GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Lente en psychedelica: het seizoen van wedergeboorte
In dit blog artikel
In dit blog artikel De seizoenen en spirituele groeiDe psychedelische lente in de samenlevingLegalisatie van psychedelica en een nieuw beginDe kracht van psychedelicaPsilocybine en DMT als medicijn en sleutels tot een nieuwe startLente equinox 2021Een lenteschoonmaak en trippen met Magische Truffels
Deel:

Lente en psychedelica: het seizoen van wedergeboorte

Voel jij het ook in je vingertoppen en aan het puntje van je neus? De lente danst weer om ons heen en daar juichen we om! Het orkest van vogels, de ontluikende kleuren van bloemen en de frisse geur van een nieuwe start. In dit blog duik ik dieper in op de spirituele betekenis van de lente en waarom het belangrijk is dat we verbonden blijven met de seizoenen. Tevens bevinden we ons in een spirituele lente. Zijn we als samenleving klaar voor de legalisatie van psychedelica?

De seizoenen en spirituele groei

Als je regelmatig een Smartshop binnen wipt of op de website van Sirius rond struint, is de kans vrij groot dat je interesse hebt in spirituele groei. Smartshops verkopen niet alleen psychoactieve kruiden en psychedelische middelen waarmee je je spirituele horizon kunt verbreden, ze hebben ook de taak kennis te verspreiden en informatie te bieden over respectvol en veilig gebruik van deze middelen.

Psychedelica, entheogene middelen, spirituele medicijnen, psychoactieve kruiden… de mens staat er al van het begin der tijden mee in contact. Vele culturen vinden hier hun ankers. Zelfs de grote instituten als het Christendom zijn innig verbonden met deze plant medicijnen.

De psychedelische lente in de samenleving

Er wordt tegenwoordig wel gesproken over een psychedelische lente, als het gaat om de manier waarop de wereld tegenwoordig om lijkt te gaan met middelen als cannabis, Magische Paddenstoelen en meer. In de VS wordt in verschillende staten cannabis gelegaliseerd. Nieuwe onderzoeken met psychedelische stoffen vinden plaats en er wordt steeds meer waarde gehecht aan de therapeutische mogelijkheden ervan voor de behandeling van onder andere depressie. 

De overheden en autoriteiten die zich zorgen maken om deze zogenaamde psychedelische golf hebben gelijk als ze zeggen dat dit de samenleving zoals we hem kenden voor altijd zal veranderen. Er vindt een soort wedergeboorte plaats en deze is niet meer terug te draaien. We kunnen alleen meegaan met deze nieuwe energie en ons openstellen voor een volgend hoofdstuk.

Ook interessant: "De opkomst, ondergang en heropleving van psychedelica."

Er waait een frisse wind door onze kijk op deze middelen. Toch wordt er natuurlijk van vele kanten hard tegengestribbelt, om deze verandering zoveel mogelijk tegen te houden. Mensen zijn bang voor vernieuwing. Het is veilig om vast te houden aan het oude en vertrouwde. Men kan er echter niet meer omheen dat het gebruik van psychedelische middelen, zeker in vergelijking met legale drugs zoals alcohol en tabak, veilig is. 

De hysterie omtrent psychedelica is ongegrond. Jaarlijks sterven er in de VS zo’n 88.000 mensen aan alcohol-gerelateerde incidenten. Ter vergelijking: Jaarlijkse sterfgevallen die veroorzaakt worden door cannabis staan op zero. 

Zijn we er als samenleving klaar voor om Magische Paddenstoelen, MDMA, ayahuasca, LSD te legaliseren?

Legalisatie van psychedelica en een nieuw begin

Conservatievelingen en instituten die aan het oude willen vasthouden, begrijpen maar al te goed waar het ‘gevaar’ ligt van psychedelica. Niet in de bedreiging voor de algemene gezondheid van het volk, maar in de kracht tot spirituele zelfontwikkeling. Het nemen van een psychedelicum kan een mens grondig ‘schoonmaken’ van vastgeroeste overtuigingen, (on)waarheden en gewoonten. Als samenleving zou dit kunnen betekenen dat mensen niet meer als makke schapen achter elkaar aanlopen, maar dingen in vraag beginnen te stellen. In het ‘ergste’ geval zou er een revolutie plaatsvinden, waarbij allerlei pijlers van onze huidige wereld omver worden gesmeten. 

