GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
PsiloQ Test Kit Review - Test de potentie van je paddo's
In dit blog artikel
In dit blog artikel Psychedelica & meer Stap voor stap handleiding voor het gebruik van de PsiloQ testkit Dosering PsilocybineVeiliger gebruik en schadebeperkingSirius SmartshopBronnen
Deel:

PsiloQ Test Kit Review - Test de potentie van je paddo's

Heb je jezelf wel eens afgevraagd: "Hoeveel psilocybine zit er precies in mijn paddo's of truffels?". Tot nu toe was er geen manier om die vraag te beantwoorden, maar daar komt nu verandering in! Onlangs is ons assortiment van natuurlijke psychoactieve producten en alle toebehoren daaromheen uitgebreid met de nieuwe PSILO-Q Test kit.

Deze psilocybine test kit is ontwikkeld aan de Friedrich Schiller Universiteit in Jena door Dr. Felix Blei, en maakt het mogelijk om nauwkeurig de psilocybine concentraties te testen in paddenstoelen, sclerotia (truffels) en extracten. Hierdoor kun je nauwkeurig de sterkte en potentie van je monster meten, waardoor je maximale informatie krijgt voor de juiste dosering en veiliger gebruik! In deze blog leg ik uit waarom en hoe je de nieuwe PsiloQ Test Kit kunt gebruiken.

Psychedelica & meer 

psilocybine testkit

Hier bij Sirius verkopen we voornamelijk twee verschillende soorten psilocybine-bevattende producten: magic truffels en magic mushrooms growkits (waarmee je je eigen psychoactieve paddenstoelen kunt kweken!). Deze producten zijn beide volledig natuurlijk en vrij van schadelijke chemicaliën of andere toegevoegde stoffen. Dit maakt ze gezonder en veiliger in vergelijking met andere (illegale, meestal chemische) psychoactieve stoffen zoals LSD, MDMA of 2-CB.

Het enige nadeel van natuurlijke drugs is dat de concentratie van het psychoactieve bestanddeel meer kan schommelen dan bij een chemische stof, waarin die meestal altijd gelijk is. De reden daarvoor is dat elk natuurproduct, of het nu paddenstoelen of sclerotia zijn, een uniek geschenk is van moeder natuur.

Concentraties van werkzame stoffen kunnen daarom variëren tussen verschillende exemplaren van dezelfde soort, of zelfs binnen dezelfde soort! De schommelingen zijn niet erg drastisch, en meestal zijn de schattingen van psilocybine per gram nauwkeurig genoeg om onderscheid te maken tussen lage en hoge doses. Echter, als u zich ooit heeft afgevraagd hoeveel psilocybine er precies in uw monster zit, had u geen mogelijkheid om dit te testen.

Gelukkig komt daar nu verandering in: De PSILO-Q Test, ontwikkeld door de geniale Dr. Felix Blei van de Friedrich Schiller Universiteit geeft iedereen de mogelijkheid om nauwkeurig de hoeveelheid psilocybine te bepalen in paddo's, magische truffels of extracten van welke soort dan ook. Dit is een moderne oplossing voor een probleem dat al jaren niet meer is aangepakt.

De nauwkeurigheid van de testkit is aangetoond in een reeks studies, die allemaal de geldigheid en betrouwbaarheid ervan ondersteunen. De PSILO-Q testkit is exclusief verkrijgbaar bij Sirlus.nl, en je hebt nu de kans om de magie ervan zelf te ervaren. Als je wilt leren hoe je hem moet gebruiken, hoeveel psilocybine er eigenlijk in paddo's zit, en ook welke hoeveelheid psilocybine voor jou geschikt is, lees dan snel verder:

Stap voor stap handleiding voor het gebruik van de PsiloQ testkit 

test kit paddo's

De Psilo-Q Tests bevatten meerdere gadgets, elk van groot belang: Als je hem bij Sirius bestelt, ontvang je beschermende handschoenen; plastic extractieflacon met schroefdop; glazen flacon met sluitend deksel en septum; 1ml spuit; stompe canule; en een spuitfilter (sterifilt).

Wanneer je  de Psilo-Q testkit gebruikt, moet je vier belangrijke stappen volgen:


1. Voorbereiding


Wat echt belangrijk is voordat je begint met testen, is dat je in een schone en steriele omgeving werkt, om elk risico op besmetting te voorkomen. Daarom raden wij je aan geschikte kleding te dragen en de testkit in een geschikte omgeving te gebruiken. Als je klaar bent, neem je ongeveer 150mg van het materiaal dat je wilt testen, plet het en meng het goed (gebruik voor extracten een hoeveelheid die gelijk is aan 150mg paddenstoelenmateriaal!). 

BELANGRIJK: Gebruik nooit kokend water voor je paddenstoelen/extracten omdat dit de psilocybine kan oplossen!

2. Extractie

Doe het gemalen paddenstoelenmateriaal of extract in het geopende extractie flesje met de gevouwen bodem, sluit het goed af en schud het 10 seconden. Daarna wacht je 10 minuten, en schud je het nogmaals. Herhaal dit proces ongeveer 2 keer.

Vervolgens zet je de sterifilt op de spuit en zuig je 1 ml vloeistof uit de extractieflacon. Trek de zuiger van de spuit helemaal open en houd hem vast, zodat de ontstane druk de spuit langzaam met vloeistof vult. Wanneer dit is gebeurd, kun je de sterifiltratie van de spuit verwijderen, de canule uitpakken en op de spuit plaatsen.

