GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Interview: Bewust zijn met Sirius Freshbox Gold Magische Truffels
In dit blog artikel
In dit blog artikel Lees het interview
Deel:

Interview: Bewust zijn met Sirius Freshbox Gold Magische Truffels

Voor dit blog heb ik mijn goede vriend Chris geïnterviewd om meer te weten te komen over zijn ervaring met de nieuwste Magische Truffel van Sirius: De Freshbox Gold, een Special Edition.

De Freshbox Special Editions hebben we te danken aan het 25-jarige bestaan van onze smartshop. Hoera!

    

     

Bronze, Silver, Gold en Palladium

Lees het interview

Hoi Chris, zie jij jezelf als een ervaren psychonaut?

"Ik zie mezelf niet echt als een ‘ervaren’ psychonaut, omdat elke trip toch weer intens is en ik niet wen aan de hevigheid van de ervaring. Er komen altijd veel emoties los. Ook deze keer waren er tranen en verdriet. Wel had ik deze keer veel meer vertrouwen in de ervaring, waardoor ik niet bleef hangen in bepaalde gevoelens, maar alles toeliet en weer los kon laten."

Wauw, dat klinkt als een hele wijze les

"Ik kon mijn gevoelens gewoon laten ‘zijn’. Zonder hier perse iets aan te willen veranderen. Ik kon me slecht voelen en dit toelaten, zonder er in te blijven hangen. Gevoelens en emoties komen en gaan en willen ervaren worden en weer losgelaten worden. Ik liet de ellende dus over me heen komen in het volle besef dat ik elk moment kon opstaan en uit de emotie kon stappen."

Dit heeft te maken met ‘zijn’ en meditatie, waar je al langer mee bezig bent

"Het heeft alles te maken met ‘zijn’. Ik ben nu een dik jaar bezig met non-dualisme en Bewustzijn. Tijdens deze trip kwamen deze inzichten voorbij. Ik kan wel zeggen dat dit mijn diepste psychedelische ervaring ooit is geweest, omdat ik besefte: ‘ik ben Bewustzijn’. Met een klik stond dit aan, werd alles helder.

Ik had minder visuals, dan bijvoorbeeld bij een ayahuasca ervaring, maar de ervaring zelf was intenser door dit besef. Het heeft er uiteraard ook wel mee te maken dat ik hier al mee bezig was. Moeilijk te zeggen of ik dit ook op deze manier had ervaren als ik niet bezig was met verlichting."

Hoe lang kom je al bij Sirius?

"Lang geleden kwam ik wel eens bij jullie voor CD’s; techno en muziek van het label Warp. Boards Of Canada, bijvoorbeeld. In die tijd luisterde ik veel naar ‘Intelligent Dance Music’. Die hoogdravende term hield ik maar voor mezelf. 

De afgelopen twee jaar kom ik weer vaker bij Sirius, voor truffels, bijvoorbeeld om te microdoseren. Ik heb ervaring met de Golden Teacher en de FreshUp Microdosing. En nu dan dus de Gold."

  

Welke andere psychedelische middelen heb je al gedaan, naast Magische Truffels?

"Vroeger heb ik wel eens met vrienden paddo’s gedaan. Verder heb ik zo’n 5 keer ayahuasca gedaan in mijn leven. 

Ik heb ook ervaring met Bufo alvarius, onder begeleiding van een sjamaan. Het was steeds een microdosis, waarbij ik inhaleerde en de trip zo’n vijftien minuten duurde. Ik ging liggen en de visuele effecten spatten na 5 seconden in mijn gezicht. Heel kort maar heel intens. Vervolgens ebde het effect weg, stond ik recht en inhaleerde opnieuw. Dit deed ik zo’n 4 of 5 keer achter elkaar. De sjamaan die mij begeleidde gebruikte zelf ook."

Tijdens deze Bufo ervaring, maar ook bij ayahuasca, is er sprake van een ceremoniële setting. Zijn er dingen die je van deze ceremonies meeneemt in je individuele trips?

"Zo’n ceremonie heeft voor en nadelen. Het is een goede oefening in accepteren wat komt, zonder hier controle over te kunnen hebben. Met 25 mensen deze ervaring delen is mooi, maar geeft ook een soort geremdheid.

Alleen zijn geeft me de kans niet afgeleid te worden, te kiezen of ik wil zitten of liggen en helemaal in het moment te zijn.

Sinds ik bezig ben met advaita (non-dualisme) heb ik minder behoefte aan die ceremonies. Zo’n ceremonie is leuk, met hele fijne mensen, maar voor mij ook een beetje overbodig. Een soort verhaal, waar je in kunt blijven hangen. Alsof het een doel is, in plaats van een middel. Daar is verder niks mis mee, als dat is waar je voor wilt gaan. Dan blijf je gewoon je hele leven op zoek naar de ayahuasca ervaring, maar ik wil nog een stapje verder."

En wat is dat stapje verder?

"Wakker worden. Inzien dat ik bewustzijn ben. Psychedelica zijn een deurtje daar naartoe: als je vaker dat deurtje gebruikt, ga je je focussen op het psychedelische en kleurrijke. Dat merkte ik zelf ook. Zoals Alan Watts ook zei: ‘Once you got the message, hang up the phone’.

