GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Kunnen psychedelica helpen bij het manifesteren van mijn dromen?
In dit blog artikel
In dit blog artikel De kracht van je eigen gedachtenPaddo’s en Ayahuasca houden ons een spiegel voorTrippen met psychedelica en leren angsten los te laten
Deel:

Kunnen psychedelica helpen bij het manifesteren van mijn dromen?

Hoewel je heel wat naars kunt zeggen over deze vreemde tijd waarin we leven, kan ik als positieve noot meegeven dat het me opvalt dat mensen er creatief van worden. Misschien uit verveling, omdat er ineens zo weinig leuks te doen is, of omdat ze eindelijk de tijd en ruimte vinden om dat ene project te realiseren dat al heel lang zeurde in hun achterhoofd. 

Ik neem mijn eigen moeder als voorbeeld. Het huis waarin ze woont (en waar ik ben opgegroeid) heeft verschillende krakkemikkige gebreken, waar ze al lange tijd tegenaan hikt. Als alleenstaande moeder met drie kinderen en een baan als schrijfster werd haar aandacht voor een groot deel in beslag genomen door de drukte van alledag en vond ze bijna geen tijd voor andere dingen. Doorheen de jaren is er zeker wel wat geklust aan het huis. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn jongere broer, mijn moeder en ik met hamers en spijkers in de weer waren en palen in de grond sloegen om een nieuw hek te maken voor de tuin. Binnen hebben we muren geschilderd en oud behang afgekrabd. In kleine stapjes werd het huis hier en daar opgeknapt. Met hulp van vrienden, familie en werklui (loodgieters, dakdekkers enzovoort) werden een aantal grotere projecten gerealiseerd, zoals bijvoorbeeld het isoleren van het dak. Dit kostte veel geld en was daarom voor mijn moeder een grote investering. Toch is er nog steeds veel werk aan de winkel. Het vraagt om durf en voldoende ruimte en tijd om ergens mee te starten waar je eigenlijk al jaren geleden aan had willen beginnen. Nu mijn moeder ‘dankzij’ deze corona-periode ineens veel meer tijd heeft, is ze eindelijk begonnen met het deel van het huis dat altijd al een doorn in haar oog was: de keuken. Als kind raakte ik er op een gegeven moment aan gewend dat alles ontzettend krap was en je er eigenlijk met niet meer dan één persoon tegelijk in kon zijn. Aangezien de keuken meestal een van de meest drukbezochte ruimtes is van een huis, was het er niet zo gezellig. Oftewel liep je elkaar constant voor de voeten, of je stond er eenzaam in een potje te roeren en naar de onaffe muren te staren. De keukenkastjes waren nog van de vorige bewoners en smeekten er om vervangen te worden. Toen uiteindelijk het oude fornuis het begaf werd het de hoogste tijd voor verandering.

Aangezien ik momenteel in het buitenland verblijf, houdt mijn moeder me via foto’s op de hoogte van de gang van zaken. En trots dat ik ben! Het is prachtig om te zien dat ze met haar eigen kennis en kunnen haar dromen waarmaakt, ook al stonden ze een tijdlang op een laag pitje. Nu heeft ze de moed en daadkracht verzamelt en neemt ze het eigen heft in handen. Doe jij dat ook? 

De kracht van je eigen gedachten

Net zoals mijn moeder geïnspireerd is geraakt haar huis aan te pakken, zo zie ik nog vele anderen om mij heen met een hernieuwde energie hun dromen waar maken. Zelf ken ik maar al te goed het gevoel niet vooruit te komen, overweldigt door de veelheid aan ‘wat nog moet’, en een gevoel niet genoeg tijd of energie te hebben. Fantaseren over al je mogelijkheden en ondertussen geen stappen durven maken. Dat is jammer, want ik geloof dat we ons enkel laten tegenhouden door onze eigen gedachten. Gedachten kunnen we zien als energie en hebben dus een bepaalde kracht in zich. Probeer eens te observeren wat er nu eigenlijk zoal door je hoofd gaat op een dagdagelijkse basis. Zijn het veel donker getinte gedachten, bijvoorbeeld angstige gedachten over de toekomst? Wat zijn jouw dromen? Wat wil jij manifesteren in jouw leven?

Volgens Sadhguru, een Indiase wijsheer met interessante inzichten, heb jij als mens de kracht in je om alles waar te maken in je leven waar je van droomt. Het enige dat je tegenhoudt ben jij zelf. Dus zodra je stopt met jezelf te limiteren en volledig gaat voor datgene dat je wilt bereiken, leef je in je kracht en ontdek je je eigen kunnen. Het klinkt eenvoudig, toch? We laten ons tegenhouden door gedachten als: ‘ik heb geen tijd’, of, ‘ik heb geen geld’, of ‘ik ben niet slim, knap, goed genoeg’... Al deze limiterende gedachten over onszelf hebben een sterke invloed op ons leven. Vaak raken we zodanig gewend aan deze zelf-bekritiserende stem, dat we niet inzien dat het absoluut niet de waarheid is en dat ze ons op veel verschillende vlakken tegenhoudt in onze persoonlijke groei en het waarmaken van datgene waar we echt van dromen. Net zoals mijn moeder haar limiterende gedachten over haar eigen mogelijkheden overboord gooide en aan de slag durfde gaan, zo hoop ik dat ook jij de moed vindt om te geloven in jezelf. 

