GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
De Volcano Hybrid Vaporizer: dit moet je weten
In dit blog artikel
In dit blog artikel Een stukje geschiedenis over Storz & BickelNieuwe vaporizer technologie met de Volcano HybridVolcano Hybrid geeft je de beste vaporizer ervaringGepersonaliseerde temperatuurcontrole Vaporizer met ballon en mondstukRazendsnel klaar met opwarmenHybrid = samenvoegen van convectie en conductieHoe gebruik ik mijn nieuwe Volcano Hybrid?
Deel:

De Volcano Hybrid Vaporizer: dit moet je weten

Vaporizers zijn helemaal van deze tijd. Er is ondertussen een ruim assortiment aan apparaten waarmee je cannabis op een veilige en effectieve manier kunt gebruiken waarbij je het maximale aan gezondheidseffecten geniet. Het merk dat na al die jaren, nog steeds de kroon spant, is natuurlijk Storz & Bickel.

In dit blog focus ik me op de koning der vaporizers: de Volcano! Dit robuuste tafelmodel wordt gezien als gouden standaard en binnen de wetenschap het liefst gebruikt voor onderzoeken. Zowel recreationele gebruikers als patiënten zien in de Volcano nog altijd de beste keus. Doorheen de jaren heeft het merk meer verbeteringen aangebracht en zijn we aangeland bij de nieuwst versie, de Volcano Hybrid. Qua robuustheid is er echter niets verandert. 

Een stukje geschiedenis over Storz & Bickel

Terug naar 1996, in Duitsland, toen een grafische ontwerper genaamd Markus Storz begon met het ontwikkelen van kruiden verdampers. Dit was in de tijd dat vapen nog helemaal niet gekend was. 

Een paar jaar later, toen de ontwikkelingen steeds verder gingen en nieuwe kennis werd opgedaan, werd in het jaar 2000 de Volcano vaporizer uitgebracht op de markt. Dit was het begin van een nieuwe era, waarin het voor gebruikers en patiënten nog nooit zo gemakkelijk was geweest om op een effectieve manier cannabis te verdampen, onder meer dankzij de afneembare ballon. Maar daarover later meer.

De Volcano vaporizer was het allereerste degelijke vaporizer model dat op de markt kwam en al gauw had iedereen ervan gehoord. Het werd in no time de gouden standaard. Ook het uiterlijk van het apparaat sloeg goed aan: robuust, met een duidelijk LED display en het simpele gebruik. Experts en wetenschappers gebruiken tot de dag van vandaag meestal de Volcano vaporizer voor studies.

De vraag naar deze oerdegelijke Duitse vaporizers bleef stijgen en daarmee groeide het bedrijf. In 2002 kwam Jurgen Bickel erbij en werd het officiële bedrijf STORZ & BICKEL GmbH & CO.KG opgericht. De groei van het bedrijf ging door tot in Amerika, waar ze een tweede basis creëerde en snel bekendheid wonnen. Hier groeide en bloeide de vaporizer industrie, met nieuwe innovatieve modellen die in de markt circuleerden. 

In 2007 bracht het merk de Volcano Digit uit, het eerste model dat elektronisch gecontroleerd kon worden. Twee jaar later kreeg het bedrijf een certificaat dat de veiligheid van hun producten garandeert. Met dit certificaat zijn de Storz & Bickel producten erkend als medische apparaten. Officiëel werden ze nu een bedrijf dat ‘medical grade’ vaporizers maakt. 

Zoals je kunt zien in het Sirius Vaporizer assortiment, zijn er nog wat modellen uitgebracht door Storz & Bickel. Zo heb je nog de Plenty vaporizer, uitgebracht in 2011. Dit model staat bekend om zijn uitmuntende smaakervaring, onder andere dankzij de extra grote kamer en slim verhittings- en koelingssysteem. 


Verder zijn er de Mighty en de Crafty. Moet ik daar zelfs een introductie voor geven? Als je op zoek bent naar een handzame vaporizer die je de beste vapor ervaring geeft, zit je met ze allebei goed. 

Nieuwe vaporizer technologie met de Volcano Hybrid

Het begon allemaal met de Volcano. In 2000 werd dit model uitgebracht en is uitgegroeid tot een waar icoon. Ondertussen zijn we in het jaar 2021 en heeft Storz & Bickel een evolutie doorgemaakt, waarbij de technologie van de Volcano nog meer is verfijnd. 

De klassieke Volcano biedt je alles wat je nodig hebt om een sterke damp ervaring te beleven, zoveel je maar wilt. Vandaar dat hij erg populair is onder gebruikers die hoge doseringen cannabis gebruiken om medische redenen, bijvoorbeeld om pijn te stillen. Ook is de Volcano sterk genoeg om met een groepje samen te genieten. In deze covid 19 periode waarin we ons momenteel bevinden, is het natuurlijk niet aan te bevelen dat Jan en alleman elkaars speeksel uitwisselt. Storz & Bickel hebben handige mondstukjes op de markt gebracht, die het mogelijk maken toch samen cannabis te gebruiken met een vaporizer, zonder dat je jezelf blootstelt aan een te groot risico. 

Volcano Hybrid geeft je de beste vaporizer ervaring

Je bent helemaal mee met de tijd als je kiest voor de Volcano Hybrid. Dit nieuwste vaporizer model is de opvolger van het oermodel Volcano. De Volcano Digit kwam nog voor de Hybrid en was het tussenmodel dat zorgde voor de digitalisering van de analoge vaporizer. 

Uiteindelijk is dit een kwestie van persoonlijk gebruiksgemak. Zoals met veel dingen, is een ‘oude’ versie soms nog altijd zeer gewenst onder hardcore liefhebbers. Niets tegen de klassieke Volcano. Ook zonder LED display kun je perfect de gewenste stand instellen en je ervaring personaliseren.

