ook qua effect is ze behoorlijk ‘apart’ van andere psychedelische substanties en dat wil wel wat zeggen.
Verder is er een verschil tussen het traditionele gebruik van de plant en hoe wij haar gebruiken in het westen. De Mazatec  medicijnmannen plukten de bladeren, rolden er een sigaarachtige vorm van en kauwden er op. Hierdoor werd het sap van de plant via hun mondslijmvlies opgenomen. Een anderen methode die ze hanteerden was het uitpersen van de bladeren en vervolgens deze vloeistof te drinken. De effecten zijn op deze manier heel anders dan het roken van een extract, of de gedroogde bladeren.
Het is een interessant gegeven, hoe de kracht van één en dezelfde plant op verschillende manieren tot ons kan komen.
Het is zeker mogelijk je eigen Salvia divinorum plant te kweken. Als dit niet tot je mogelijkheden behoort is je tweede optie de gedroogde bladeren of een (zeer potent!) extract.

Vers geplukte bladeren

Door het kauwen van de verse bladeren ontstaat een langer durende, maar mildere trip. Gebruikers ervaren een psychedelische trance, een gevoel van loskomen van je omgeving. Ook worden tintelingen over het hele lichaam ervaren. Meestal begint dit met een soort doofheid in de mond, dat langzaam maar zeker de rest van lichaam overneemt. Dit kan aanvoelen als een gedeeltelijk of volledig verlies van het ego. ‘Dissociatie’ is een term die ook veel gebruikt wordt bij de beschrijving van de Salvia trip. Hiermee kan bedoelt worden dat je opgaat in het geheel en out- of- body experiences.

Gedroogd en extractie

Het roken van een Salvia extract dient met uiterste voorzichtigheid benadert te worden. Hiervoor kun je gebruik maken van een eenvoudig pijpje. Sirius biedt extracten aan van verschillende sterktes tot 20 x. Het roken zorgt voor een korte, maar intense trip waarbij je gevoel van controleverlies kunt ervaren en de waarneming van de omgeving wegvalt. Ook kan het voor sommige mensen moeilijk zijn überhaupt effecten te ervaren van deze plant. Hoe dit komt is niet duidelijk en heeft niet altijd met de dosis te maken. Pas er dus mee op de hoeveelheid te snel te verdubbelen, als je er de eerste keer niks van voelde. Misschien ligt het niet persé aan jouw tolerantie, maar aan iets anders. Hoe dan ook de plant met respect en ritualistisch te benaderen, kan je al veel meer openstellen voor de ervaring.
Deze plant wordt door de Mazatec sjamanen wel beschreven als een verlegen hertje, dat angstig weg springt als er te veel licht en geluid aanwezig is. Een tip is dan ook om deze plant te gebruiken in een zeer rustige, half verduisterde omgeving.

Unieke effecten

  • Vaak wordt er een verschuiving waargenomen in zwaartekracht. Het kan voelen alsof je in elkaar geduwd wordt, of juist als een elastiek steeds meer uitdijt. Of dit een prettige ervaring is, of vooral behoorlijk verwarrend, hangt er maar net van af.
  • Visuele effecten waarbij vreemde vormen, patronen en fel licht voorkomen. Salvia hallucinaties kunnen ook vaak wat van cartoons weg hebben.
  • Gevoelens van euforie, ongecontroleerde lachbuien, spraakwatervallen… Echter kan angst ook optreden, wanneer je je niet overgeeft aan de trip. Loslaten van controle is dus een belangrijke… en tegelijkertijd één van de moeilijkste dingen voor heel veel mensen. Ken jezelf dus goed genoeg om te weten of je hier zo ver mogelijk vandaan moet blijven, of dat het juiste en goede oefening voor je kan zijn om de control-freak in jou te bevrijden.
  • Ook veelvoorkomend is het vreemde gevoel dat je op meerdere plekken tegelijk bent, of dat je contact hebt met andere dimensies

De Salvia trip is moeilijk te beschrijven, omdat ze op zichzelf staat en minder gelijkenissen vertoond met andere psychedelica. Zelfs als je jezelf beschouwt als een ervaren ontdekkingsreiziger, met paddo’s, truffels, misschien zelfs DMT en LSA in je ervaringsrugzak… dan nog kun je voor een verrassend stukje terra incognita komen te staan met Ska María Pastora.

Checklist voor een veilige Salvia trip

  • Zorg voor je lichaam: eet de dagen voordat je gaat trippen extra gezond, ga op tijd slapen en zorg voor voldoende beweging.
  • Zorg voor je geest: Wees eerlijk tegen jezelf en trip als je je er klaar voor voelt. Voel wanneer het tijd is om bepaalde angsten te overwinnen, luister naar je intuïtie. ‘Het roept je’, is een ietwat vage zin die gebruikt wordt om aan te geven dat je diep van binnen weet wanneer je er klaar voor bent.
  • Zorg ervoor dat je een tripsitter hebt. Een tripsitter is een nuchter persoon die nabij is. Als je in paniek zou raken is het belangrijk dat er iemand is. Deze persoon kan jou dan met zachte stem meer in het ‘hier’ en ‘nu’ gidsen.
  • Zorg voor een ritueel: Dit kan op verschillende manieren. Wierook is een goede manier om de ruimte te zuiveren, een frisse douche om jezelf te reinigen en eventueel muziek.
  • Wat is je intentie: Een intentie wordt in het begin, voor de trip begint gevisualiseerd of uitgesproken. Het is een manier om stil te staan bij de reden waarom je deze ervaring wilt beleven. Het kan een manier zijn om contact te maken met de plant.
Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.232 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.