GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Microdosing met magic truffels: dit moet je weten
In dit blog artikel
In dit blog artikel Wat is microdosing met magic truffels?Microdosing volgens James FadimanBestel de Microdoseren Paul Stamets Stack Formule onlineStarten met microdosing magic truffels: voordelen en bijwerkingenWaarom microdoseren met magic truffels betrouwbaarder is dan met paddo’sPaddo’s drogen en vermalen voor microdosingAlles over de geschiedenis en werking psilocybineWetenschappelijk onderzoek naar microdosingMacro dosis vs. Microdosis psychedelica: verschillen en voordelenOnline microdosing magische truffels bestellen 
Deel:

Microdosing met magic truffels: dit moet je weten

Ben jij ook benieuwd naar de effecten van microdosing met magic truffels? Regelmatig krijgen wij de vraag van een klant wat nu precies de werking is van microdosing met psilocybine uit magische truffels. Veel mensen zijn nieuwsgierig en willen zelf beginnen met microdoseren. In dit blog help ik je op weg, zodat je vol vertrouwen kunt starten met microdosing. Hieronder geef ik tips voor microdoseren met de microdosing truffels van Sirius.

Wat is microdosing met magic truffels?

Voor de leken onder ons: microdosing, ook wel microdoseren genoemd, is het nemen van een sub-perceptuele dosis van een psychedelicum, zoals bijvoorbeeld psilocybine of LSD. In tegenstelling tot een macro dosis, waarbij je juist wilt trippen en hallucineren, is het bij microdoseren niet de bedoeling dat je visuals hebt maar juist in staat bent je dag ‘normaal’ te laten verlopen.

Verder is het bij microdosing met magic truffels belangrijk dat je een bepaald schema volgt, waarbij je op bepaalde dagen een microdosis neemt en op andere dagen geen microdosis neemt. Er zijn verschillende microdosing schema’s die je kunt volgen. Een schema dat Sirius aanraadt is het James Fadiman schema. 

Microdosing volgens James Fadiman

De founding father van microdosing adviseert het volgende microdosing schema:

  • Dag 1: microdosis
  • Dag 2: geen microdosis 
  • Dag 3: geen microdosis
  • Dag 4: microdosis

Op de dagen dat je geen microdosis neemt, krijgt je nuchtere zijn de kans om de indrukken van de microdosing dag te integreren. Verder helpt het ook om geen tolerantie op te bouwen tegen de actieve stof.

Wat is nu de juiste dosering magic truffels voor microdosing? Standaard wordt uitgegaan van 1 gram verse magic truffels per microdosis. Je eerste paar keer microdoseren doe je best met een halve gram, om te kijken hoe je er op reageert en je lichaam te laten wennen aan psilocybine. 

In de online Magic Truffle shop van Sirius bestel gemakkelijk Freshup microdosing magische truffels. 

Bestel de Microdoseren Paul Stamets Stack Formule online

Starten met microdosing magic truffels: voordelen en bijwerkingen

Microdosing met magic truffels is een zeer veilige, legale en effectieve manier om te microdoseren. Je kunt magische truffels gewoon legaal in de smartshop kopen in Nederland. Het is ook mogelijk Freshup Microdosing truffels van Sirius smartshop online te bestellen. 

Waarom zou je beginnen met microdosing? De redenen hiervoor zijn uiteenlopend. Veel gebruikers zijn op zoek naar een manier om bijvoorbeeld hun depressie of angstprobleem aan te pakken zonder gebruik te maken van synthetische antidepressiva. 

Microdosing kan ook ingezet worden om te werken aan problemen met sociaal contact. Hoewel het nog te vroeg is om al conclusies te trekken, vertellen veel ervaringsverhalen ons dat microdosing met magic truffels een manier kan zijn om meer verbinding te krijgen met anderen. En hierdoor kan microdosing een positieve invloed hebben op contact met familie en vrienden. 

Maar microdosing wordt ook ingezet bij mensen die hun creativiteit willen stimuleren en door een microdosis net die boost krijgen om te kunnen creëren. Of je nu een kunstenaar bent, muziek maakt of computerprogramma’s bouwt, microdosing kan een ondersteunende tool zijn om creatiever te worden.

Waarom microdoseren met magic truffels betrouwbaarder is dan met paddo’s

Misschien vraag je je af waarom je online en in de smartshop magische truffels voor microdosing kunt kopen en geen paddo’s die specifiek voor microdosing bedoeld zijn. 

Ten eerste is de verkoop van paddo’s verboden in Nederland sinds 2008. Gelukkig staat de wet toe dat magische truffels legaal verkocht mogen worden. Deze bevatten dezelfde psychedelische inhoudsstoffen als paddo’s, waaronder psilocybine.

Psilocybine is de actieve stof die voor een psychedelische trip zorgt. Bij microdoseren speelt psilocybine ook een grote rol, maar dan op subtiel niveau. Het is niet de bedoeling dat je gaat hallucineren als je een microdose neemt. 

Paddo’s zijn over het algemeen potenter dan magic truffels en bevatten veel psilocybine, meestal ongelijk verdeeld. Het komt dus vaak voor dat een kleine paddo meer psilocybine bevat dan een hele grote. Bij microdosing is het belangrijk dat je weet hoeveel psilocybine je microdose bevat. Het is veel gemakkelijker om eenzelfde hoeveelheid psilocybine binnen te krijgen met microdosing magic truffels. Deze magische truffels zijn het meest stabiel in actieve stof. Zo heb je bij 1 gram verse magic truffels 0.2 mg psilocybine. 