Het is gewoon de vraag waarom je tript. Voor de fun? Of voor verdieping? Bij mij is het zeker dat laatste. Dat was al zo toen ik voor het eerst ayahuasca deed, nu 2 jaar geleden. En sinds ik met non-dualisme bezig ben is dat nog sterker geworden."

Vind je de smaak van Magische Truffels lekker? Hoe consumeer jij je truffels?

"Nee, ik vind de smaak niet lekker. Ik heb thee gezet, dan is de smaak goed te doen. Ook komen de effecten sneller op en is het beter verteerbaar. Ik heb de portie van 15 gram gebruikt. Mijn vriendin nam paddo’s."

Hoe heb je je voorbereid op de trip?

"De trip was redelijk spontaan. De truffels lagen nog in de koelkast. Ons kind was bij de oma. Sowieso hebben we geen gestrest leven momenteel. We leven op dit moment al redelijk traag. Mijn vriendin en ik werken beiden niet en leven gezond. 

Voor deze trip heb ik geen speciaal dieet gevolgd en geen rituelen voorbereid zoals bij mijn vorige trip, een jaar geleden. Toen had ik een altaartje gemaakt. 

Mijn vriendin heeft enige tijd geleden alleen getript. Ik was sitter. Zij ging er gemakkelijk in, met een muziekje. Verder had ze niet veel nodig. Ik wilde de perfecte tripsitter zijn, alles tot in de puntje voorbereiden. Ik vind het mooi dat zij zich gewoon open stelt en verder niet veel nodig heeft.

Zorg gewoon voor een fijne ruimte en fijne muziek. 

Na de trip zijn we een wandeling gaan maken, ik heb het geluk dat ik dicht bij een prachtig stuk natuur woon."

Waar heb je getript? 

"Thuis."

Ik vind het fijn om buiten in de natuur te trippen met vrienden.
Is er een reden waarom je meer bent van het binnen/alleen trippen?

"Het hangt natuurlijk van je doel en de set en setting af. Voor mij werkt het niet om tijdens een trip veel rond te wandelen.

Ik wil zo min mogelijk afleiding hebben. Het liefst houd ik mijn ogen dicht. Op dit moment is het voor mij de beste manier om zo dicht mogelijk in de buurt van bewustzijn te komen en te leren voelen. Mijn doel voor deze trip was om te ‘voelen’, dus ik stapte er met deze intentie, of verwachting, in."

In welk opzicht was deze trip anders dan voorgaande ervaringen?

"Op een bepaald moment werd ego aangesproken door bewustzijn. Bewustzijn lachte ego een beetje uit eigenlijk; al die inspanningen - mediteren, lezen, nadenken - om iets in te zien wat er altijd al was en altijd zal zijn, namelijk Bewustzijn. Want waar of wat ben je zonder Bewustzijn? Tegelijkertijd was er het besef dat wat ik werkelijk ben zelfs voorafgaat aan ego en Bewustzijn. ‘Ik ben het Absolute.’ Dat was dus een kort moment van verlichting.

Ineens kwam de klap: ik besta niet. Mijn ego bestaat niet. 

Toen was mijn lichaam weg, mijn geest ook nauwelijks nog daar. Er was haast alleen nog een oneindige ruimte en het besef ‘Ik ben alles’. 

Toen moest ik denken aan mijn vrienden. Ik bén ook mijn vrienden, heel vanzelfsprekend..

Naderhand begon mijn ego natuurlijk weer te analyseren: in hoeverre was dit allemaal echt? Ik laat het los, probeer er niet al te veel van te maken. Natuurlijk wil ik dit graag opnieuw. Ik voelde me even verlicht. Deze ervaring was een mooi gebeuren en heeft me zeker iets laten zien, ook al is het niet helemaal duidelijk. 

Ik heb nog nooit zo hard gelachen, toen ik over het hoogtepunt heen was. Lachen omdat alles zo simpel is. Natuurlijk ben ik bewustzijn. En morgen vergeet ik het weer."

Tijdens een ayahuasca ceremonie werd ik herinnerd aan de liefde die ik voel voor mezelf. Ook al vergeet ik het, toch zit die ervaring diep in me.

"Het helpt als je het hebt meegemaakt."

Hoe voel je je nu, een paar weken na de trip?

"Ik voel me nu OK. De ervaring was heel waardevol en heeft iets laten zien. Met aya had ik enkele weken erna het gevoel dat het aan het doorwerken was. Ik voel me door de truffels niet perse beter of slechter. 

Sowieso ben ik veel bezig met bewustzijn. De hele tijd eigenlijk. Soms is het wel vermoeiend en zijn er frustrerende momenten, waarin ik wil dat dingen vooruit gaan. Dan stoot ik op een barrière en blijf ik vast zitten. Dan begint het denken weer, in rondjes. Of dat nu over verlichting gaat of over iets banaals, maakt niet zoveel uit. 

Verder voel ik me eigenlijk al een jaar lang heel goed."

Heb je nog tips over verlichting (voor beginners)?

"Lees en/of kijk Hans Laurentius. Hij vertelt gewoon hoe het is. Je bent geen persoon, geen lichaam of geest;  je bent bewustzijn… en eigenlijk ga je daar zelfs nog aan vooraf ?"

Blogfoto: Kloroform
Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.076 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:


Je kunt in onze webshop gewoon bestellen.
Wij behandelen je bestelling met de grootste zorg.

Actuele status m.b.t. onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.