Paddo’s en Ayahuasca houden ons een spiegel voor

Dat gedachten niet zomaar ‘hersenspinsels’ zijn, maar een eigen energie hebben en een grote invloed hebben op de realiteit, leerde ik tijdens mijn reizen met psilocybine en Ayahuasca. Psychedelica hebben de ongekende kracht ons een spiegel voor te houden. Soms ontwapenend, soms angstaanjagend en ongenuanceerd; we kunnen zonder filters zien hoe we echt zijn, waar we onszelf en de wereld om ons heen tekort doen, op welke manieren we onszelf tegenhouden. Omdat grenzen kunnen vervagen in een trip en daarmee ook bepaalde vastgeroeste overtuigingen, kunnen we een gevoel van vrijheid en ruimte ervaren, waarin alles mogelijk is. Deze vrijheid zorgde er bij mezelf voor dat ik kristalhelder inzag dat ik geen ‘slachtoffer’ ben, maar elke keer opnieuw de keuze kan maken: maak ik mezelf gelukkig of ongelukkig? 

Tijdens een trip met Ayahuasca werd ik overweldigd door het besef dat ik de schepper ben van mijn eigen realiteit. Ik werd geconfronteerd met mijn eigen verantwoordelijkheid. Ik kon niemand de schuld geven van mijn ongeluk, of gevoel dat ik niet het leven leidde dat ik echt wilde. Mijn ervaring liet me inzien dat ik zonder meer de schepper ben van mijn eigen werkelijkheid. De opluchting en de haast lachwekkende realisatie dat ik in een vingerknip een einde kon maken aan mijn zogenaamd lijden. 

Nu wil ik niet stellen dat een psychedelische ervaring ervoor zorgt dat in één keer al je problemen opgelost worden. Het is nog altijd jijzelf die het werk achteraf zult moeten doen. Psychedelica kunnen je bepaalde pijnpunten laten zien, die confronterend kunnen zijn en haaks staan op wat je jezelf elke dag wijs probeert te maken. Dingen die je denkt, waar je in gaat geloven en die zich manifesteren in jouw realiteit. 

Trippen met psychedelica en leren angsten los te laten

Zelf heb ik (nog) geen eigen huis en zit het renoveren van een keuken er niet in. Het hebben van een ‘eigen plek’, waarin ik iets kan opbouwen is voor mij nog niet aan de orde. Wat wil ik manifesteren? De dromen die ik heb wil ik zo puur mogelijk houden en in lijn met mijn eigen verhaal of ‘legende’. Momenteel lees ik voor de tweede maal ‘De Alchemist’, van Paulo Coelho. Hierin wordt beschreven hoe het hoofdpersonage zijn eigen legende volgt, om zo tot de sleutel van zijn geluk te komen. Net zoals dit voor het hoofdpersonage het geval is, geldt dit ook voor mij: reizen is momenteel belangrijk. Loskomen van het thuisfront en het diepe water bevaren, zonder aan het handje vastgehouden te worden. Deze manier van mijn horizon verbreden, kan ik koppelen aan een paddo trip of ceremonie met Magische Truffels of Ayahuasca. De sprong in het diepe, het oude en vertrouwde loslaten betekent uit mijn comfortzone komen. Daar leer ik over mijn angsten en hoe ik om kan gaan met mijn ‘donkere’ kant. En tegelijkertijd zie ik dat de wereld tal van mogelijkheden bevat en dat ik mag vertrouwen op mijn eigen kracht, de kracht om mijn eigen werkelijkheid te scheppen. Of je je nu aan de andere kant van de wereld bevindt, ver weg van huis, of tijdens een psychedelische ervaring in een ander universum terecht bent gekomen, deze momenten van reizen kunnen heel waardevol zijn als je de groei in jezelf wilt stimuleren, waardoor je jezelf een zetje kunt geven en begint met het manifesteren van de wereld waarin jij wilt leven. 

Niet alleen stoffen als psilocybine, DMT en mescaline kunnen het geloof in jezelf laten groeien. Het leven zelf biedt tal van mogelijkheden waarin je een kans kunt grijpen en vooruit kunt komen. Zelfs deze corona-tijd kan gezien worden als een leerrijke reis, waarop wij als mensen een andere blik kunnen krijgen op onszelf en de wereld om ons heen. Het ligt er maar aan hoe je ernaar kijkt!

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.254 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.