GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Beste Natuurlijke Antidepressiva Zonder Bijwerkingen
In dit blog artikel
In dit blog artikel Natuurlijk kalmeringsmiddel als alternatief voor antidepressiva met bijwerkingenPassiebloem: natuurlijk kalmeringsmiddel en stemmingsverbeteraarKanna voor euforie: natuurlijke ProzacMicrodosing Magic Truffels: Antidepressivum met kleine hoeveelheden psilocybineLion’s Mane als natuurlijk antidepressivum5-HTP: meer serotonine dankzij Griffonia extractDepressief door harddrugs zoals cocaïne en speed? Probeer deze natuurlijke stemmingsverbeteraarsL-Tyrosine: vul je dopamine tekort aan Natuurlijke antidepressiva zonder bijwerkingen online bestellen in de smartshopRaadpleeg een arts bij twijfel over natuurlijke antidepressiva
Deel:

Beste Natuurlijke Antidepressiva Zonder Bijwerkingen

Al sinds het begin der tijden maakt de mens gebruik van de helende kracht van de natuur om depressie te behandelen. Hulp bij depressie kan met natuurlijke antidepressiva zonder bijwerkingen. Tegenwoordig zijn we de verbinding met de aarde soms een beetje kwijt en richten we ons op synthetische hulpmiddelen en drugs met veel bijwerkingen. Maar is dit wel wat het beste voor ons werkt?

In de smartshop van Sirius vind je natuurlijke alternatieven voor je mentale gezondheid. In dit blog vertel ik alles over planten met een natuurlijke antidepressieve werking en waarom deze kalmeringsmiddelen wellicht een alternatief kan zijn voor antidepressiva op voorschrift.

Natuurlijk kalmeringsmiddel als alternatief voor antidepressiva met bijwerkingen

Mensen die kampen met een depressie zijn vaak op zoek naar een natuurlijk antidepressief medicijn zonder bijwerkingen. Gelukkig zijn er kruiden en natuurlijke kalmeringsmiddelen verkrijgbaar. 

Wist je dat veel mensen die antidepressiva nemen, kampen met allerlei bijwerkingen? Het is veelvoorkomend dat mensen met een depressie op voorschrift van de dokter een antidepressivum krijgen. Voor sommigen is dit geneesmiddel een poging om normaal te kunnen functioneren in de maatschappij. Maar de bijwerkingen van veel van deze synthetische medicijnen zijn dikwijls aanwezig. Enkele van deze effecten van antidepressiva zijn:

  • Misselijkheid
  • Geen zin in seks
  • Moe
  • Onrustig
  • Angstgevoelens

Als alternatief op chemische antidepressiva, kun je ook kiezen voor een natuurlijk medicijn. Medicinale planten kunnen goed werken tegen een depressie. Deze natuurlijke middelen worden als eeuwenlang door de mens gebruikt om depressie te behandelen. Natuurlijke antidpressiva en geneesmiddelen hebben vaak veel minder nare bijwerkingen dan (sterk) synthetische drugs en medicijnen. Lees snel verder en ontdek welke natuurlijke antidepressiva verkrijgbaar zijn in onze online webshop.

Passiebloem: natuurlijk kalmeringsmiddel en stemmingsverbeteraar

Stress speelt vaak een grote rol in hoe we ons voelen. Een tekort aan rust en ontspanning resulteert al snel in een opgejaagd gevoel en negatieve gedachten. Voel je dat je jezelf voorbij loopt en in de put van wanhoop valt? Een natuurlijk kalmeringsmiddel zoals passiebloem kan uitstekend werken voor mensen met de neiging tot een depressief gevoel. 

passiebloem

Passiebloem (Passiflora incarnata) kent al lange tijd het status van rustgevende plant. Passiebloem wordt nog steeds hoog in het vaandel gedragen vanwege de kalmerende en stress-verminderende eigenschappen. 

De prachtige bloem is niet enkel een lust voor het oog, ook haar medicinale eigenschappen zijn geliefd onder botanisten en natuurlijke apothekers. 

