GRATIS verzending in NL vanaf € 20,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Wat is het effect van Kanna en is het een geschikte partydrug?
In dit blog artikel
In dit blog artikel Zuid-Afrikaanse drug uit de woestijnEffecten van kanna: euforie & energie Kanna als antidepressivum: natuurlijke Prozac?Effecten van kanna op een rijtjeMogelijke bijwerkingen van kanna Kanna als natuurlijk alternatief voor coke en speedGa je van kanna hallucineren?Hoe gebruik je kanna?Kanna poeder en kanna extract te koop bij Sirius SmartshopKanna Poeder kauwenKanna poeder sublinguaalKanna UB40 Extract speciaal voor VaporizersKanna ET2 ExtractSynergetische werking tussen cannabis en kannaIs kanna verslavend?Waarschuwing gebruik van kanna en interacties met drugs en medicijnenBestel kanna poeder en kanna extract in onze online smartshop
Deel:

Wat is het effect van Kanna en is het een geschikte partydrug?

Kanna, heb jij er wel eens van gehoord? Wij van Sirius zeker wel. Het smartshop product kanna wordt ondertussen al vele jaren verkocht in onze Smartshop. Zowel kannapoeder als extracten zijn te koop bij Sirius. Effecten van kanna worden omschreven als energiek, euforisch en geschikt voor op een feestje. Sommigen zien kanna als een natuurlijk alternatief voor harddrugs zoals cocaïne. Lees snel verder en ontdek de geschiedenis en effecten van kanna. 

Zuid-Afrikaanse drug uit de woestijn

Kanna kent een interessante geschiedenis, die ver van het westen begint. In Zuid-Afrika vindt dit psychoactieve middel zijn oorsprong. Kanna is een vetplant (succulent) en groeit in het wild op verschillende gebieden van dit grote land. 

De plant wordt al duizenden jaren door inheemse volkeren van Zuid-Afrika gebruikt vanwege de psychoactieve werking. Traditioneel wordt kanna - tevens kauwgoed genoemd - gefermenteerd en vervolgens gekauwd. De werkzame stoffen worden zo via het speeksel opgenomen en doorgeslikt.

kanna poeder

De Zuid-Afrikaanse inwoners Khoikhoi gebruiken kanna al duizenden jaren als medicijn en om zware inspanningen, zoals de jacht, te vergemakkelijken.

De Latijnse benaming voor deze plant is Sceletium tortuosum. De plant werd voor het eerst botanisch beschreven in 1662 door Jan Van Riebeeck. Vervolgens duurde het nog tientallen jaren voordat de westerse markt meer vertrouwd raakte met kanna.

Effecten van kanna: euforie & energie 

Kanna staat bekend als een perfecte smartdrug voor op een feestje. De combinatie van veel energie en een euforische stemming maken deze drug een uitstekend alternatief voor andere (hard)drugs.

Ook remt kanna angstgevoelens en versterkt het je zelfvertrouwen. Tevens rapporteren gebruikers een versterkt gevoel van empathie en meer durf om nieuwe contacten te leggen. Op een feestje is dit dus mooi meegenomen.

Traditioneel wordt kanna ook gebruikt tijdens de jacht op dieren, omdat het alertheid en focus verhoogt. Ook vermindert kanna het hongergevoel, een eigenschap die van pas komt tijdens het lange jagen. Daarnaast geeft kanna je lichaam een sterke energieboost, waardoor je langer achter een konijn kunt rennen, of kunt shaken op de dansvloer.

kanna kruid

De euforische werking van kanna heeft onder andere te maken met de interessante inhoudsstof mesembrine: deze stof werkt als een selectieve serotonine heropname remmer (SSRI). Dit is een mechanisme dat ook bij bepaalde antidepressiva wordt gebruikt om meer serotonine in het lichaam te houden. SSRI’s worden ingezet bij depressie, angststoornissen en obsessief-compulsieve stoornis. Serotonine is een neurotransmitter die te maken heeft met onze stemming, slaap en energie. 

Kanna als antidepressivum: natuurlijke Prozac?