Paddo’s drogen en vermalen voor microdosing

Er zijn psychonauten die zweren bij microdosing met paddo’s. Hun recept: met een magische paddenstoelen growkit paddo’s kweken en ze vervolgens drogen en vermalen tot poeder. Op die manier krijg je een homogene massa aan actieve stof. Vervolgens kan het poeder tot capsules verwerkt worden in microdosing porties. 

Alles over de geschiedenis en werking psilocybine

Psilocybine werd voor het eerst geïdentificeerd door Albert Hofmann. Jawel, de man die ook de grootvader van LSD wordt genoemd. Het lukte deze man en zijn team van wetenschappers om deze psychedelische stof te isoleren en een naam te geven. Het duurde niet lang voor hij in staat was deze natuurlijke stof te synthetiseren. 

Een interessant feitje over psilocybine: de stof kleurt blauw wanneer ze wordt blootgesteld aan, onder andere, zuurstof. Op die manier verandert psilocybine in psilocine en begint het afbraakproces. Dit verklaart ook waarom paddo’s blauwe plekken vertonen wanneer je ze kneust. 

Het mooie van magische truffels en paddo’s is dat het een product is van moeder natuur. Voor veel mensen is het belangrijk een natuurlijk product te gebruiken, zeker als het om psychedelica gaat. 

Als je wilt microdoseren met psilocybine is het een goede keuze om te kiezen voor  microdoseren met magische truffels. Dit is een 100% natuurlijk product. 

Wetenschappelijk onderzoek naar microdosing

Er is nog altijd nood aan meer wetenschappelijk onderzoek naar microdosing met psychedelica waaronder psilocybine, LSD, DMT en LSA. De moeilijkheid waar wetenschappers op stuiten is de subjectiviteit van het onderwerp. Er zijn zelfs wetenschappers die suggereren dat de werking van een microdosis een placebo effect zou zijn.

Het onderzoek Psychedelic microdosing benefits and challenges: an empirical codebook onderzoekt of de wetenschap microdosing op een andere manier kan benaderen, dan bij traditioneel onderzoek met psychedelica, waarbij ook wordt gekeken naar zaken zoals ego death en mystieke ervaringen. Deze zijn bij microdosing niet van toepassing en zouden daarom volgens dit onderzoek niet meegenomen moeten worden in vragenlijsten die gebruikt worden om de ervaring van mensen die microdoseren met psychedelica in kaart te brengen. 

In dit onderzoek probeert men de effecten van microdosing meer in kaart te brengen. Er wordt gekeken naar zowel de positieve eigenschappen van microdosing als de negatieve bijwerkingen.

Positieve eigenschappen van microdosing kunnen zijn:

  • Verbeterde gemoedstoestand

  • Creatiever

  • Minder angst

  • Betere focus

Negatieve bijwerkingen van microdosing kunnen zijn:

  • Fysiek ongemak (bijvoorbeeld hoofdpijn)

  • Onrust/angst

Macro dosis vs. Microdosis psychedelica: verschillen en voordelen

Het onderzoek kijkt naar online microdosing communities, onder andere op Reddit. Hier zijn er zo’n 40.000 leden in de microdosing subreddit terug te vinden. 

Het wetenschappelijk onderzoek naar psychedelica neemt toe en de bevindingen zijn zeer positief te noemen. Het gaat bij dit soort onderzoek voornamelijk over grote doseringen, zoals bijvoorbeeld bij onderzoek naar psilocybine als behandeling van zware depressie.

Al in de jaren ‘40 kwam het onderzoek naar psychedelische stoffen op gang. In die periode waren deze entheogene stoffen compleet nieuw voor de westerse wetenschap en werd er aanvankelijk zeer positief gereageerd.

Dit soort veelbelovend onderzoek naar de werking van psychedelica stond voor zo’n 40 jaar stil, tijdens de zogenaamde War On Drugs, die begon in de jaren ‘60. In deze periode was elk onderzoek naar deze psychedelische stoffen ten strengste verboden. 

Gelukkig is daar ondertussen in 2022 een eind aan gekomen en floreert wetenschappelijk onderzoek naar psychedelica waaronder psilocybine. Er is tegenwoordig veel onderzoek gedaan naar de werking van psychedelica als onderdeel van therapie voor ernstige psychische aandoeningen waaronder PTSD. Ook voor verslavingen, zoals een alcoholverslaving, blijkt te behandelen door middel van psychedelica. Verder zijn er ook veelbelovende resultaten geboekt met mensen die lijden aan een eetstoornis, zoals anorexia of boulimia. 

Hoewel psychedelica over het algemeen in de meeste landen nog steeds illegaal zijn, blijkt recent wetenschappelijk onderzoek aan te tonen dat deze psychedelische stoffen van grote medicinale kwaliteit zijn en het leven van mensen op een diep spirituele manier kunnen transformeren. 

Microdosing is echter minder goed in kaart gebracht, waardoor een groot deel van haar werking in mysteriën gehuld is. Want hoe komt het dat zoveel mensen rapporteren dat het een gunstige werking heeft op verschillende aspecten in hun leven, als het gaat om zo’n kleine hoeveelheid?

Online microdosing magische truffels bestellen 

Wil jij starten met microdosing met magische truffels? Bij Sirius zit je goed als je gemakkelijk en discreet online magische truffels wilt bestellen voor microdoseren. In het assortiment van onze smartshop vind je een ruim aanbod aan magische truffels van verschillende sterktes. Onze magische truffels zijn ondertussen wereldberoemd geworden vanwege hun hoge kwaliteit en krachtige werking. 

Voor microdosing heeft Sirius een speciaal product ontwikkelt en deze Freshup Microdosing magische truffels zijn gemakkelijk online te bestellen in onze smartshop. Vergeet niet de de microdosing StarterKit te bestellen, zodat je helemaal voorbereid kunt beginnen met microdosing!

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.187 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.