GRATIS verzending in NL vanaf € 20,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Super Sativa Seed Club: Beste Wietzaden? Ontdek Strain Auto Bruce Lemon Diesel
In dit blog artikel
In dit blog artikel Karel, Nevil, Sam en de Super Sativa Seed ClubBruce Lemon DieselAuto Bruce Lemon DieselAan de slag met de Auto Bruce Lemon DieselGuerrilla Tabs voor de Super Sativa Seed Club autoflowerDe Auto Bruce Lemon Diesel in groei en bloeiEen feest met de oogst van de Auto Bruce Lemon DieselDe Auto Bruce Lemon Diesel samengevat:
Deel:

Super Sativa Seed Club: Beste Wietzaden? Ontdek Strain Auto Bruce Lemon Diesel

De Super Sativa Seed club, één van de eerste zadenbanken te wereld. Als kind van de 70’s kan ik mij de zadencatalogus nog herinneren. Niet dat ik toen snapte waar het over ging, maar ik begreep dat de grote mensen de planten in dit boekje meer dan interessant vonden. Waarom precies ontdekte ik later pas, toen ik zelf tot de grote mensen behoorde en mij erin ging verdiepen. Nu, bij het kweken van hun strains, maakt dat pas echt een interessant verhaal.

Karel, Nevil, Sam en de Super Sativa Seed Club

De eerste officiële internationaal opererende zaadbank ter wereld heette The Seedbank en was opgericht door Nevil Schoenmakers hier in Nederland. Bekend van de Neville's Haze. Hij zat in een herstelprogramma voor zijn harddrugsverslaving en kreeg zo zelfs subsidie van de overheid om deze zadenbank te beginnen. Iets wat vandaag de dag onmogelijk zou zijn.

David Watson A.K.A. Sam the Skunkman A.K.A. Sam Selezny, leefde in California en maakte deel uit van van een growers collectief genaamd Sacred Seeds Collective. Een zeer krachtige strain die hij samen met de Haze Brothers had ontwikkeld doopte hij om in de naam Skunk. Opgejaagd door de DEA verhuisde David naar Nederland en nam een enorme zadencollectie mee. Hier maakte hij kennis met Karel Schelfhout, hij is een van de oprichters van de SSSC.

Het veredelen, kweken en consumeren van cannabis was de levensstijl van het drietal. Karel kreeg de originele Haze van Nevil en de Skunk#1 van Sam. De eerste veredeling hieruit werden de basis van de Super Sativa seed Club. In de tweede helft van de jaren 80 van de vorige eeuw, floreerde de zadenbank en na een publicatie over de Super Sativa Seed Club in het magazine High Times verkochten zij miljoenen zaden over de hele wereld. Het mocht helaas niet lang duren. De oprichters gingen hun eigen weg en een groot deel van de zadencollectie ging verloren.

Karel bleef in het geheim de oude Haze groeien en heeft zo de genetica weten te behouden. De naam werd omgedoopt in Old School Haze. Karels zoon, Kees Schelfhout, ontwikkelde zelf ook een grote interesse in de cannabis cultuur. Samen bliezen zij nieuw leven in de Super Sativa Seed Club en begonnen opnieuw met het veredelen van zaden. Kees kruiste de oude genetica met nieuwe soorten van vandaag de dag. Zo ontstond Karel’s Haze, een kruising van de Old School Haze met een Chem Dog OG Fire. Een Haze variëteit die in 8-9 weken klaar is. Ze produceert dikke vette toppen met veel hars. In de uitwerking merk je goed dat het een sativa haze soort is. Lekker oplevend met een creative high. 

Het was ook al in de jaren 80 dat Nevil experimenteerde met Cannabis Ruderalis. Deze soort is de basis van alle autoflowers. De soort vindt zijn oorsprong in Oost-Europa en Azië. In gebieden waar het moeilijk is voor cannabis om te overleven door kou, weinig zonlicht en rotsachtige ondergrond. Hun groei- en bloeifase is niet afhankelijk van de lengte van de lichtperiode op een dag. Ze zullen korte tijd groeien en gaan dan vanzelf bloeien. Vandaar de naam, Automatic Flowering.

