GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Vier 420 met Sirius Cannabis Korting!
In dit blog artikel
In dit blog artikel Haal meer uit je wiet!Wat betekent 420?Het echte verhaal over 420Kortingsactie tijdens 420
Deel:

Vier 420 met Sirius Cannabis Korting!

Zie je jezelf als iemand die af en toe graag een jointje rookt? Hou je ervan om echt super high te zijn, of wil je liever een milde ontspanning? Ga je wel eens naar de coffeeshop en haal je een grammetje Amnesia of juist een ontspannende CBD? Kweek je misschien zelf al je planten?

Ook interessant: "Happy 420 (2021)! Vier deze dag met 20% korting"

420 korting

Ik zie mezelf als iemand die op zijn tijd cannabis gebruikt. Op zijn tijd, wil zeggen dat ik er een bijzonder moment van wil maken. De term ‘Vredespijp’ roken, vind ik dan ook gepast, op die manier voelt het aan als een ceremonie die ik met mijn vrienden hou, of helemaal met mezelf. De tijd van dagelijks gebruiken, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, is voorbij. Daar werd ik niet gelukkig van. Het medicijn veranderde voor mij in een gif.

Toen ik nog op school zat was het ritueel heel simpel: Een lang, ongebleekt vloeitje + ti​pje (meestal van RAW), een dotje Pueblo en met de hand verkruimelde wiettoppen. Waar die wiet vandaan kwam, kon me niet zo veel schelen, zolang ik er maar high van werd. Een aansteker erbij en daar ging ik.

Haal meer uit je wiet!

Toen ik me meer ben gaan verdiepen is het me duidelijk geworden dat je veel meer uit je cannabiservaring kunt halen, waardoor het nog lekkerder, fijner en verfijnder wordt! Bovendien bedankt je lichaam je ervoor. Sinds ik cannabis weer als medicijn ben gaan gebruiken, is de high die ik ervaar super helder en heb ik veel minder materiaal nodig, om voor lange tijd zoet te zijn.

Check in de Sirius Seedshop het assortiment aan wietzaden!

Als jij je cannabisgebruik ook wilt upgraden, heb ik hier een paar tips die mij hebben geholpen in het proces:

  1. Less is more: zodra je niet meer gedachteloos aan het consumeren bent, sta je bewust stil bij elke hijs die je neemt. Door geen tabak meer te gebruiken, valt ook ineens het verlangen naar nicotine weg. Dit beïnvloedde enorm mijn wiet consumptie.
  2. Investeer in een vaporizer: oké, de stap van het joint-draai ritueeltje naar de Crafty van Storz en Bickel, was groot. Het was wennen. Pas na een paar vape sessies begon ik de smaak te pakken te krijgen. Zo’n aromatische sensatie, waarbij je de terpenen en cannabinoïden veel beter van elkaar kunt onderscheiden. Geen vieze, verbrande nasmaak, die ervoor zorgde dat niemand meer met je wil zoenen.
  3. Als ik toch sterk verlang naar het authentieke gevoel van het roken, rol ik een pure joint, of gebruik ik een houten pijpje. Ik gebruik zelf nooit meer tabak!
  4. Neem een grinder die duurzaam is en met zijn tanden snijdt als een mes door boter. Op die manier heb je in een handomdraai fijn gemalen wiettoppen.
  5. Ken het verschil tussen bio buitenwiet en commercieel gekweekte binnenwiet. Niet dat je in een coffeeshop geen verrukkelijke soorten kunt krijgen, maar naar mijn mening kan niks tippen aan vers geoogste, zonovergoten wiettoppen die je zo veel liefde en aandacht hebt gegeven. Er gaat voor mij niks boven eigen gekweekte cannabis.
  6. Door gebruik te maken van organische kweekvoeding, krijg je extra sterke planten die als eindproduct enkel heilzame stoffen zullen bevatten en geen nare pesticide residu’s.

Wat betekent 420?

20 april nadert, en natuurlijk gaat dat een dag zijn, waarop ik mijn schatkist boven haal waar al mijn wiet benodigdheden in zitten. Deze dag staat helemaal in teken van marijuana. Een heerlijke lentedag waarop liefhebbers naar hartenlust hun favoriete kruid kunnen nuttigen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik als stoner wel bewust ben van 420, maar niet precies wist waar dit nu eigenlijk voor staat.

In onze Headshop vind je alles wat je nodig hebt om cannabis te gebruiken!

Het internet blijkt vol te staan met legendes en theorieën over 420, allemaal vindingrijk. Zo heeft iemand bijvoorbeeld berekend dat 12 X 35 = 420. Dit zijn de getallen die voorkomen in de titel van een nummer van Bob Marley: Rainy Day Woman no. 12 and 35. Nu wil het toeval dat hij in dit nummer pleit voor stoned zijn en masse. Qua visie past dit zeker bij deze speciale wiet-dag, maar blijkbaar is het toch niet de ware geschiedenis. Adolf Hitler werd geboren op 20 april 1889. Zou daar een verband mee zijn? Blijkbaar ligt het toch ergens anders (gelukkig maar, want dat zou wel heel vreemd zijn). Ook de theorie dat 420 het aantal actieve bestanddelen in cannabis is, blijkt achterhaald (dit zijn er 315). Verder is het ook niet waar dat 420 de politie code was om wiet criminaliteit mee aan te duiden.

Het echte verhaal over 420

Wat wil 420 dan wel zeggen? De term is ontstaan in de USA. De bedenkers zijn hier in de jaren ’70 mee begonnen in California. Het waren doorsnee Highschool-studenten die wel van wiet hielden. Op een dag wilden ze op zoek gaan naar een paar verwaarloosde planten die volgens een bepaalde bron ergens te vinden moesten zijn. De vrienden spraken af om 4.20u te beginnen met deze zoekactie. Voor ze eraan begonnen, rookten ze eerst nog een joint samen. Uiteindelijk hebben ze die mysterieuze verlaten marihuana planten helemaal niet gevonden, zelfs na weken zoeken. Het enige wat ze eraan overhielden was het codewoord 420, om zo over wiet te kunnen communiceren in de buurt van hun ouders.

Dit verhaal is iets minder spannend dan haar tegenhangers, maar dus blijkbaar wel de waarheid. De reden dat 420 een begrip werd binnen de cannabiswereld komt door het feit dat de broer van één van deze studenten een goede vriend was van de basgitarist van The Grateful Dead, een psychedelische rockband die veel invloed heeft uitgeoefend op de cultuur van die tijd. Op die manier werd de term 420 gedeeld met de muzikanten, die het algauw zelf verspreidden tijdens hun shows.

Nu is 420 (de Amerikaanse manier om 20 april mee aan te duiden), de feestdag waarop publiekelijk van cannabis wordt genoten. We naderen stap voor stap een wereld waarin Mary Jane haar ware status terug verdiend. Hopelijk duurt het niet lang meer waarop haar gebruik wereldwijd wordt gedecriminaliseerd. Op die manier kan iedere burger genieten van zelfgekweekte buitenwiet.

Maak je keuze tussen de beste vaporizer modellen in onze Vaporizershop!

Kortingsactie tijdens 420

Om deze feestelijke dag extra te vieren geven wij jou voor deze gelegenheid 20% korting op alle artikelen in onze Seedshop, Growshop, Headshop en Vaporizershop. Let op: deze actie geldt enkel op 20 april van 00:00u tot 23.59u! Wees er als de kippen bij!

korting voor 420

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.256 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.