GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Sirius Bee Rescue Pack! Gratis bloemen zaai pakket bij jouw online bestelling
In dit blog artikel
In dit blog artikel Over de bloemetjes en de bijtjesHet belang van diversiteit voor onze gezondheidChemische pesticiden als grootste oorzaak van massale bijensterfteHaal stoeptegels weg!Biologisch bloemenzaad en natuurlijke voedingHou je tuin divers en kleurrijkGeniet van wat de natuur te bieden heeft met het grootste respectPlaats nu jouw online bestelling bij Sirius en ontvang kunst!
Deel:

Sirius Bee Rescue Pack! Gratis bloemen zaai pakket bij jouw online bestelling

Sirius komt in actie en deelt gratis biologische bloemen zaai pakketjes uit voor al haar klanten! Plaats nu jouw bestelling online en ontvang hierbij een prachtig ontworpen zadenpakket, met een mix van wel twintig verschillende bloemen en bijgevoegde biologische voeding. 

Op die manier kun jij je steentje bijdragen en onze goede en onmisbare vriend, de bij, een handje helpen. Laten we samen voor meer kleur zorgen in deze wereld. We zijn ervan overtuigd dat we op deze manier meer bewustzijn kunnen creëren en met onze reikwijdte Europa en haar bijenpopulatie kunnen steunen. Want het is dringend nodig.

BEE GOOD, DO GOOD, LIVE GOOD! ???

Hou jij ook zo van een lekker sappig stukje vers fruit? Liefst rechtstreeks geplukt van de boom of struik natuurlijk. Om van te smikkelen terwijl je stoned een gesprekje voert met je geliefde wietplant, of om supergezonde smoothies, desserts en andere lekkernijen mee te maken. Ooit al eens passievrucht gegeten tijdens de afterglow van een Magische Truffel trip? Seks in je mond, ik zeg het je.

Maar staan we er ooit echt bij stil hoe nature’s candy eigenlijk wordt gemaakt? Groeit zo’n aardbei, of wiettop, vanzelf? Natuurlijk heeft Moeder Natuur een ingenieus recept ontwikkelt voor de groei en bloei van al datgene waar wij mensen de vruchten van mogen plukken.

Over de bloemetjes en de bijtjes

Bijen zijn de belangrijkste bestuivers van planten, maar liefst 90% van alle gewassen in ons klimaat zijn van haar afhankelijk. Een bij verzamelt stuifmeel, het plakkerige zoete goedje dat vol belangrijke eiwitten en vitaminen zit. 

Tijdens haar verzameltocht vliegt ze van bloem tot bloem en bevrucht deze, waardoor er dus een vrucht kan groeien. Erg handig in de plantenwereld, waarin het onmogelijk is om in welk standje dan ook aan voortplanting te doen. 

Tip: Om nog beter te begrijpen hoe dit verhaal van de natuur verteld wordt, kun je ook eens op een zonnige dag ergens een fijn plekje opzoeken, waar je rustig dit schouwspel van vliegende stuifmeel verzamelaars kunt aanschouwen, misschien wel met jouw eigen gekweekte bloemen in de hoofdrol! 

Ook danken wij het vloeibaar goud van de honingbij. De geneeskracht van honing en propolis is groot: zo werkt het antibacterieel en ontstekingsremmend en werd in de Griekse Oudheid al door de mens gebruikt als kostbaar medicijn.

Als je van honing en propolis houdt, let dan goed op de kwaliteit en kies voor biologisch. 

Het belang van diversiteit voor onze gezondheid

Tevens zijn ook andere soorten insecten en zelfs de wind deels verantwoordelijk voor het bevruchten van bepaalde gewassen. Maar de bij spant hier de kroon en zonder haar zouden we met een gigantisch probleem komen te zitten. Enkele voorbeelden hiervan zijn: een veel beperkter aanbod aan groenten en fruit plus een fikse stijging in prijs. Want gewassen kweken zonder de kracht van de bij gaat flink wat kosten, wil het nog enigszins lukken. Op die manier wordt het nog moeilijker voor een mens om zichzelf (en zijn of haar kinderen!) van gezonde en gevarieerde voeding te voorzien.

Bovendien gaat al dat lekkers er steeds minder mooi uitzien, omdat de bij met haar magic touch voor grote vruchten zorgt met een symmetrische vorm. 

In het mooie Limburg, het zuidelijkste puntje van Nederland waar ik vandaan kom, zou het voor menig boer en consument betreurenswaardig zijn om niet meer trots te kunnen zijn op haar vele mooie appel- peer- en kersenboomgaarden. 

In de VS kampen ze evenzeer met grote problemen door het drastisch verminderen van bijenpopulaties. Redenen hiervoor zijn verlies aan habitat, pesticiden en klimaatverandering. 

Zonder bijen zullen gewassen minder vruchten krijgen en komen vele kwekers flink in de problemen. Maar ook wilde planten zullen aanzienlijk minder produceren, waardoor ecosystemen die hiervan afhankelijk zijn in gevaar komen. Zoals je ziet, alles hangt samen en zo’n klein bijtje speelt een gigantische rol op deze planeet. 