Kanna voor euforie: natuurlijke Prozac

Wist je dat kanna niet enkel een fantastische partydrug is, maar ook ingezet kan worden als natuurlijke stemmingsverbeteraar? Kanna werkt zoals veel conventionele antidepressiva en wordt daarom ook wel ‘natuurlijke Prozac’ genoemd. Het heeft eenzelfde werkingsmechanisme als zogenaamde SSRI's. Kanna werkt in de hoeveelheid serotonine in ons brein. De wetenschap is het erover eens dat de neurotransmitter serotonine in veel gevallen een grote rol speelt bij depressie. Door meer serotonine in de hersenen af te geven kan een depressief gevoel afnemen. 

kanna poeder

Let op: combineer kanna niet met andere antidepressiva, of medicijnen die inwerken op de hoeveelheid serotonine. Denk bijvoorbeeld aan mdma, deze drug zorgt voor het vrijkomen van grote hoeveelheden serotonine. In combinatie met kanna kan dit zeer gevaarlijk zijn. 

Maak jezelf een ontspannende thee van passiebloem door simpelweg het gedroogde kruid te laten weken in kokend water voor ongeveer 10 minuten. 

kanna drug

Microdosing Magic Truffels: Antidepressivum met kleine hoeveelheden psilocybine

Het medicijn waar Sirius mooie resultaten mee ziet en zeer warm van wordt zijn de FreshUp Microdosing Truffels. Microdoseren met psilocybine staat in de kijker en wordt ingezet bij depressie, angstproblemen en andere problemen met de gemoedstoestand. 

Bij microdosing met psilocybin om jouw depressie te behandelen is het heel belangrijk dat je consequent je microdosis neemt volgens een bepaald schema. Het is geen wondermiddel en heeft even de tijd nodig om zijn werking te doen. Vervolgens kan het snel gaan en zijn de resultaten van microdoseren met magic truffels veelbelovend in de behandeling van depressie. Microdosing met psilocybine kan werken als een natuurlijk antidepressivum zonder bijwerkingen. 

antidepressivum microdoseren

Hoewel een onderzoeken naar de behandeling van depressie met macro doseringen psilocybine goede resultaten laten zien, is het toch belangrijk te benadrukken dat het onverstandig kan zijn om depressies zelf te behandelen met grote doseringen psilocybine. Wij kunnen daarom niet adviseren om een grote dosering psilocybine te nemen, om van je depressie af te komen.

Microdoses van magic truffels zijn een zeer veilige manier om je stemming te verbeteren, om te gaan met moeilijke emoties en jezelf beter te leren kennen. 

Lion’s Mane als natuurlijk antidepressivum

Kan het natuurlijke medicijn lion's werken als natuurlijk antidepressivum? Volgens verschillende mycologen en wetenschappers zeker wel. De medicinale paddenstoel beschermt namelijk onze hersenen en zorgt ervoor dat we minder snel last kunnen krijgen van ouderdomsverschijnselen, waaronder dementie. Depressie wordt gelinkt aan het slecht funtioneren van de hersenen. Lion's mane is een alternatief voor synthetische medicijnen die je jong proberen te houden. 

Er zijn ondertussen tal van wetenschappelijke onderzoeken bezig met de vraag of er alternatieve behandelingen zijn voor depressie. Dit onderzoek (Engelstalig) laat bijvoorbeeld zien dat lion's mane (in combinatie met chlorella) een positieve werking kan hebben op depressief gedrag bij muizen.

lion's mane antidepressivum

Bij Sirius kun je terecht voor een biologisch lion’s mane supplement, in de vorm van capsules of poeder. Capsules zijn handig in te nemen en gebruik je best dagelijks. Een lion’s mane poeder kun je mixen door je ontbijt, bijvoorbeeld een smoothie of yoghurt. Zo begin je de dag met een dosis positieve energie.

5-HTP: meer serotonine dankzij Griffonia extract

Sirius verkoopt handige capsules met 5-HTP, de voorloper van serotonine. Je lichaam zet 5-HTP om in serotonine en op die manier kan je hele systeem baat hebben bij deze neurotransmitter, ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd. 

Dit allemaal dankzij de plant Griffonia simplicifolia. Deze struik groeit in delen van West-Afrika en heeft de kwaliteit een neerslachtige stemming te verbeteren. Traditioneel wordt Griffonia ingezet als medicijn voor tal van aandoeningen waaronder als natuurlijk antibioticum, maar ook als lustopwekker (afrodisiac).

griffonia extract

Griffonia bevat de stof 5-HTP, kort voor 5-hydroxy tryptofaan. Een stof die in het lichaam wordt omgezet in serotonine. Een tekort aan deze neurotransmitter wordt geassocieerd met depressie. 