Als laatste voor deze stap doorboor je het tussenschot van het glazen flesje met de naald en spuit je de volledige vloeistof uit de spuit erin. 

BELANGRIJK: Zorg ervoor dat de spuit niet rechtstreeks in aanraking komt met de vloeistof in de glazen ampul. Vul de lege spuit volledig met lucht, dit voorkomt overdruk en spatten van vloeistoffen. 

3. Detectie

Zet het glazen vaatje met de detectieoplossing in warm water. Pas op dat het niet te heet is, want dan lost de psilocybine op. Wacht 15 minuten totdat het vat van kleur is veranderd.

4. Evaluatie

Nadat de oplossing zijn kleur heeft veranderd in beige/bruin, kun je het vergelijken met de evaluatieschaal om het psilocybine gehalte in milligrammen van je monster bij benadering te bepalen.
Je kunt deze waarde vermenigvuldigen met de resterende hoeveelheid paddestoelen om de exacte concentratie psilocybine te krijgen (Voorbeeld: 3mg psilocybine in 150 mg paddenstoelen x 10 = 30mg psilocybine in 1,5 g paddenstoelen).

psiloqtest

Dosering Psilocybine

Overal op het internet zijn verschillen te vinden in aanbevolen doseringen voor psilocybine (die paddestoelen of sclerotia bevatten). Voor gedroogde paddo's wordt een dosis van 0,5-1,5 gram beschouwd als laag maar efficiënt, 1,5-2 gram als een milde maar intense trip, en 3-5 gram als een zeer hoge dosis die alleen geschikt is voor ervaren psychonauten.

Voor sclerotia gelden dezelfde categorieën voor respectievelijk 7,5-10 gram, 10-15 gram, en >15 gram. Uit deze categorisering kun je schatten dat 1 gram sclerotia overeenkomt met 0,1 gram droge paddenstoelen (LET OP: Het zijn slechts schattingen! Naast de dosis zijn er nog verschillende andere factoren, zoals set en setting, die de intensiteit van je trip bepalen). 

Gemiddeld bevatten paddo's niet meer dan 1% psilocybine wanneer ze gedroogd zijn. Dit betekent dat 1 gram gedroogde paddestoelen 10 milligram aan psilocybine zou moeten bevatten. MAAR: deze concentraties kunnen fluctueren in natuurlijke producten!

Dat is waar de PsiloQ Test kit om de hoek komt kijken. Na het meten van de hoeveelheid psilocybine van je monster, kun je je trip zorgvuldiger plannen omdat je zekerder bent van de psilocybine concentratie. 10 mg psilocybine kan worden beschouwd als een milde dosis, geschikt voor beginners.

Wetenschappers en onderzoekers hebben 25 mg psilocybine gebruikt voor therapeutische sessies. Alles boven de 35 mg zal waarschijnlijk sterke veranderingen in bewustzijn en perceptie veroorzaken, evenals mystieke ervaringen. Zorg er altijd voor dat je, voordat je iets neemt, goed geïnformeerd bent over mogelijke risico's en bijwerkingen, en probeer je drugs altijd te testen!

Veiliger gebruik en schadebeperking

Tegenwoordig zijn drugs meer beschikbaar dan ooit. Als je besloten hebt te experimenteren met geestverruimende middelen, dan moet je dat zo veilig mogelijk doen.

De eerste stap is jezelf zo goed mogelijk te informeren: Wat is het farmacologisch mechanisme van de drug? Wat is een geschikte dosering? Heb ik medische aandoeningen die grote risico's kunnen opleveren bij het innemen van bepaalde drugs?

Bekijk onze encyclopedie voor meer informatie. Vervolgens is het aanbevolen je drugs te laten testen of, nog beter, het gewoon zelf doen. Door je drugs te testen, weet je zeker dat je precies neemt wat je wilt, en dat er geen schadelijke chemicaliën in zitten. Wij bieden een breed assortiment EZ testkits, die goedkoop, nauwkeurig in meting en gemakkelijk te gebruiken zijn. 

Sirius Smartshop

Hier bij Sirius willen we veiliger gebruik en schadebeperking bevorderen. Dat is de reden waarom wij een groot assortiment natuurlijke en legale smartdrugs aanbieden, die op dezelfde manier werken als populaire (party-)drugs, zonder de negatieve gevolgen voor je gezondheid.

Daarnaast bieden we verschillende drugstesten die goedkoop, efficiënt en gemakkelijk te gebruiken zijn. De PsiloQ Test breidt ons assortiment perfect uit en is momenteel nergens anders te koop!

Als je vragen heeft over de PsiloQ Test kit, onze natuurlijke producten of iets anders, neem dan gerust contact op met onze klantenservice!

Bronnen

https://www.leafly.com/learn/psychedelics/how-to-dose-mushrooms
https://compasspathways.com/positive-outcome-25mg-comp360-psilocybin-therapy-adjunct-ssri-antidepressants-open-label-treatment-resistant-depression-study/

Daws, R. E., Timmermann, C., Giribaldi, B., Sexton, J. D., Wall, M. B., Erritzoe, D., Roseman, L., Nutt, D., & Carhart-Harris, R. (2022). Verhoogde globale integratie in de hersenen na psilocybine therapie voor depressie. Nature Medicine, 28(4), 844-851. https://doi.org/10.1038/s41591-022-01744-

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.187 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.