Omdat deze planten niet te groot worden en buiten makkelijk te kweken zijn, heb ik er elke zomer ook weer een paar in mijn tuintje. Met een beetje rekenen en plannen, laat je ze bloeien in juli en augustus zodat ze van de meeste zon kunnen genieten. Daarbij kan je meerdere rondes van vijf planten kweken in één seizoen. Zo blijf je binnen het gedoogbeleid en heb je een extra voorraadje voor de winter. Dat scheelt weer een paar centjes omdat je niet naar de coffeeshop hoeft. Dit jaar verheugde ik mij om de autoflower zaden van de Super Sativa Seed Club te mogen cultiveren en wel de Auto

Bruce Lemon Diesel

Bruce Lemon Diesel

Auto Bruce Lemon Diesel

Voor de termen “makkelijk te kweken” en “hoge opbrengst” ben ik door de jaren waarin ik al plantjes kweek niet meer gevoelig. Mijn interesse in de Auto Bruce Lemon Diesel was dan ook meer opgewekt door de genetica waaruit deze strain is opgebouwd. Ik was al fan van de Lemon OG maar nu gaan ze nog een stapje verder.

Auto Bruce Lemon Diesel

Lees ook: Nog een rondje binnenkweken met Sirius

De lemon OG, een afstammeling van de Skunk#1, is gekruist met een phenotype van de Bruce Banner uit de VS en is gebaseerd op de legendarische New York City Diesel. Ook hier is er weer een mooie kruising van de Super Sativa Seed Club met oudere en de nieuwe soorten. De Bruce Lemon Diesel was ontstaan. Door aan deze strain ruderalis genen toe te voegen is het ze gelukt om hier een krachtige autoflower variant van te maken. De Auto Bruce Lemon Diesel.

Lemon OG

Aan de slag met de Auto Bruce Lemon Diesel

Het ontkiemen van het zaadje deed ik met behulp van de koffiefilter methode en ging razendsnel. Na één dag was het zaadje al uitgekomen en na twee dagen was de kiem groot genoeg om het in de aarde te stoppen. Op dag vier zag zij het licht. De eerste dagen heeft het jonge plantje geen voeding nodig. De kiem heeft alles in zich om de eerste dagen op te komen. Ook later in de aarde is alleen water geven voldoende.

De zaailing groeide zeer snel, zo snel dat het bladgroen sneller groeide dan de nerf van het blad. De blaadjes waren hierdoor verkreukeld maar daar groeide ze wel overheen. Na een dag of tien was het groot genoeg om het jonge plantje te verpotten naar een grote pot van 18 liter. De reden om de zaailing op te laten komen in een klein kweekpotje, is om de vochtigheid van de aarde beter te kunnen controleren.

Tip: Laat het plantje niet te lang groeien in een klein potje. Zodra de wortels de onderzijde van de pot hebben bereikt, kan dit invloed hebben op de rest van de wortelontwikkeling. 

wietplant

Guerrilla Tabs voor de Super Sativa Seed Club autoflower

Om de Auto Bruce Lemon Diesel te voeden gebruikte ik deze keer de Guerrilla Box van Biotabs. Ik stopte vier Guerrilla Tabs ongeveer vijf centimeter diep in de aarde rondom de plant, daarna ben ik de aarde gaan bewateren. Niet teveel! Als het te nat is rond de wortels remt dit hun groei.

cannabis kweekvoeding

Vier weken na het ontkiemen van de Auto Bruce Lemmon Diesel was de zaailing een mooi jong plantje geworden. Tijd om haar wat extra voeding te geven met de Guerrilla Juice uit de Guerrilla Box. Dat was ook nodig! Aan de lichte bladkleur was goed te zien dat de plant voeding nodig had. In dit stadium is een tekort enkel probleem, na de eerste voedingsbeurt trekt dit wel bij. En zo was het ook, na een week kleurden de bladeren weer mooi donkergroen.

Ik geef nooit veel water in het begin van de groei en ook maar weinig voeding. Door mijn ervaring heb ik gemerkt dat dit een extra stimulans is voor het wortelstelsel van de plant. Als je goed in de gaten houdt dat ze er niet teveel onder lijdt en als je tijdig bijstuurt met voeding, haal je hier een voordeel uit in de bloeiperiode. Met een groter wortelstelsel kan de plant meer voedingsstoffen opnemen bij de aanmaak van de bloemtoppen. Verder hoef je ook niet teveel te doen bij een kweek met de Guerrilla Tabs uit de Guerrilla Box. Gewoon water geven als het nodig is en één keer per week een beetje Guerrilla Juice geven.

wiet kweken

De Auto Bruce Lemon Diesel in groei en bloei

Ze groeide uit tot een grote plant van om en nabij 90 centimeter met een dikke hoofdtop en meerdere zijscheuten die ook mooie toppen droegen. Toen ze op ongeveer driekwart van haar hoogte was, begonnen de eerste tekenen van bloei zichtbaar te worden.

