GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Paul Stamets Stack Formule: Microdosing met Magic Truffels heeft voordelen voor je gezondheid
In dit blog artikel
In dit blog artikel Pionierswerk in geestelijke gezondheid: microdosing als natuurlijk antidepressivumJames Fadiman, Paul Stamets: de toekomst van microdosing met magic truffelsBestrijd Alzheimer’s en Parkinson en maak je brein fit met Lion’s Mane Stack FormuleCombineer lion’s mane met magic truffels voor een fit breinMogelijke voordelen van lion’s maneNiacine oftewel vitamine B3: het derde ingredient uit de Paul Stamets Stack FormuleWat is een niacineflush en kan het kwaad bij microdosing met psilocybine?magic truffels, lion’s mane en niacine voor microdosing online bestellen bij SiriusHoe werkt microdosing met magic truffels volgens de Paul Stamets methode?Heb jij al ervaring met psilocybine, lion’s mane en niacine?
Deel:

Paul Stamets Stack Formule: Microdosing met Magic Truffels heeft voordelen voor je gezondheid

Microdosing met magic truffels was nog nooit zo populair en algemeen aanvaard: ook gerenommeerde universiteiten over heel de wereld doen mee aan wetenschappelijk onderzoek naar microdosing met psychedelica. In dit blog vertel ik meer over de microdosing formule van mycoloog Paul Stamets: hoe werkt het en wat doet microdoseren precies?

Pionierswerk in geestelijke gezondheid: microdosing als natuurlijk antidepressivum

Veel mensen voelen zich wanhopig gevangen in een maatschappelijk systeem waar geen uitweg lijkt te bestaan. Mensen die lijden aan depressie, een angststoornis of op een andere manier uit balans zijn, hebben behoefte aan hulp. Maar hoe krijg je op de beste manier je leven weer op het juiste spoor?

Tegenwoordig leven we in een tijd waar veel conventionele methoden binnen de geestelijke gezondheidszorg worden herzien. Door fouten uit het verleden is het duidelijk geworden dat verschillende manieren van aanpak niet goed werken of zelfs een averechts effect kunnen hebben op mensen die lijden aan depressie, een angststoornis hebben of op een andere manier problemen ervaren met hun geestelijke gezondheid.

Traditionele antidepressiva en angstremmers hebben niet meer de vanzelfsprekende status als een paar jaar geleden. Daarvoor is teveel veranderd. Veel wetenschappers slaan een nieuwe weg in en kijken hoopvol naar de mogelijkheden van psychedelische stoffen, waaronder psilocybine, maar ook LSD en DMT. 

Psychedelica zijn stoffen met uitzonderlijke krachten die al duizenden jaren door de mens worden ingezet als medicijn. Echter blijft er veel mysterie hangen rond de werking van deze entheogene stoffen en is de wetenschap lange tijd niet in staat geweest om onderzoek te verrichten, aangezien er meer dan 40 jaar een verbod stond op wetenschappelijk onderzoek naar psychedelische drugs. 

cambodian magische paddenstoelen

James Fadiman, Paul Stamets: de toekomst van microdosing met magic truffels

James Fadiman wordt ook wel de vader van microdosing genoemd, aangezien hij veel pionierswerk heeft verricht op vlak van microdosing met psychedelica. Op dit moment zijn er verschillende onderzoeken en trials bezig om beter in kaart te brengen hoe microdoseren precies werkt. 

Ook Paul Stamets heeft zijn steentje bijgedragen aan de toekomst van microdoseren met magic truffels. Sirius is er trots op dat wij zijn werk voor vele klanten beschikbaar kunnen maken: De Paul Stamets Stacking Formule. Hieronder vertel ik je hoe deze formule werkt en wat je er voor nodig hebt om zelf te beginnen met microdoseren met psilocybine uit magic truffels.

Paul Stamets Stacking Formule: hack je brein en kom van je depressie af

Wie nog nooit van Paul Stamets heeft gehoord moet dringend op onderzoek gaan naar zijn werk. De mycoloog heeft verschillende interessante boeken op zijn naam staan, heeft een interessante TED Talk uitgebracht en onlangs meegewerkt aan een prachtige documentaire over de wonderbaarlijke wereld van schimmels. 

Bestrijd Alzheimer’s en Parkinson en maak je brein fit met Lion’s Mane Stack Formule

Een belangrijk ingredient van de Paul Stamets Stack Formule is de medicinale paddenstoel Lion’s Mane, hericeus erinaceus. Stacking staat voor het combineren van een psychedelische stof met andere stoffen om zo een synergetische werking te verkrijgen en het maximale effect te halen uit microdosing. 

Paul Stamets heeft ervoor gekozen de paddenstoel lion’s mane aan zijn formule toe te voegen. 

Lion’s mane, ook wel pruikzwam genoemd, is een paddenstoel die oorspronkelijk voorkomt in Noord-Amerika, Europa en Azie. Binnen de traditionele geneeskunst van onder andere China en Japan staat lion’s mane al lang bekend als medicijn voor allerlei toepassingen en wordt het gezien als een tonicum voor een lang leven. 

Ondertussen is er ook steeds meer wetenschappelijk onderzoek beschikbaar waarin de medicinale eigenschappen van lion’s mane worden onderzocht. 

lion's mane capsules

Lion’s mane stimuleert de hersenen om meer NGF’s (Nerve Growth Factor) aan te maken. NGF’s zijn belangrijk voor de productie, groei en instandhouding van neuronen. Verder stimuleert lion’s mane de aanmaak van myelineschede. Dit is een beschermende laag die de hersencellen beschermt. Door ouderdom en ziekte gaan de hersenen achteruit en raken deze myelinescheden beschadigt. 