Voor veel gebruikers vallen de antidepressieve eigenschappen van kanna meteen op. Verschillende gebruikers zien kanna dan ook als een natuurlijk alternatief voor antidepressiva zoals Prozac. In tegenstelling tot veel synthetische antidepressiva heeft Kanna niet zoveel bijwerkingen. Daarom is kanna een geschikt medicijn om te gebruiken als stemmingsverbeteraar.

Wees wel zeer voorzichtig met het combineren van kanna en andere middelen, waaronder medicijnen zoals antidepressiva. Kanna zorgt ervoor dat meer serotonine in het brein circuleert. Dit in combinatie met andere middelen die de serotonine waarden verhogen kan zorgen voor het serotoninesyndroom.

Effecten van kanna op een rijtje

 • Verbetert de stemming
 • Vermindert angst en stress
 • Onderdrukt het hongergevoel
 • Verhoogde staat van alertheid
 • Euforie
 • Meer inlevingsvermogen
 • Meer zin in seks

Mogelijke bijwerkingen van kanna 

Naast de positieve werking van kanna is het ook mogelijk dat je bijwerkingen ervaart. Zeker onervaren gebruikers kunnen voor de eerste keer een sterk effect ervaren van kanna. Begin dus altijd met een lage dosering van een smartshop product met kanna. De kans op de volgende bijwerkingen wordt groter bij een te hoge dosering kanna:

 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • Paniek

Kanna als natuurlijk alternatief voor coke en speed

Op een feestje gaan allerlei psychoactieve middelen rond. Helaas zijn er ook veel (hard) drugs die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid en best vermeden worden. Als alternatief op het populaire coke en speed, kun je kanna eens proberen. Kanna geeft ook een kick, maar uiteraard is het 100% natuurlijk en ben je er zeker van dat je een veilig product in handen hebt, dat niet ongemerkt is vervuild met ‘t een of ‘t ander.

Ga je van kanna hallucineren?

Veel mensen denken dat kanna een hallucinerende werking heeft, maar dit is niet correct. Wel kan het zijn dat kanna een sterker effect heeft op sommige mensen. Begin dus altijd maar met een kleine hoeveelheid en kijk hoe je er op reageert.

Ook is het goed om je af te vragen waarom je kanna wilt gebruiken. Is het als recreatief middel en wil je het gaan combineren met andere middelen? Of probeer je het als natuurlijk antidepressivum? Lees zeker ook goed de waarschuwingen door, want kanna reageert niet altijd goed met andere drugs en medicijnen. 

Hoe gebruik je kanna?

De traditionele manier van gebruik is bij ons niet mogelijk, omdat het niet gemakkelijk is om verse kanna te bemachtigen. Mocht het je toch lukken om aan verse kanna te komen, is dit de manier van gebruik:

 1. Gebruik de hele plant, dus wortels, bladeren en stengels. Start het fermentatieproces door de plant eerst te kneuzen. Doe het plantmateriaal vervolgens in een luchtdichte, liefst doorzichtige container. Zorg ervoor dat je zeer hygiënisch te werk gaat. 
 2. Laat de kanna zo’n 8 dagen fermenteren.
 3. Open af en toe de container om wat lucht bij het plantmateriaal te laten. De kanna zal steeds donkerder verkleuren.
 4. Vervolgens smeer je de kanna uit over een ondiep bord en laat het voor een paar dagen drogen in de zon. Het is ook mogelijk de kanna te drogen in een oven op 80 graden Celcius.
 5. Hierna kun je het vermalen tot poeder of in stukjes gebruiken om op te kauwen. 

Kanna poeder en kanna extract te koop bij Sirius Smartshop

Wij verkopen kanna in de vorm van poeder. Dit is de gedroogde plant vermalen tot poeder. Van dit poeder kunnen verschillende producten vervaardigd worden zoals extracten van verschillende sterktes.

Er zijn verschillende kanna product en te koop in onze Smartshop. Hieronder geef ik een overzicht van de verschillende kanna producten te koop bij Sirius. Ook staat erbij vermeld op welke manier je deze smart drug kunt gebruiken.

