GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Salvia: een verkenningstocht naar het onbekende
In dit blog artikel
In dit blog artikel
Deel:

Salvia: een verkenningstocht naar het onbekende

Eerst dacht ik dat het niet zou werken. Toen werd de wereld ruw en werd ik ineens naar een andere plek getransporteerd. Eerst kwam de geur, dan het gewicht, de geluiden, de textuur en het zicht. Telkens wanneer ik deze plant rook, krijgt ik hetzelfde gevoel. Een ruwe maar zorgzame kracht die je gewoon wegveegt zonder voorafgaande waarschuwingen.

Ik zat op mijn bed en toen ik klaar was met roken viel mijn lichaam op de matras, waar het de komende 10 minuten bleef liggen. De geur van de oceaan overspoelde mijn neusgaten. Mijn lichaam, dat ik op dat moment niet volledig kon herkennen, werd zwaar, groot en maakte deel uit van een andere wereld. Terwijl ik ademde kon ik voelen hoe mijn lichaam zich uitzette, alsof rimpelingen van zijn materialiteit over verschillende dimensies zwommen. Het geluid van de lucht die van mijn lichaam afweek en botste met andere luchtgolven weerklonk in de ruimte. De ruimte was oneindig. Ik ook. Bij elke ademhaling kon ik nu het water proeven, het zout aan mijn huid voelen plakken. Naarmate ik ‘’verruimde’’, werd de lijn tussen mijn lichaam en het water eromheen wazig en voordat ik het kon beseffen had ik helemaal geen lichaam meer.

Ik bestond uit kleine watermoleculen die constant in beweging waren. Mijn lichaam had een poreusheid die ik nog nooit eerder had ervaren. Door mij kon ik de beweging van de lucht, van de vissen en het zand voelen, en van andere lichamen die ik niet kon bevatten. Als een massa van vele moleculen was er geen centrum voor mijn 'zelf'. Gevoelens werden verspreid over de ruimte en waren direct en gelijktijdig te voelen. Wat er aan elke extremiteit gebeurde, werd als een enkele of synchrone impuls gevoeld. Honderden, zo niet duizenden verschillende impulsen waren bij elke ademhaling te voelen. Ik was het allemaal en niets ervan tegelijkertijd. 

En toen opende ik mijn ogen en zag ik wie ik was. Toen ik ze opende, zag ik de watermassa die ik was geworden en zodra het besef kwam, was ik niet meer de watermassa. Nu was ik een drijvend lichaam boven op de oceaan. In de horizon, niets anders dan meer van zichzelf. Als drijvend lichaam kon ik nog steeds het water voelen, het zout ruiken, maar ik maakte er geen deel meer van uit. In plaats daarvan zweefde ik er als een aparte entiteit overheen. Niet volledig deel van de oceaan, maar ook niet volledig deel van mezelf. In een tussenliggende toestand ervaarde ik niets. Het lichaam, als je het zo zou kunnen noemen, was de ruimte. Het was een concentratie van het niets in de ruimte. Of misschien een concentratie van leegte. Het was het gebied in de ruimte, waar geen energie bestond. 

Terwijl ik over de massa zweefde die ik ooit was geweest, sneed ik een spoor van lege ruimte. Achter mijn rug, geen zuurstof, geen licht, wat er ook gebeurt. Voor mijn ogen, als men die ogen zou kunnen noemen, de oneindigheid van onderling verbonden materie, energie, kracht. In de tussenliggende ruimte voelde ik de potentie van het niets en het alles. Als een lichaam dat tot niets ervan kon behoren, ervaarde ik het geheel. En toen stortte het allemaal in. De zwaartekracht raakte me en ik viel terug in de richting van de bedding, de oceaan om de kamer heen gewikkeld en gecondenseerd in één klein puntje in mijn borstkas. De dichtheid van de wereld stroomde uit mijn lichaam en toen de moleculen van mijn lichaam en de oceaan zich herschikten, werd ik wakker in de wereld die ik had verlaten. 
Ik kwam terug naar de zithouding, om me heen de vrienden die waren gebleven om voor me te zorgen. Op de achtergrond speelde wat zachte muziek. Hoe was het? Ze vroegen het, maar ik kon nog niet antwoorden. Terwijl ik probeerde te wennen aan mijn nieuwe lichaam, keek ik om me heen op zoek naar de atomen die deze nieuwe wereld hebben opgebouwd. Maar die waren hier niet gemakkelijk te zien of te voelen. Ik bewoog mijn benen, mijn armen. Ik oefende mijn longen een beetje. De lucht leek hier dichter dan daar, het kostte me wat tijd om me aan te passen. Maar uiteindelijk deed ik dat en dus stond ik op. 

Een snuifje salvia 10X en een goede aansteker was alles wat nodig was om bij die andere dimensies te komen. Sterker nog, elk sterkere extract van salvia zou waarschijnlijk zulke intense effecten hebben dat ik ze niet goed zou kunnen onthouden. Ik had al eerder geëxperimenteerd met salvia en was dus enigszins voorbereid op wat er zou komen. De meeste van mijn eerdere ervaringen hadden wat waterelementen in zich, dus het verbaasde me niet dat in dit geval de oceaan de hoofdrolspeler was. Het was echter wel verrassend dat ik het was geworden. 

Ondanks dat ik weet dat salvia-ervaringen mensen vaak kunnen leiden tot het ervaren van het leven van levenloze objecten of dat van verschillende wezens, was mij dat nog nooit eerder overkomen. Maar omdat ik al gewend was aan de oceaan als element in mijn reizen, leek het op dat moment alleen maar natuurlijk om het te worden of er deel van uit te maken. Inderdaad, ik had altijd al ervaringen op salvia als droom vergeleken en wat ik net had beleefd na deze ervaring voegde alleen maar toe aan die vergelijking. Net als in een droom was het lichaam ineens geen grens of schelp meer, maar een vorm veranderende massa. 

Salvia is een van de meest krachtige natuurlijke psychedelica ter wereld en moet daarom niet lichtvaardig worden opgevat. Komend van een ietwat ervaren gebruiker, is elke salvia reis nog steeds uniek en zou behandeld moeten worden met respect. Voordat je de salviawereld betreedt, is het van fundamenteel belang om ervoor te zorgen dat je in een goede gemoedstoestand verkeert en omringd bent door mensen die je vertrouwt en die voor je kunnen zorgen. Salvia-extracten zijn extreem krachtig en een first-timer mag in geen enkel geval voor een sterk potentie-extract gaan. Neem nooit salvia in de buurt van gevaarlijke voorwerpen, want je kunt de controle over je lichaam verliezen en uiteindelijk jezelf pijn doen.

Voor meer informatie over salvia, bekijk deze introductie van de plant.

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.238 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.