GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Tips voor de beste wietplanten in 2021
In dit blog artikel
In dit blog artikel Cannabis kweken en klimaatveranderingNatuurrampen in 2020Indoor cannabis kweken: HPS of LED?Legale coffeeshop wietteelt in 2021Kom in actie!Eigen biologische kweek The Organic Grow Book van BiotabsGrote opbrengsten medicinale wiet voor thuiskwekers
Deel:

Tips voor de beste wietplanten in 2021

We bevinden ons in het jaar 2021! Een jaar waarin mensen zich hopelijk blijven inzetten voor onze planeet aarde. Hoewel ik van mening ben dat de overheden, presidenten en machtige bedrijven van de wereld het goede voorbeeld zouden moeten geven, kun jij als individu zeker een rol spelen. En die verantwoordelijkheid heb je!

Als cannabis liefhebber ben ik dankbaar voor alles wat de natuur voor ons doet. Wat kunnen wij terug doen voor de natuur? 

Cannabis kweken en klimaatverandering

De cannabis industrie bloeit als nooit tevoren. Het is geweldig om te zien dat deze heilzame plant steeds meer wordt geaccepteerd. Verschillende staten in de VS zien het politiek debat rond cannabis veranderen. Het is een markt waar veel geld uit te halen is. Cannabis wordt serieus genomen en dat juich ik natuurlijk toe!

Als we kijken naar het stukje klimaatverandering, is er echter nog heel wat vooruitgang te boeken. De jonge cannabis industrie verliest steeds meer haar imago van ‘groen’ en duurzaam. Je zou zeggen dat mensen die met wiet werken respect hebben voor de natuur en hier de hoogste prioriteit van maken. 

Toch ligt er binnen de wiet business voornamelijk de focus op zo snel mogelijk veel geld verdienen, tegen elke prijs. Ook maken de wetten en reguleringen het moeilijk om duurzaam te zijn. Zo kunnen cannabis bedrijven niet in aanmerking komen voor het organic certificaat (wat garandeert dat hun product biologisch is) en krijgen ze geen subsidies voor bijvoorbeeld zonnepanelen. 

Eerst en vooral voor de aarde, maar ook voor de cannabis industrie zelf, is het belangrijk dat de focus zoveel mogelijk op duurzaamheid gelegd wordt. Het kweken van cannabis zou in harmonie met de natuur gedaan moeten worden. Deze jonge industrie zou een prachtig voorbeeld kunnen geven met nieuwe technologieën die het mogelijk maken duurzaam en biologisch gewassen te kweken. 

Het grootschalig indoor kweken van cannabis verbruikt in Amerika enorme hoeveelheden energie. Tegenwoordig wordt er steeds meer nagedacht over ‘groene oplossingen’, bijvoorbeeld door gebruik te maken van zonne energie. 

Klimaatverandering heeft een grote invloed op het cultiveren van gewassen. Steeds meer boeren zien hun opbrengsten slinken en zien zich genoodzaakt hun oogst te redden met artificiële ingrepen en onnatuurlijke tussenkomsten. Dit kost meer energie en is meestal erg vervuilend. 

Natuurrampen in 2020

Het afgelopen jaar was een zeer uitdagend jaar voor de boeren. In de VS zorgden verschillende natuurrampen voor mislukte oogsten. Zo waren er hevige winden en catastrofale hagelstormen die verschillende gewassen, onder andere van outdoor cannabis bedrijven, raakten. Ook bosbranden zorgden het afgelopen jaar wereldwijd voor grote schade. Onder andere in de VS, Zuid-Amerika en Australië. 

Indoor cannabis kweken: HPS of LED?

Veel grootschalige cannabis bedrijven maken gebruik van artificieel licht om hun opbrengsten zoveel mogelijk te verhogen. Veel kwekers zweren bij HPS, vanwege de enorme kracht waarmee het lichtspectrum ingezet kan worden. Dit verbruikt echter veel meer energie dan LED, de meest duurzame manier om cannabis te kweken. Uiteindelijk verspil je er minder energie mee, waardoor je het geld er dubbel en dik voor terug krijgt. LED is namelijk wel een wat grotere investering.

Ook interessant: 'Vind de juiste kweektent, lampen en potten'.

Legale coffeeshop wietteelt in 2021

In Nederland spreken we al sinds de jaren ‘70 van het gedoogbeleid, als het gaat om de legaliteit van wiet uit coffeeshops. Het is in Nederland legaal (het wordt ‘gedoogd’) om als officiële coffeeshop tot 5 gram wiet per klant per dag te verkopen. Dit is één van de redenen dat Nederland zeer populair is onder buitenlandse toeristen: een land waar je zonder probleem een jointje kunt krijgen! Het kweken van wiet op grote schaal is echter verboden in Nederland. Dus waar halen coffeeshops die enorme hoeveelheden wiet vandaan? 