Toch is de nieuwste versie, de Volcano Hybrid, meer geavanceerd en heeft een aantal verrassingen in petto.

Gepersonaliseerde temperatuurcontrole 

Ten eerste kun je de Volcano Hybrid gebruiken aan de hand van een speciale app. Hiermee is het mogelijk het apparaat helemaal naar jouw hand te zetten. Jammer genoeg is het niet meer mogelijk de app te downloaden in de Apple store. Met een Android telefoon, MAC of computer, is het wel mogelijk via de app je toestel te beheren.


De temperatuurcontrole van de Volcano Hybrid is nog preciezer dan het klassieke model, dat binnen de 5 graden Celsius accuraat blijft. De nieuwere versie blijft binnen de 1.5 graden Celcius. 

De Hybrid geeft een preciezere controle over de gewenste temperatuur. Ook kun je met dit model tot slechts 40 graden Celsius gaan, terwijl het klassieke model niet lager dan 130 graden Celsius gaat. Een behoorlijk verschil dus!

Vaporizer met ballon en mondstuk

Met de Volcano hybrid heb je de optie te kiezen voor de ballon, of de slang met mondstuk. Beide manieren hebben hun voordelen. 
 

Razendsnel klaar met opwarmen

De Hybrid vaporizer is super snel klaar met opwarmen. In slechts 40 seconden is hij klaar voor gebruik. Met het klassieke model duurt het enkele minuten voor hij de juiste temperatuur bereikt heeft. Dit mede dankzij de verbeteringen die zijn aangebracht aan het dubbele helix warmte mechanisme.

Hybrid = samenvoegen van convectie en conductie

De meeste vaporizers verwarmen je cannabis oftewel door middel van convectie, oftewel door middel van conductie. De hybrid is een samensmelting van deze twee manieren, voor de meest optimale ervaring.

Hoe gebruik ik mijn nieuwe Volcano Hybrid?

Wanneer je je gloednieuwe Volcano Hybrid hebt aangeschaft, is het moment aangebroken hem eindelijk te gaan gebruiken. Je zult er veel plezier van beleven, zeker wanneer je er goed voor zorgt.

Eerste gebruik

Het is belangrijk je vaporizer bij het eerste verbruik altijd eerst een ronde opwarmt zonder dat je kruiden in het apparaat stopt en zonder dat je inhaleert.

Laat het zo’n 10 tot 15 minuten verdampen zonder dat je er verder iets mee doet. Op deze manier verdampen de plastic en synthetische aroma’s die nog in het apparaat aanwezig kunnen zijn. Hierna is je in een optimale smaak conditie.

Dit is overigens niet alleen het geval bij de Volcano Hybrid, maar elke elektronische vaporizer die je net uit zijn verpakking haalt.

Stap 1: Bereid je cannabis

Nu is het moment aangebroken om je cannabis te bereiden en in de kruidenkamer van de vaporizer te stoppen.

  • Maal je wiet fijn met de bijgeleverde grinder (of je eigen favoriete grinder). 
  • Op de top van de Volcano Hybrid vind je de kruidenkamer. Schroef het dekseltje eraf om bij de kamer te komen. Vul de kamer lichtjes met je materiaal. Hij hoeft niet stampvol te zitten!
  • Probeer je wiet zo even mogelijk te verspreiden over het oppervlak en schroef het deksel er weer op en plaats terug op het apparaat. 
  • Druk op de ‘HEAT’ knop en kies met de + en - knopjes de gewenste temperatuur. Je apparaat begint nu met opwarmen. De gewenste temperatuur is afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften!

Stap 2: Het aanbrengen en gebruiken van de ballon

De ballon is de speciale troef van de Volcano vaporizer.

  1. De ballon komt met een speciaal mondstuk, dat je er eerst vanaf schroeft.
  2. Vervolgens bevestig je het oranje stuk van de ballon op het bovenste punt van de Volcano.
  3. Druk nu op de knop om de luchtdoorstroom toe te laten, zodat de ballon zich begint te vullen met damp.
  4. Wanneer de ballon gevuld is - of gedeeltelijk gevuld, druk je de knop weer in.
  5. Koppel de ballon los van het apparaat en plaats het zwarte mondstuk terug op de ballon. 
  6. De ballon kan nu via het mondstuk gebruikt worden om de damp te inhaleren.

Het mondstuk werkt zodanig dat het damp laat ontsnappen wanneer het wordt ingedrukt. Met je mond druk je het stuk in wanneer je inhaleert en geeft de ballon geen damp wanneer je het los laat. 

De ballon is een prima manier om goed de controle te houden over hoeveel damp je gebruikt en met welke snelheid. Wanneer je met een groepje vrienden bent kan iedereen zijn eigen ballon hebben en op zijn of haar eigen tempo bepalen hoe snel het moet gaan. 

Of kies het tube system

Een tweede manier waarop je de Volcano Hybrid kunt gebruiken, is met het zogenaamde ‘tube system’, oftewel een slang met mondstuk dat je direct aan het apparaat bevestigt. In plaats van dat je het damp systeem aan zet, zoals je doet bij de ballon, gebruik je je eigen longcapaciteit om de damp via het mondstuk te inhaleren. 

Deze twee manieren van gebruik zorgen voor een ‘hybride’ vaporizer, die op twee manieren gebruikt kan worden. 

Als fervent cannabis liefhebber is de Volcano Hybrid een geweldige aankoop!

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 3.924 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:


Je kunt in onze webshop gewoon bestellen.
Wij behandelen je bestelling met de grootste zorg.

Actuele status m.b.t. onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.