GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Welke cannabis strain past het best bij jou?
In dit blog artikel
In dit blog artikel Verbeter de wereld met je cannabis highVerschillende gradaties van stoned of high zijnHoeveelheid cannabinoïden, waaronder THCLiever stoned of liever high?Wat is jouw ultieme favoriet? 
Deel:

Welke cannabis strain past het best bij jou?

Ben jij ook zo’n geitenwollensokken bio wiet freak zoals ik? Of boeit het je niet zo hoe biologisch je cannabis is? Cannabis wordt wereldwijd steeds meer als medicijn erkent en dat is niet voor niets. Deze bijzondere plant heeft een heel scala aan eigenschappen, die voor gebruikers heilzaam kunnen werken. Uiteraard worden deze voordelen teniet gedaan door cannabis van slechte kwaliteit te gebruiken. Gelukkig zien steeds meer wiet liefhebbers in dat het heiligschennis is, om je lichaam te bevuilen met cannabis vol pesticiden, herbiciden en andere chemische yuck.

Tegelijkertijd komt er steeds meer bewustwording over jouw (on)gezonde levensstijl en wat je kunt doen om je levenskwaliteit zo optimaal mogelijk te benutten. Als je geniet van een jointje, kun je er nog veel meer voordelen uithalen als je goede wiet gebruikt. 

Verbeter de wereld met je cannabis high

Wel, ik kan zeggen dat ik op avonden dat ik high met vrienden op de bank hing, de wereld een beetje heb verbetert. Echt waar! Misschien niet heel drastisch of activistisch, maar door kleine zaadjes te planten in de hoofden van mensen, worden nieuwe deuren geopend naar een mooiere toekomst. Cannabis zorgt ervoor dat je kijk op de wereld verandert en dat je je veel meer verbonden kunt voelen met al wat leeft. Op dat vlak is het een krachtig psychedelicum dat voor altijd je relatie met jezelf en de wereld kan veranderen. Als je cannabis ziet als meer dan alleen een manier om fun te hebben, kan het als therapeutisch middel wijsheid en inzichten geven. 

Verschillende gradaties van stoned of high zijn

Er zijn zoveel verschillende manieren waarop je stoned of high kunt zijn, van slaperig, doezelig, trippy, energiek en filosofisch. Om er maar een paar te noemen. Ze zouden een encyclopedie moeten schrijven over de verschillende stadia waarin cannabisgebruikers zich kunnen bevinden.

Wat voor effect je krijgt van wiet is sterk afhankelijk van een aantal factoren. Zoals ik al eerder schreef is cannabis een echt psychedelicum, wanneer het gaat over haar mogelijkheden. Net als met een psychedelicum kun je héél veel verschillende kleuren ervaren en hangt het er maar net vanaf in wat voor set en setting je je bevindt.

  • De set wordt gezien als de stemming waarin je je bevindt, wat er de afgelopen dagen is gebeurd in je leven en hoe je je voelt in je lichaam. 
  • De setting wordt gezien als de omgeving waarin je je bevindt. Ben je alleen, met vrienden of met vreemden? Ben je in een huis of in een tent? Voel je je thuis?

Deze factoren zullen een grote rol spelen in hoe je je cannabis high ervaart. Om het verschil tussen cannabis en bijvoorbeeld alcohol aan te stippen, kun je eens nagaan hoe je je voelde wanneer je dronken bij vreemde mensen was, of stoned. 

Hoeveelheid cannabinoïden, waaronder THC

Dan heb je natuurlijk ook nog de unieke profielen van een bepaalde cannabis strain, die een sterke rol spelen in het effect dat je zult ervaren. Veel gebruikers zijn voornamelijk geïnteresseerd in super hoge THC percentages. Dan wordt je super stoned! Maar wist je dat andere stoffen in cannabis ook voor haar psychoactieve effect zorgen en de ervaring nog aangenamer kunnen maken?

Afhankelijk van het profiel van de cannabis strain, kun je energiek of juist slaperig gaan voelen. Dit heeft te maken met de manier waarop ons brein reageert op de stofjes die aanwezig zijn in wiet. 

Liever stoned of liever high?

Om stoned en high in termen uit te drukken, zou je kunnen zeggen dat ‘stoned’ zijn voor een meer passief, rustgevend en slaperig effect zorgt. High zijn zou ik eerder omschrijven als lachkicks, filosofische gesprekken en munchies. 

Hieronder volgen een aantal cannabis strains die bekend staan om hun specifieke werking. Probeer ze uit en krijg een beeld van wat voor soort cannabis liefhebber jij bent!