De regulering van serotonine speelt een belangrijke rol bij je slaapritme, hongergevoel en dus zeker ook je gemoedstoestand. Een depressief gevoel zou dus zomaar te wijten kunnen zijn aan te weinig serotonine in je systeem. 

5-HTP wordt in het lichaam eerst omgezet in serotonine, waarna deze stof weer omgezet wordt in melatonine, het hormoon dat helpt bij slaapregulatie. Vandaar dat Griffonia simplicifolia ook wel slaapmutsjeskruid wordt genoemd. 

Heb jij last van slaapproblemen, een depressief gevoel of ben je op zoek naar een manier om je stemming op natuurlijke manier te verbeteren? Probeer 5-HTP capsules gemaakt van een Griffonia extract.

Depressief door harddrugs zoals cocaïne en speed? Probeer deze natuurlijke stemmingsverbeteraars

Van teveel feestjes en uitgaan kun je behoorlijk depressief worden. Zeker harddrugs als cocaïne en speed hebben een zeer negatief effect op de algemene gemoedstoestand. Cocaïne en amfetamine-achtige drugs hebben een sterk effect op onze dopamine receptoren. Dopamine is een neurotransmitter, bekend als sleutel bij onder andere motivatie en energie. Een tekort aan dopamine zorgt voor een depressief gevoel, weinig energie en een lusteloos gevoel. 

L-Tyrosine: vul je dopamine tekort aan 

Ben je depressief en weet je heel goed waardoor dit komt? Als je regelmatig cocaïne of speed gebruikt is het belangrijk dat je het dopaminetekort zo snel mogelijk aanvult met een smartshop product zoals L-Tyrosine

Een tekort aan deze belangrijke stof zorgt voor minder motivatie, een slecht humeur en weinig energie. Ook kun je je lichamelijk zeer zwak voelen en kun je last hebben van stijve spieren. 

dopamine

Dopamine wordt vrijgemaakt bij bepaalde handelingen zoals eten, vrijen, sporten en bij bepaalde drugs. Dan kunnen er grote hoeveelheden vrijgemaakt worden waardoor je vervolgens in een dip beland. 

Ten tweede raden wij van Sirius aan om synthetische harddrugs zoals cocaine zoveel mogelijk te laten staan en te kiezen voor natuurlijke alternatieven! In een Smartshop kun je allerlei interessante geestverruimende middelen kopen, die legaal zijn en geen tot zeer weinig bijwerkingen hebben. Vaak zijn smart drugs zelfs zo slim, dat ze je de dag erna juist een extra boost geven. Geen last van een kater dus. 

Let op: het is belangrijk om je serotonine niveau in balans te hebben voordat je L-tyrosine neemt. Zoals hierboven beschreven dien je een serotonine disbalans te reguleren door middel van 5-HTP. Combineer L-tyrosine zeker niet met middelen zoals mdma. Dit kan neurotoxische gevolgen hebben.

Natuurlijke antidepressiva zonder bijwerkingen online bestellen in de smartshop

Sirius heeft een heel aanbod aan natuurlijke antidepressiva en stemmingsverbeteraars. Duik snel in ons assortiment en probeer nieuwe smartshop producten uit om jouw stemming te verbeteren, je kater te verdrijven of gewoon om te experimenteren met producten uit de natuur. Voor vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice of langskomen in een van onze fysieke smartshops in Maastricht of Roermond. Onze medicijnen komen uit de natuur en zijn niet synthetisch vervaardigd. 

Raadpleeg een arts bij twijfel over natuurlijke antidepressiva

Het is belangrijk te benadrukken dat wij geen artsen zijn en je dus voor belangrijke kwesties terecht moet kunnen bij jouw arts. Zeker wanneer je een klinische depressie hebt, of een andere aandoening waar je bijvoorbeeld medicijnen voor krijgt, is het zeer belangrijk eerst goed te weten of je dit kunt combineren met onze smartshop producten. Wij verkopen natuurlijke antidepressiva en kunnen hier veel advies over geven. Hopelijk kun je tevens voor al jouw vragen over natuurlijke antidepressiva terecht bij jouw arts en kan hij of zij jou zo goed mogelijk helpen in uitzoeken wat het beste voor jou werkt.

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.254 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.