Vanwege de compacte bouw en de grote bladeren heb ik enkele bladeren aan het begin van de bloeifase verwijderd om ze niet te bossig te laten worden. Ook de onderste twee zijtakken heb ik van de plant geknipt, zodat de plant meer energie kan stoppen in de hoger gelegen toppen die het meeste licht krijgen. De topvorming gaat snel bij deze plant en ze produceert lange bloeiharen. De aroma’s van deze plant zijn goed waar te nemen bij het ontwikkelen van de toppen. Langzaam verschijnt er dan ook een dikke laag trichomen over de buds die zorgde dat ze nog geuriger werd.

Vooral in de laatste twee weken produceert zij een dikke harslaag. De toppen werden zo zwaar dat er een zijtak bezweek door het gewicht. Gelukkig was hij niet helemaal van de plant gebroken, alleen gespleten. Met binddraad heb ik hem weer vast kunnen zetten en hij heeft er nauwelijks last van ondervonden. In de laatste week heb ik haar twee nachten en een dag helemaal in het donker weggezet en ijsblokjes op en rond de stam gelegd. Het donker en de kou geven haar een extra impuls om trichomen aan te maken.
 

Hierna geef ik geen water meer, want spoelen of flushen hoeft niet bij een biologische kweek. Het uitdrogen van de aarde geeft ook een extra boost aan de trichoom productie. Door deze stress technieken toe te passen geef je de plant het idee dat de winter in aantocht is en ze extra haar best moet doen om zo potent mogelijk te zijn.

Een feest met de oogst van de Auto Bruce Lemon Diesel

Van het ontkiemen tot aan de oogst had deze plant 13 weken nodig. Het oogsten van autoflowers is gemakkelijk. Ik verwijder alleen de grote bladen die geen trichomen bevatten. de rest laat ik zitten. Het nadeel bij Auto Bruce Lemon Diesel was dat, waar je haar ook vastpakte, er hars aan je vingers kleefde. Na een paar bladeren verwijderd te hebben plakte ik overal aan vast. Snel maar mijn handen gewassen en handschoenen aangetrokken.

bruce diesel auto oogsten

De plant knip ik af aan de stam en hang hem ondersteboven op in een droogruimte. Het droogproces kan beginnen, vervolgd door het cure-proces. Na alle processen te hebben doorlopen komt de Auto bruce Lemon Diesel tot een zeer goed resultaat. Gewogen komt het gewicht uit op 78 gram. Gezien de grootte van de plant is dit niet onaardig. De compacte toppen maken het gewicht.

De beschrijving van deze plant komt zeer overeen met de werkelijkheid, wat bij autoflowers wel eens anders is. Niet alleen als het gaat om de looks, maar ook als het gaat over de geur en smaak van de Auto Bruce Lemon Diesel. Een sterk geurend topje cannabis met een intensiteit van de skunk invloeden.

De potentie wordt gevormd door OG genen in deze plant. En een gassy smaak die afkomstig is uit de Diesel genen, zoals ik het zou omschrijven. Je kunt er overdag gerust een beetje van grinden om in een jointje, pijpje of bong te roken voor een energieke en creatieve high. Maar rook niet te veel van de Auto Bruce Lemon Diesel, hij kan ook voor een couch-lock zorgen. Zoals gezegd, niet voor de beginnende blower.

De Auto Bruce Lemon Diesel samengevat:

  • De genetica waar deze autoflower variant uit is ontstaan is wat hem zo interessant maakt.
  • Auto Bruce lemon Diesel is makkelijk te kweken met de producten van Biotabs en is vanwege de afmeting in elke tuin te kweken.
  • Deze variant verspreidt een sterk en haast penetrant aroma. Hou rekening met je buren.
  • Tijdens het gehele buitenkweek proces is er geen meeldauw, toprot of andere schimmel op de plant gekomen. Waarmee ik kan bevestigen dat ze hier een goede resistentie tegen heeft.
  • De toppen van de Auto Bruce Lemon Diesel produceren veel trichomen, waardoor de plant zeer geschikt is om extracten te maken.
  • De 50/50 sativa indica invloeden geven je een energieke en creatieve high. Maar pas op, deze krachtige autoflower kan ook hard aankomen.
Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 20,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Worlds best assorted online smartshop Uitstekend
4.9
Op basis van 5.069 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Onze fysieke Sirius Smart Shops zijn ook OPEN

in Roermond NL Hamstraat 15 
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A 
en Venlo NL Kleine Beekstraat 5

Hoe wil je de bestelling ontvangen? Maak hieronder je keuze
Kies eerst hoe je de bestelling wil ontvangen
Kies eerst een land van ontvangst
Selecteer je land:
Waarom vragen we dit?

Het is helaas niet mogelijk om ons gehele assortiment naar alle landen te sturen. Het is soms wel mogelijk om producten in verschillende pakketten te versturen.

Kies eerst een winkel
Kies een winkel:
Doorgaan
Deze keuze kan altijd nog aangepast worden in de winkelwagen.
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.