Energie met Green Crack Punch

Als je op zoek bent naar een strain die je hoofd koel houdt overdag, dan is Green Crack Punch wat je nodig hebt. Deze soort geeft een heldere, energieke high die prima werkt voor tijdens je dagelijkse bezigheden. Het citrus aroma is heel verfrissend en stimulerend, waardoor je met een fijne helderheid high kunt zijn.

Tevens is deze soort geschikt voor microdosing. Combineer hem hiervoor met een vaporizer, bijvoorbeeld de Pax

Een leuk extraatje voor thuis kwekers: Green Crack Punch kan toppen krijgen met een roze tot oranje gloed. Super mooi!

Euforische high met OG Kush

Het kan geweldig zijn om overspoelt te worden door een intense, opliftende en euforische high! Heerlijk wat voor ideeën er dan kunnen ontspruiten aan die vernuftige hersentjes die eigen zijn aan de mens. OG Kush is een echte aanrader, als je ervan houdt om je intens creatief te voelen en gemotiveerd om dingen te bedenken en te scheppen.

OG Kush is een hybride soort, afkomstig van het zonnige Californië. Ze is de voorouder van vele soorten waarvan we vandaag kunnen genieten. De smaak is typisch ‘Kush’: aards, grasachtig en een beetje skunk. Deze intense cerebrale werking is onder de liefhebbers een echte traktatie. 

Zelf vind ik deze soort heel geschikt om te gebruiken samen met vrienden, omdat je samen vleugels krijgt en samen een geweldig creatieve dag kunt beleven vol penseelstreken, kunstwerkjes, sculpturen en collages. Wees samen kind en geniet ervan!

Pijnstillend: Purple Punch

Als je op zoek bent naar een cannabissoort die je gaat helpen met lichamelijke klachten, kun je het best gaan voor een soort die voor veel ontspanning zorgt. Met Purple Punch van Barney’s Farm zit je helemaal goed.

Deze soort heeft een hoog THC percentage en zorgt voor een relaxed en aangenaam effect. Tevens is dit een autoflower en heb je snel resultaten als je de soort zelf gaat kweken. Een groot pluspunt voor mensen die niet veel tijd hebben, of weinig geduld.

Een alternatief voor deze autoflower is Purple Dosi Punch, van Grower’s Choice, ook een sterk pijnstillende werking mede dankzij het hoge THC gehalte. 

  

Ontspannen slapen met Bubba Kush

Mensen met slaapproblemen kunnen veel baat hebben bij een cannabissoort die helpt om lichaam en geest te doen vertragen. Het is belangrijk te vermelden dat je er het best aan doet, je onderliggende probleem te bekijken. Waarom kun je niet slapen? Hopelijk zijn er manieren waarmee je je slaapklachten kunt verminderen. Cannabis kan een hulpmiddel zijn. 

Bubba Kush van Barney's Farm is een aanrader voor mensen met insomnia of slapeloosheid. Ze bestaat voor 70% uit indica en een sterk rustgevende en pijnstillende werking.

Voor kwekers is het interessant om te weten dat Bubba Kush grote opbrengsten kan genereren, zo’n 1000 gram per plant, als we spreken over buiten kweek. Uiteraard is de hoeveelheid sterk afhankelijk van de plek waar je plant staat, hoeveel zon ze krijgt en of ze gezonde voeding heeft. 

Medicinaal en mentale focus met Jack Herer

Jack Herer zou geen introductie behoeven. Vernoemd naar de cannabis activist en auteur van het boek ‘The emperor wears no clothes’. Deze strain is in Nederland gecreëerd in de jaren ‘90 en valt binnen de ultieme top 10.

Zeker op medicinaal vlak is Jack Herer de soort die je moet hebben. Ideaal voor pijnbestrijding, verlichting van symptomen en ontspanning. Niet voor niets heeft deze soort onnoembaar veel prijzen gewonnen! Het is een hybride soort, dit wil zeggen dat ze ongeveer gelijk bestaat uit indica als uit sativa. Qua effect rapporteren veel gebruikers een heldere high, goede focus en verlichting van klachten. 

Wat is jouw ultieme favoriet? 

Misschien ga je wekelijks naar de coffeeshop en bestel je op automatische piloot altijd dezelfde wietsoort omdat die nu eenmaal goedkoop, lekker of bekend is. Om jouw cannabis ervaring wat op te spicen, kun je eens voor een ander soortje gaan, zodat je je kennis repertoire uitbreidt. En dat is super handig, omdat je daarmee andere zijden van onze groene vriendin leert kennen en tevens van jezelf!

Bestel je cannabiszaden (nu met hoge kortingen) en begin dit jaar met het kweken van je eigen wietplantje(s). Dit is vele malen gezonder, leuker, bevredigender, lekkerder en goedkoper dan wiet uit de coffeeshop!

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.254 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.