Chemische pesticiden als grootste oorzaak van massale bijensterfte

Wetenschappers zijn het erover eens: chemische pesticiden vormen de grootste bedreiging voor de bijenpopulatie. 

De grote jongens blijven maar spuiten met landbouwgif en de industriële agricultuur weigert in te zien dat haar werkwijze desastreus is. In vergelijking is Sirius maar een klein zoemend bijtje dat samen met al die andere kleine bijen en insecten overstemd wordt door het geraas van de gigantische machines. 

Toch kunnen we veel mensen bereiken in verschillende landen. Ook zien we dat steeds meer cannabiskwekers zich bewust worden van de schadelijke impact van chemische bestrijdingsmiddelen.

Tip: Neem een kijkje in de Growshop van Sirius en struin door het assortiment aan biologische plantenvoeding. Geschikt voor cannabisplanten, maar ook ideaal voor je moestuin. Gezonde, biologische aarde vol leven en voedingsstoffen én genoeg nuttige insecten zijn een win-win voor je tuin!

Een ander groot probleem vormt het verlies aan habitat voor de bij en andere nuttige insecten. De mens heeft blijkbaar zo’n gigantische scheppingsdrang, dat het onmogelijk lijkt hem te temperen in het eindeloos bouwen en afbreken. Dit bewerken van de planeet gaat gepaard met steeds minder “ongecontroleerde” gebieden. In permacultuur wordt dit ook wel Zone 5 genoemd: een plek in je tuin waar niets, of minimaal aan onderhoud wordt gedaan, zodat de natuur kan herstellen en de natuurlijke leefomgeving van essentiële bewoners van deze planeet terug kan komen. 

Tips om jouw tuin te veranderen in een paradijs voor bijen en andere nuttige insecten

Haal stoeptegels weg!

Toen ik nog in de stad woonde, verhuisde ik naar een huis met een paar vrienden. De kleine voor- en achtertuin liet nauwelijks een grassprietje toe. Het was een trieste, grauwe bedoeling. Het eerste dat we dan ook deden was het weghalen van zoveel mogelijk stoeptegels. Doe dit ook bij jou, als je de kans hebt! Kies ervoor de grond die je ter beschikking hebt te laten ademen. 

Heb je geen tuin? Ook dan kun je jouw nabije omgeving meer vergroenen. Ik zal je niet aanbevelen om ongevraagd bij buurtgenoten stoeptegels te gaan verwijderen. Maar je kunt de omgeving vriendelijker maken door het bloemenzaad van Sirius bijvoorbeeld stiekem op een onbewaakt terrein te zaaien of in een park. Ook kun je in gesprek gaan met buurtgenoten, als je dit durft. De kans is groot dat jullie samen sterk staan en de woonplek veel mooier en natuurvriendelijker kunnen maken. 

En als je een balkon hebt, kun je ook hier een klein paradijsje creëren met behulp van bloembakken. Zo maak je zonder woorden een statement. 

Biologisch bloemenzaad en natuurlijke voeding

De bij bestuift niet gratis en voor niets al onze gewassen. Het wordt tijd dat wij iets voor haar terug doen. Met de Sirius bloemenzaad pakketjes geef je bijen en andere nuttige insecten extra voeding die ze hard nodig hebben in deze verstedelijkte en gecontroleerde mensenwereld. Bij elk zadenpakket wordt biologische voeding geleverd, zodat de planten voldoende belangrijke voedingsstoffen krijgen om tot bloei te kunnen komen. 

Het zadenpakket is geschikt voor ongeveer 1 vierkante meter aan bloemen. Deze mix bevat eenjarige soorten, die dit jaar nog zullen opkomen. Ook zit er zaad van meerderjarige bloemen bij, deze kun je vanaf volgend jaar bewonderen.

Elk pakje is voorzien van een kleine gebruiksaanwijzing in vier verschillende talen: Engels, Nederlands, Frans en Duits.

Hou je tuin divers en kleurrijk

Met verschillende soorten bloemen trek je niet alleen bijen aan, maar ook andere insecten, zoals bijvoorbeeld het lieveheersbeestje. Dit lieve beestje is jouw beste vriend als natuurlijke ‘ongediertebestrijder’: zo is hij heel nuttig in het onder controle houden van bijvoorbeeld bladluis. 

Geniet van wat de natuur te bieden heeft met het grootste respect

Sirius blijft zichzelf verbeteren in het aanbieden van producten die met respect voor de natuur geproduceerd worden. In onze nieuwste categorie, de Healthshop, vind je verschillende producten terug die jouw kunnen helpen in het stimuleren van een goede gezondheid. De merken waar we mee samenwerken vinden het vanzelfsprekend dat er met biologische ingrediënten gewerkt wordt. Dit wil zeggen dat er geen gebruik wordt gemaakt van pesticiden en andere gifstoffen. 

Plaats nu jouw online bestelling bij Sirius en ontvang kunst!

Deze tijdelijke actie van Sirius is geldig zolang de voorraad strekt. Plaats nu jouw online bestelling en ontvang een prachtig ontworpen bloemenzaad pakketje. Artworks met geweldige collages zijn gedaan door kunstenares @paulette_in_t_veld (instagram). Waar ga jij je zaadjes planten? Vergeet ons niet te taggen met @siriussmartshops!

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.232 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.