Combineer lion’s mane met magic truffels voor een fit brein

Psilocybine, de psychedelische stof uit magic truffels en magische paddenstoelen, werkt erg goed samen met lion’s mane. Beide hebben een verbeterende werking op de cognitieve functies en geven het brein de kans om nieuwe verbindingen te maken. En deze nieuwe verbindingen of ‘pathways’ zijn cruciaal in het loslaten van versleten (denk)patronen. 

Iemand met een depressie kan veel baat hebben bij de Paul Stamets Stack Formule en lichaam en geest helpen om in een nieuw licht naar de wereld te kijken. 

Daarnaast is lion’s mane een medicinale paddenstoel die vooral ingezet wordt om neurologische schade te herstellen. Vergeetachtigheid, geheugenverlies, hoofdpijn maar ook depressieve gevoelens kunnen komen door het achteruitgaan van de hersenfuncties.

Dit kan komen door ouderdom, maar ook een trauma kan ervoor zorgen dat er neurologische schade plaatsvindt. Volgens Paul Stamets is het brein een zeer kneedbaar iets, dat enorm veerkrachtig is. Microdosing met psilocybine in combinatie met lion’s mane kan een manier zijn om je brein gezond te krijgen. 

microdosing magic truffels

Mogelijke voordelen van lion’s mane

 • Beter geheugen
 • Meer alert
 • Meer energie
 • Betere gemoedstoestand
 • Betere darmwerking
 • Ontstekingsremmend

Niacine oftewel vitamine B3: het derde ingredient uit de Paul Stamets Stack Formule

Het minst gekende ingredient uit de Paul Stamts Stack Formule is wel niacine oftewel vitamine B3. Deze vitamine heeft ons lichaam nodig, onder andere om stoffen doorheen het hele lichaam te sturen. 

Paul Stamets bedacht dat deze vitamine wel eens een sleutel zou kunnen zijn om de overdracht van een microdosis psilocybine te vergemakkelijken.

Niacine is een onmisbare vitamine en wordt aangemaakt uit het aminozuur tryptofaan. Niacine heeft op zichzelf een anti-depressieve werking en helpt het lichaam bij de omzetting van energie. 

niacine

Wat is een niacineflush en kan het kwaad bij microdosing met psilocybine?

Misschien is het je al overkomen: je neemt een niacine pil en plotseling krijg je het warm en krijg je wat rode uitslag. Geen zorgen! Dit is onschadelijk, maar kan wel even voor een vervelend gevoel zorgen. Echter duurt het slechts een paar minuten en men rapporteert ook dat er een tolerantie wordt opgebouwd wanneer niacine vaker wordt gebruikt. 

Een niacineflush komt vooral voor bij een grotere hoeveelheid vitamine B3. Bij meer dan 50mg niacine kan deze flush optreden. 

Vandaar dat ik aanbeveel om slechts een halve niacine pil te nemen wanneer jouw lichaam reageert op niacine door middel van een niacine flush. Een halve pil is voldoende niacine om te combineren met microdoseren. 

magic truffels, lion’s mane en niacine voor microdosing online bestellen bij Sirius

Sirius verkoopt alles wat je nodig hebt om zelf te beginnen microdoseren volgens de Paul Stamets Stack formule. 

Bestel snel online alles wat je nodig hebt om zelf te beginnen met microdosing! In onze online smartshop bestel je het hele pakket voor slechts 59,95 euro.

De microdoseren Paul Stamets Stack Formule bestaat uit de volgende onderdelen:

 • FreshUp Microdosing magic truffels (10 gram)
 • Lion’s Mane capsules (60 stuks)
 • Niacine / Vitamine B3 (100mg)

paul stamets stack formule

Daarnaast zit er in elk pakket ook een weegschaal, zodat je meteen de juiste microdosis magic truffels kunt afwegen en veilig kunt beginnen aan jouw ervaring met microdosing. 

Hoe werkt microdosing met magic truffels volgens de Paul Stamets methode?

Hieronder volgt een overzicht hoe je best start om zelf te microdoseren met psilocybine, lion’s mane en niacine.

 1. Neem je microdosis volgens een bepaald schema, waarbij je een vast ritme aanhoudt. Het meest gebruikte ritme is de methode volgens James Fadiman, waarbij 1 dag microdosis wordt afgewisselt met twee dagen waarop geen microdosis wordt genomen.
 2. Weeg ‘s ochtends op dag 1 je microdosis magic truffels. Een standaard microdosis is 1 gram verse truffels. Echter is het verstandig om de eerste keren dat je microdoseert te starten met 0.5 gram. Het kan zijn dat jouw sweetspot tussen de 0.5 en 2 gram magic truffels ligt. 
 3. Neem naast je microdosis truffels ook twee capsules lion’s mane. Lion’s mane kun je elke dag nemen, ook op de dagen dat je geen microdosis neemt.
 4. Neem een halve niacine capsule. Dit is voldoende niacine om de psilocybine nog beter opneembaar te maken. Niacine neem je op dagen dat je microdoseert.

Heb jij al ervaring met psilocybine, lion’s mane en niacine?

We zijn heel benieuwd wat jouw bevindingen zijn met de Paul Stamets Microdosing formule. Als je vragen of opmerkingen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor een persoonlijke hulp kun je ook langs komen in een van onze fysieke smartshops. Daar helpen we je ook graag verder zodat je veilig en met een goed gevoel kunt beginnen met microdoseren. 

Het is super bevredigend om te horen hoe mensen met depressie, angstproblemen, geheugenproblemen en pijnklachten baat hebben bij microdosing volgens de Paul Stamets methode. 

Ik wens je een wonderlijk en leerrijk microdosing moment toe!

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.236 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.