De kracht van psychedelica

Psychedelica hebben de kracht onze geest te verruimen en onze gevoeligheid voor het entheogene, het goddelijke, te verhogen. Het geeft ons als het ware een opening tot een andere dimensie, waarin we ons bewust kunnen worden van de ongekende magie van het leven. Niet voor niets worden in vele culturen en oeroude tradities psychedelische middelen als heilig ervaren. In vele Zuid-Amerikaanse rituelen en ceremonies vereert de mens stoffen als DMT, 5-MeO-DMT en psilocybine, omdat zij sleutels zijn tot zelfontwikkeling, vrede met het leven en de dood, wijsheid en schoonheid.

Ook interessant: "Kunnen psychedelica helpen bij het manifesteren van mijn dromen?"

Binnen een samenleving die gebaseerd is op een aantal rotsvaste ‘waarheden’, zijn psychedelica geen welkome bezoekers. Deze middelen laten de luchtkastelen zien waarin we ons bevinden, de competities en ‘rat races’ waar we gewillig aan meedoen, de onzin van vele ‘goede gewoontes’ die in werkelijkheid onze planeet en daarmee ons bestaan vernietigen. 

Psilocybine en DMT als medicijn en sleutels tot een nieuwe start

Je hebt in je leven op een punt gestaan dat je het gevoel had niet vooruit te komen. Misschien had je het gevoel alles op te willen geven, je neer te leggen bij je lot en geen energie meer te verspillen aan een nutteloze strijd.

Voor mij zijn middelen als Magische Paddenstoelen sleutels tot nieuwe hoop, een inzicht waarin ik kan groeien als mens en oude patronen kan loslaten. En vertrouwen in de schoonheid van het leven, dat zoveel verder reikt dan wat de ‘samenleving’ ons vaak doet geloven.


 

Lente equinox 2021

Als ik om me heen kijk zie ik ontzettend veel mensen met hernieuwde energie hun dromen waarmaken. De lente is pas begonnen en heeft de zwaarte en stilte van de winter achtergelaten. 

Afgelopen maand, op 20 maart, vond de lente equinox plaats, het moment dat het noordelijk halfrond de lente verwelkomt. Het woord ‘equinox’ is afgeleid van het Latijn en komt van ‘aecuus’ (gelijk) en ‘nox’ (nacht). Dag en nacht zijn op dat moment in balans met gelijke delen licht en donker. Sinds de winterzonnewende op 31 december werden de dagen steeds een beetje langer.

Vanaf de lente equinox worden de dagen steeds langer en begint de energie van het nieuwe jaar steeds meer te stromen. Een moment om weer werk te maken van je dromen en de vrolijkheid en luchtigheid het leven in te roepen!

Laatst sprak ik met een sjamaan en zij vertelde me dat de lente equinox voor haar het echte begin van het nieuwe jaar is. Januari, het moment waarop alles nog donker en in winterslaap verkeert, is een rustmoment. Het nieuwe jaar luidt voor haar het moment in wanneer de motivatie en het levenslicht weer volop begint te stromen. Het beste moment ook om plannen voor het nieuwe jaar te maken en projecten te starten. Je verbeeldingskracht en vertrouwen in jezelf kan groeien in deze periode, waardoor je een succesvolle start kunt maken aan hetgeen je wilt bereiken. 

Tijdens de kou en duisternis van de winter is het tijd om naar binnen te keren. Je vertoeft een tijd in je diepste krochten, waar het soms zwaar en moeilijk kan zijn. Ook is het een rustperiode, waarin je niet naar buiten gericht bent en minder aandacht besteed aan het uiterlijke. 

De lenteperiode biedt weer ruimte om connectie te maken met anderen, met de buitenwereld en te genieten van alles dat de natuur te bieden heeft.

Een lenteschoonmaak en trippen met Magische Truffels

Deze afgelopen winter keerde ik diep naar binnen. Ik vond rust en stilte in mezelf en had eigenlijk heel weinig ‘externe’ impulsen nodig, om mij tot bezinning te laten brengen. Het was fijn en helend om goed naar mijn innerlijke stem te luisteren. Op mijn ademhaling letten was soms al voldoende om mezelf te genezen.

De lentekriebels en het lekkere weer zorgen ervoor dat ik weer enorm uitkijk naar een trip met Magische Truffels. Voor mij is de psychedelische ervaring een manier om weer tot de basis van alles te komen en de liefde en dankbaarheid voor al dat leeft te voelen. 

Heb jij ervaring met psychedelica of ga je deze lente voor het eerst in je leven trippen met Magische Truffels? De klantenservice van Sirius staat voor jou klaar om al je vragen te beantwoorden, zodat je je het best kunt voorbereiden op je trip en je kunt overgeven aan deze unieke ervaring.

Blog foto: Vincent van Gogh - Green Field
Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.076 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:


Je kunt in onze webshop gewoon bestellen.
Wij behandelen je bestelling met de grootste zorg.

Actuele status m.b.t. onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.