GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Verschillende manieren om Cannabis te gebruiken
In dit blog artikel
In dit blog artikel Thomas (53 jaar): “Voor mij is de Volcano Hybrid onmisbaar bij medicinaal gebruik van cannabis”Els (48): “Ik gebruik THC olie om beter te kunnen slapen”Jan (25): “Voor mij is af en toe een pure joint roken pure bliss waar ik van geniet om mijn geest te verruimen”Robin (29): “Actitube Actieve Koolstoffilters zijn mijn nieuwe ding en gebruik ik voor het rollen van een joint”.Iris (60): “Mijn Pax 3 gaat overal mee naartoe en is super discreet in gebruik”.Yaëlle (31): “Voor mij werd wiet een verslaving, waardoor ik momenteel niks meer gebruik.”Miranda (20): “Het liefst gebruik ik mijn percolator honeycomb bong voor het gebruik van wiet. Dit vind ik het lekkerst.”Wat is jouw favoriete manier om cannabis te gebruiken?
Deel:

Verschillende manieren om Cannabis te gebruiken

De ene stoner is de andere niet. Wist je dat er vele manieren zijn waarop je van wiet kunt genieten? Misschien zweer je bij een microdosis cannabis in de ochtend met je favoriete penvaporizer, of rook je alleen jointjes in de avond, voor het slapengaan. In dit blog duik ik in de gebruiken van 7 verschillende stoners en krijgen we te zien welke tools je kunt gebruiken om op verschillende manieren wiet te gebruiken.

Thomas (53 jaar): “Voor mij is de Volcano Hybrid onmisbaar bij medicinaal gebruik van cannabis”

De Volcano vaporizer van Storz & Bickel is een geweldig table-top model waarmee je gemakkelijk thuis grotere hoeveelheden cannabis kunt gebruiken met behulp van ballonnen en met een speciale slang.

volcano hybrid

Als je eenmaal weet hoe je met de Volcano Hybrid werkt en je gebruikt wiet als medicijn, wil je al snel niet meer anders. Er zijn weinig manieren om zo efficiënt, gemakkelijk en succesvol cannabis te gebruiken om pijn te verlichten en beter te kunnen slapen.

De Volcano Hybrid is de nieuwste versie van de Volcano vaporizer van Storz & Bickel. Het apparaat werkt met een zeer krachtige batterij en maakt het mogelijk om cannabis op een economische manier te verdampen.

Wat de Volcano Hybrid speciaal maakt ten op zichte van de oudere modellen, zijn een aantal interessante kenmerken.

Met de Volcano Hybrid is het mogelijk om via een LED display precies te bepalen op welke manier jij cannabis het liefst verdampt. Temperatuur, batterij en instellingen zijn allemaal te bepalen via een paar klikken op het display. 

Bovendien heb je de mogelijkheid om via Bluetooth op afstand je Volcano te bedienen met gebruik van een app op je smartphone. Op deze manier wordt het gebruiken van een vaporizer nog geavanceerder.

Els (48): “Ik gebruik THC olie om beter te kunnen slapen”

Voor sommige gebruikers heeft wiet minder een recreationele betekenis, maar heeft het vooral een belangrijke medicinale functie. Ook wel mediwiet genoemd, geeft THC-rijke cannabis dikwijls verlichting bij pijn, insomnia en kanker.

Het woord ‘mediwiet’ is ontstaan in de jaren ‘90 en heeft sindsdien een stevige vlucht genomen. Ondertussen bestaan er onder zadenleveranciers speciale medicinale wietzaden die je zelf kunt telen om zo je eigen medicinale cannabis te hebben.

Het is ook mogelijk om aan medicinale wietolie te komen. Dit is THC-rijke olie speciaal ontwikkelt voor medicinaal gebruik en met aandacht voor de gezondheid.

Wist je dat het ook mogelijk is om zelf THC olie te maken? Bij Sirius kun je een volledige professionele kit aanschaffen waarmee het mogelijk is zelf THC olie te maken.

thc extractiesysteem

Tip: Neem een kijkje in onze Growshop, Seedshop en Headshop voor al jouw benodigdheden om zelf te beginnen met cannabis telen op kleine schaal. Van kweeklampen, kweektenten tot wietzaden; alles is terug te vinden bij Sirius Smartshop.

Jan (25): “Voor mij is af en toe een pure joint roken pure bliss waar ik van geniet om mijn geest te verruimen”

Voor sommige gebruikers ligt de kracht van wiet voornamelijk in haar bijzondere, geestverruimende werking. Een joint roken kan een manier zijn om je lichaam en geest te ontspannen en connectie te maken met jezelf. Wiet is zoveel meer dan enkel onder invloed zijn van een drug.

Een pure joint - ook wel stickie genoemd - heeft verschillende voordelen ten opzichte van een gewone joint:

In de eerste plaats gebruik je geen tabak. En zoals we allemaal weten: nicotine is een zeer verslavende stof (net zo verslavend als heroïne), waar je nog maar moeilijk vanaf komt. Een pure joint is dus vele malen verstandiger als je ook denkt aan je eigen gezondheid.

Daarnaast is een groot voordeel van een pure joint het feit dat je wel nog de handeling van het rollen van een joint hebt. Dit is voor veel stoners een belangrijk aspect: het ritueel van een jointje rollen valt weg bij de aanschaf van een vaporizer en dit is een reden waarom een pure joint voor velen nog een belangrijke plek inneemt.

