GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Welke cannabiszaadjes kies ik?
In dit blog artikel
In dit blog artikel Welke cannabiszaadjes kies ik?Sativa of indica?GefeminiseerdAutoflowersRegular
Deel:

Welke cannabiszaadjes kies ik?

Als je nog nooit eerder wiet hebt gekweekt, is het slim om je goed in te lezen en informatie te verzamelen, waardoor het succes van je eerste oogst garant staat. Uiteraard vind je op internet talloze tips & tricks, maar een goed kweekboek voor cannabis is zeker aan te bevelen, omdat je dan overzichtelijk alle nodige informatie bij de hand hebt.

Voor binnen én buitenkwekers is The Organic Grow Book alvast een behoorlijk dikke pil waarin je helder krijgt uitgelegd wat je groene vriendin het liefst heeft. Onderstaand vind je een aantal belangrijke zaken die je als outdoor cannabiskweker in je achterhoofd kunt houden wanneer je wilt beginnen aan je eigen kweek-avontuur.

Het wietzaden assortiment van Sirius is uitgebreid, en zeker voor twijfelaars kan het lastig zijn knopen door te hakken. Hieronder worden deze zaadjes opgedeeld in verschillende categoriëen, waardoor het iets gemakkelijker wordt te weten, wat jij graag wilt.

Welke cannabiszaadjes kies ik?

Voor het cultiveren van cannabis op Nederlandse en Belgische (en daar omheen liggende) bodem dient rekening gehouden te worden met het klimaat. Sommige cannabissoorten houden nu eenmaal van veel warme zon en hebben een lange groeifase. Dit betekent dat je planten pas laat beginnen te bloeien en soms pas eind oktober klaar zijn voor de oogst. Wanneer het op dat moment regenachtig en winderig herfstweer is, maken je planten niet zo’n goed einde mee en is je oogst gedoemd te mislukken. Nederlanders houden van wiet en hebben door heel wat ervaring soorten ontdekt die geschikt zijn voor dit klimaat en tegen een stootje kunnen.

Sativa of indica?

Over het algemeen kun je stellen dat veel sativa’s een langere cyclus doormaken en vaak gevoeliger zijn dan robuuste, compacte indica’s. Cannabisplanten zijn tegenwoordig altijd een mix tussen indica en sativa. Wanneer dit percentage ergens in het midden schommelt, wordt het een hybride genoemd. Als voordeel heb je de eigenschappen van beiden in één plant verenigd.

Cannabis sativa kan tot 3.5 meter hoog worden, en heeft slanke, lange bladeren. Deze zijn meestal lichtgroen. De toppen zijn langgevormd en kleuren roodachtig in een warm klimaat wanneer ze volwassen worden. In koudere klimaten (zoals in Nederland), kunnen ze licht paars kleuren. Over het algemeen kan gezegd worden dat sativa’s een meer mentale, energieke high veroorzaken.

Een geschikte sativa-dominante plant voor de beginnende buitenkweker is Haze Berry Auto, een zoetgeurende en fruitig smakende soort. Deze soort is ideaal om overdag te gebruiken.

Cannabis indica komt ruim voor in het Midden Oosten, India en centraal Azië (Afghanistan, Kashmir en Pakistan). Indica blijft korter en meer compact, meestal tussen de 1 en 1.8 meter hoog. De bladeren hebben korte, brede vingers. Meestal zijn ze donkergroen van kleur. Indica’s hebben over het algemeen een sterke geur en de rook die geïnhaleerd wordt is dik.
Hasj wordt oorspronkelijk van indica gemaakt. Indica produceert over het algemeen een ontspannen, stoned effect.

Heb je behoefte aan een sterk ontspannend effect, bijvoorbeeld om beter te kunnen slapen of om pijn weg te nemen? Super Bud Auto van Green House Seed Co. Is een zeer goede keuze, met 80% indica is dit een hele fijn strain voor ’s avonds op de bank. 

Cannabis ruderalis wordt gezien als een derde cannabis variëteit die in het wild gevonden wordt in Rusland, Polen en andere Oost-Europese landen. Deze klasse wordt gebruikt voor het creëren van autoflowers. Ruderalis is sterk, blijft klein en kan goed tegen koude en onvoorspelbare weersomstandigheden. Ze hebben een lager THC gehalte dan sativa’s en indica’s.

Gefeminiseerd

Voor de beginnende kweker is het een feest dat er zo veel verschillende gefeminiseerde wietzaden bestaan. Vroeger was het kweken van cannabis een stukje ingewikkelder: de zaadjes die je had konden ofwel mannelijk ofwel vrouwelijk zijn; de mannetjes moesten zo snel mogelijk geïdentificeerd worden voordat de planten zich klaar begonnen te maken om te reproduceren en de vrouwelijke planten werden bestoven. Hierdoor kreeg je wiet vol zaad, en dat is niet echt lekker roken of verdampen.
Bij gefeminiseerde wietzaden ben je er zeker van dat er geen mannetjes tussen zitten (normaal gesproken! Het blijft moeder natuur, dus veel is mogelijk. Hou daarom ten alle tijden je planten goed in de gaten).

Autoflowers

Autoflowers zijn planten die  zich zeer snel ontwikkelen. Autoflower wil zeggen dat ze automatisch in bloei schiet. Normale wietplanten beginnen pas te bloeien wanneer het aantal lichturen verandert. Naarmate de dagen korter worden en er minder lichturen zijn, weet de plant dat het tijd is om haar knoppen te produceren. Uiteraard zijn ook autoflower zaden gefeminiseerd.
Autoflowers zijn zeer geschikt voor beginnende kwekers. Het nadeel is hun lagere opbrengst, maar daar staat tegenover dat je oogst sneller binnen hebt en veilig kunt stellen van nat herfstweer, waarin rot en dergelijke sneller kunnen ontstaan en je uiteindelijk je hele batch weg kunt gooien.

Critical+ Autoflower van Growers Choice is een wietplant die zichzelf goed kan beschermen tegen ongedierte en schimmel.  In slechts 10 weken is ze van gekiemd zaad klaar voor de oogst en kun je je buit binnenhalen!

Regular

De meeste kwekers gaan dus voor gefeminiseerde cannabis zaden, omdat dit een stuk gemakkelijker en veiliger kweken is. Regular zaden (zaden die zowel mannelijk of vrouwelijk kunnen zijn)  worden vooral voor ervaren kwekers gebruikt die hun eigen strains willen creëren. Voor een groentje is dit nog niet echt van toepassing.

Wat heb je het liefst?

Stel jezelf dus de vraag wat je graag gebruikt en wat voor cannabis gebruiker je bent: wil je het liefst de allerlekkerste cannabiskoekjes bakken met een hoog CBD percentage? Of ga je voor een sativa met een creatieve, mentale high?
Ben je iemand die graag ’s avonds een ontspannende indica joint rookt? 

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.187 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.