Jaarlijks worden er verschillende illegale wietplantages opgedoekt door de politie. Dit jaar gaat het kabinet met een experiment beginnen om legaal wiet te kweken. In 10 gemeenten worden voor 4 jaar lang officiële wietplantages gehouden, om te kijken of hiermee het criminele circuit ingeperkt kan worden.

Als je wiet koopt uit de coffeeshop, heb je geen idee waar het eigenlijk vandaan komt. Je weet alleen dat het illegaal gekweekt is. En dat de kans groot is dat er meer aandacht werd besteed aan snel groot geld te verdienen, dan aan duurzaamheid, gezondheid en respect voor de natuur.

Daarom roep ik alle cannabis liefhebbers op om dit jaar te beginnen met het kweken van je eigen biologische wietplantje(s)! In Nederland mag je legaal 5 wietplanten per huishouden hebben.

Kom in actie!

Afgelopen week waren er verschillende delen van Nederland en België waar een klimaatmars plaatsvond. Kinderen en ouders, jong en oud, gingen samen de straat op om één minuut lang kabaal te maken met potten en pannen, om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Eén minuut is niet veel, maar het is iets! 

Het is hoopgevend om te zien dat mensen eindelijk wakker beginnen te worden. En dat we onszelf vragen beginnen te stellen bij de manier waarop we omgaan met de natuur en met onszelf. Het kan zo niet langer en we kunnen het niet meer ontkennen. 

Afgelopen jaar, het beruchte jaar 2020, stond in teken van het coronavirus. Het was voor veel mensen een moeilijk periode, voor anderen misschien juist een verademing. Alles leek stil te staan. Tevens was 2020 het warmste jaar in Europa ooit geregistreerd. Het jaar staat bekend als het jaar waarin er in het noordpoolgebied extreem warme temperaturen zijn geregistreerd. 

Overheden leggen plannen voor om het tij te keren. De grote vervuilers, Europa, Amerika en China, willen samenspannen om het wel en wee van de planeet in betere banen te leiden. 

Eigen biologische kweek 

Zoals ik al eerder schreef kun jij als individu een statement maken door je leefwijze zoveel mogelijk in te zetten voor een gezonde aarde. Kijk naar de verschillende aspecten van je leven. Sommige mensen, zoals ikzelf, krijgen van jongs af aan geleerd dat we voorzichtig en respectvol moeten omgaan met deze planeet. Door als ouder je kinderen te laten inzien dat er meer is dan alleen maar veel geld, macht en gemak in het leven, kun je de weg vrijmaken voor verandering. 

Voor andere mensen is klimaatverandering nog altijd een ver-van-hun-bed show, waar niemand wakker van ligt. Hen zou ik willen aanraden eens wat wetenschappelijk artikelen te lezen over de natuur fenomenen (rampen) die zich de afgelopen jaren voordoen. Of maak een wandeling in het bos en luister heel goed naar wat de bomen je vertellen. 

Dit blog is voornamelijk gericht naar cannabisgebruikers. 

Hou je zelf van wiet, overweeg dan om ook hier prioriteit te maken van het helpen van moeder aarde. Kweek je wiet biologisch, laat chemische tussenkomsten zoveel mogelijk voor wat ze zijn en stimuleer ondertussen het bodemleven. 

The Organic Grow Book van Biotabs

De beste start die je kunt maken is je goed inlezen! Als leestip zou ik je The Organic Grow Book van Biotabs willen aanbevelen.
 


Deze dikke pil staat boordevol tips en kennis om je groene vingers te trainen en lief te zijn voor moeder aarde. En natuurlijk grote opbrengsten cannabis te stimuleren!

Grote opbrengsten medicinale wiet voor thuiskwekers

Natuurlijk wil je genieten van cannabis van hoge kwaliteit, met een heerlijke smaak en nog beter effect. Dit allemaal en meer is absoluut mogelijk. Eigen gekweekte wiet smaakt hoe dan ook beter, omdat je er zelf de nodige moeite en aandacht in hebt gestoken.

Tegelijkertijd is het helemaal niet zo moeilijk om een eigen plantje te kweken! In toekomstige artikelen laat Sirius je zien dat je als beginner met een paar handige benodigdheden en kennis je eigen wiet voorraadje kunt aanleggen. 

Om je alvast een headstart te geven:

Deel deze kennis met je vrienden, familieleden en verre buren!

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.254 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.