Kanna Poeder kauwen

Om kanna te leren kennen is het slim om eerst te gaan voor kanna poeder. Dit is simpelweg gedroogde kanna en vermalen tot een fijn poeder. 

Kanna wordt ook wel kauwgoed genoemd en dit is te danken aan de traditionele manier van gebruik: inheemse volkeren in Zuid-Afrika vinden het fijn om op de plant te kauwen en zo de werkzame alkaloïden vrij te maken. 

Van oudsher is het kauwen op stengels, bladeren en bloemen een veelgebruikte manier om psychoactieve stoffen op te nemen uit planten. 

Deze manier van consumptie kun je nabootsen door een dosis kannapoeder samen met een kauwgom in je mond te doen en hier op te kauwen. 

Voor deze ervaring is de aanbevolen dosering 50-150 milligram. Voor een sterke ervaring neem je 200 mg.

Kanna poeder sublinguaal

Een andere manier om kanna te gebruiken is door een dosis poeder onder de tong te houden. Op die manier neem je de werkzame stoffen op via de speekselklieren in je mond.

Voor een normaal effect gebruik je zo’n 200-400 milligram. 

Kanna UB40 Extract speciaal voor Vaporizers

Een interessant maar niet zo bekend kanna product uit onze Smartshop is het Kanna UB40 Extract dat ook geschikt is om in je vape te doen. Zo is het dus mogelijk om de verpoederde kannaplant te verdampen en te inhaleren. Daarnaast is het ook mogelijk om het UB40 extract oraal in te nemen of te snuiven.

kanna vaporizer extract

Kanna ET2 Extract

Het meest potente kanna extract is Kanna ET2. Dit krachtige kanna product is geschikt voor mensen met ervaring. Kanna ET2 wordt meestal gesnoven. 

kanna et2 extract

Synergetische werking tussen cannabis en kanna

Cannabis en kanna gaan goed samen. De twee psychoactieve planten versterken elkaars effect en hebben een synergetische werking. Voor veel psychonauten een interessant onderzoekje waard.

biscotti mintz cannabis

Is kanna verslavend?

Hoewel onderzoek niet uitwijst dat kanna verslavend zou zijn, wordt het toch afgeraden kanna elke dag te gebruiken. De werking van kanna heeft te maken met het beloningssysteem in de hersenen. De neurotransmitter dopamine komt hierbij vrij en dit wordt geassocieerd met verhoogde kans op verslaving. 

Waarschuwing gebruik van kanna en interacties met drugs en medicijnen

Omdat kanna werkt als een SSRI, is het belangrijk om deze smart drug niet te combineren met medicijnen voor het hart, antidepressiva of benzodiazepinen. Combineer kanna niet met MAOi’s (mono-amine oxidase remmers) waaronder Syrian Rue (Peganum harmala), passiebloem en yohime. Verder zijn er verschillende medicijnen die niet gecombineerd mogen worden met kanna. Raadpleeg bij twijfel een arts.  

Bestel kanna poeder en kanna extract in onze online smartshop

Kun je niet wachten om zelf met kanna aan de slag te gaan en te ontdekken wat de effecten van de psychoactief middel voor jou kunnen betekenen? Voor extra advies kun je langsgaan bij een van onze fysieke smartshops in Maastricht of Roermond. Ook is het mogelijk om kanna online te bestellen in onze webshop. Dit gaat gemakkelijk en snel. 

Voor elke bestelling ontvang je Spacemiles. Een volle Spacmileskaart betekent 25 euro korting op je volgende bestelling!

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 20,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.280 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Hoe wil je de bestelling ontvangen? Maak hieronder je keuze
Kies eerst hoe je de bestelling wil ontvangen
Kies eerst een land van ontvangst
Selecteer je land:
Waarom vragen we dit?

Het is helaas niet mogelijk om ons gehele assortiment naar alle landen te sturen. Het is soms wel mogelijk om producten in verschillende pakketten te versturen.

Kies eerst een winkel
Kies een winkel:
Doorgaan
Deze keuze kan altijd nog aangepast worden in de winkelwagen.
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.