Uiteraard hoeft het niet óf te zijn, maar kan het ook samen: investeer in een degelijke vaporizer voor regelmatig gebruik en draai zeker nog pure joints ter gelegenheid. Denk bijvoorbeeld aan op een festival of op een vast moment in de week, bijvoorbeeld zondagavond.

Neem een kijken in onze Headshop voor al je benodigdheden voor het rollen van de perfecte stickie. Van lange vloeitjes, halflange vloeitjes, tips en aanstekers: duik snel in onze Headshop en bestel alles wat je nodig hebt om altijd de perfecte joint te kunnen rollen.

Robin (29): “Actitube Actieve Koolstoffilters zijn mijn nieuwe ding en gebruik ik voor het rollen van een joint”.

Een andere manier om de schadelijke werking van roken zoveel mogelijk te beperken is het gebruik van actieve koolstoffilters, oftewel Actitubes. Deze filters zorgen voor een aangename, zachte rookervaring en hebben een beschermende werking van de meest schadelijke gifstoffen die vrijkomen bij verbranding.

Er is keuze uit de Actitube Slim van 7mm doorsnee en de Actitube Extra Slim van 6 mm doorsnee.

actieve koolstof filter

Iris (60): “Mijn Pax 3 gaat overal mee naartoe en is super discreet in gebruik”.

De voordelen van de Pax 3 zijn eindeloos en wij verkopen haar dan ook regelmatig aan tevreden klanten. Hieronder volgt een overzicht van de voordelen van het verdampen van wiet met een vaporizer en dan met name de Pax 3:

  • Het verdampen van cannabis is vele malen gezonder voor je. Weg zijn de verbrande longen, pijnlijke keel en vieze adem. Een vaporizer is een ontzettend schoon apparaat, waarbij je slechts de dampen inhaleert die vrijkomen door evaporatie van de etherische oliën in planten en kruiden, waaronder cannabis. 
  • Er vind geen tot nauwelijks verbranding plaats: een heel ander verhaal dan bij het opsteken van een sigaret of joint, waarbij je een significant deel van je kruid regelrecht in brand schiet.
  • Binnen wiet gebruiken is geen enkel probleem wanneer je een vaporizer gebruikt. De damp gaat niet in tapijten en zetels zitten zoals het geval is met de rook van een joint of sigaret. 
  • De Pax 3 is breed inzetbaar: zowel gedroogde bloemen, hasj als concentraten kunnen worden gebruikt. 

Yaëlle (31): “Voor mij werd wiet een verslaving, waardoor ik momenteel niks meer gebruik.”

Hoewel voor velen wiet werkt als een bijzonder medicijn en gebruikt wordt om de levenskwaliteit te verbeteren, is teveel natuurlijk niet goed. Voor een deel van mensen die regelmatig wiet gebruiken, sluipt er algauw een verslaving in. Dagelijks gebruik, geen plezier kunnen hebben zonder en vooral ook: last hebben van je manier van gebruiken.

Dit zijn allemaal kenmerken dat het anders moet. In de eerste plaats is het belangrijk te verwoorden waar je last van hebt. Vervolgens is het goed hier openlijk met iemand over te praten die je vertrouwt. Professionele hulp kan ingeroepen worden.

Het is belangrijk te beseffen dat het roken van joints een extra verslavend karakter heeft, namelijk de toevoeging van tabak. Zoals hierboven al beschreven is het verstandiger om pure joints te roken, te vapen of een tabaksvervanger te gebruiken. Op die manier minimaliseer je de kans op verslaving van wiet nog meer.

Als laatste tip zou ik willen meegeven dat de kans op verslaving het grootst wordt bij zeer sterke coffeeshopwiet. Overschakelen op zelfgekweekte, biologische (buiten) wiet kan al een zeer groot verschil maken.

Uiteraard kun je aan veel zaken verslaaft raken en het is belangrijk regelmatig een pauze in te lassen, zodat je om leert gaan met ontwenningsverschijnselen (als die er zijn) en ook van het leven geniet zonder iets extra’s nodig te hebben. 

Miranda (20): “Het liefst gebruik ik mijn percolator honeycomb bong voor het gebruik van wiet. Dit vind ik het lekkerst.”

Voor veel stoners is een ouderwetse bong toch nog steeds een van de favoriete manieren om van cannabis te genieten. Het kan je als newbie misschien intimideren wanneer je door het ruime aanbod aan bongs struint in de online webshop van Sirius.

Maak je geen zorgen! De perfecte bong vinden is gemakkelijker dan je denkt en in een volgend blog zal ik hier dieper op ingaan. Voor extra hulp en vragen bij het kiezen van de beste bong voor het gebruik van cannabis, raad ik aan contact op te nemen met onze klantenservice of langs te gaan in een van onze fysieke winkels.

Op die manier krijg je persoonlijk advies en ga je gegarandeerd tevreden naar buiten.

Wat is jouw favoriete manier om cannabis te gebruiken?

Heb je suggesties, vragen of opmerkingen? Wij staan altijd open voor tips en ideeën om ons assortiment aan te vullen met interessante producten om nog meer van cannabis te genieten. Stuur dus gerust een mailtje naar info@sirius.nl.

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.187 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.