GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Interview: Microdoseren met Magische Truffels en body acceptance: vrede met je lijf!
In dit blog artikel
In dit blog artikel Het interviewBen jij geïnteresseerd in microdosing met Magische Truffels van FreshUp?
Deel:

Interview: Microdoseren met Magische Truffels en body acceptance: vrede met je lijf!

Hoe voel jij je in je lichaam? Veel mensen vinden het moeilijk deze vraag te beantwoorden. Voelen kan namelijk eng zijn. Je wilt vooral vluchten voor wat er is en je verstoppen in een verslaving zoals: veel eten, werken, gamen of drinken. Toch is het toelaten van voelen wat zich in je afspeelt heel belangrijk en helend. Microdoseren met Magische Truffels kan een belangrijk hulpmiddel zijn om een gezonde relatie met je lichaam en je gevoelens te krijgen. In dit interview met John lees je er meer over.

Het is een warme, zonnige dag en ik besluit dit interview af te nemen in het appartementje van mijn goede vriend John. We gaan eerst buiten op het balkon zitten, waar ik twee biertjes uit mijn tas tevoorschijn haal. Daar heb ik zin in! Een beetje ontspannen na een lange inspannende werkdag als vrijwilliger op een biologische boerderij waar ik een dagje ging meehelpen.

Het interview

John, hoe lang ben je nu bezig met microdoseren?

Zo’n twee weken. De dosis neem ik eerder intuïtief. Ik laat meestal een paar dagen tussen de volgende dosis. Soms neem ik wat hogere doseringen, tot 3 gram. Dan kan ik eigenlijk niet meer spreken van een microdosis, omdat ik dan wel degelijk merk dat ik onder invloed ben. 

Ik begon eerst heel laag, met 0.5 gram. Vervolgens bouwde ik op om op die manier mijn sweet spot te kunnen vinden. 

Hoe gaat het met je? Kun je iets vertellen over hoe je je nu voelt?

Ik voel me eigenlijk heel goed in mijn lichaam. Sinds ik ben begonnen met microdoseren ervaar ik mijn fysieke lichaam heel anders. Zeker op de dag dat ik een microdosis op heb, ben ik me veel meer bewust van de sensaties die door mijn lichaam gaan. Het is veel vanzelfsprekender om te genieten van kleine dingen. 

Sinds jaren voel ik me goed in mijn vel. Wanneer ik in de spiegel kijk, accepteer ik wat ik zie en ben er zelfs blij mee! In tegenstelling tot het afkraken en bekritiseren van mijn uiterlijk, dat met de jaren een gewoonte is geworden. 

Als ik een microdosis op heb voel ik me veel meer bewust van mezelf. Sensueel. Alles voelt fijner aan en een diep innerlijke rust van zelfacceptatie. Dit is best wel ground-breaking, dat ik dit ervaar. Ineens gaat het heel erg over body awareness en zelfacceptatie. Alles wordt ineens simpel. Drama is een ver van mijn bed show. 

Wauw, dat klinkt zo goed. Ik herken mezelf helemaal in wat je verteld. Het is zo fijn om tot die realisatie te komen en het echt diep van binnen te voelen. Dan wordt het elke dag jezelf hier aan blijven herinneren.

Precies! De psilocybine uit de Magische Truffels laten me dit keer op keer voelen. Het cognitief begrijpen is niet genoeg, je moet het tot in elke cel van je lichaam doorvoelen. 

Voor het eerst heb ik weer behoefte om op een strand te zijn en het zand tussen mijn tenen te voelen. Al jaren durf ik niet meer in een zwembroek door mensen gezien te worden. Uit schaamte voor wat iedereen over mijn lichaam zou denken. Het microdoseren laat me zien wat voor onzin dat is. Ik hoef me nergens voor te schamen.

Er is een sterk gevoel van acceptatie, niet alleen van mezelf, maar ook van de kosmos. Het scheppende zelf dat mij neemt zoals ik ben. En tevreden zijn met wat er is!

Prachtig. Is er ook een verschil op sociaal vlak, in contact met anderen?

Ja. Ik merk dat ik me meer open opstel. Zelfs in mijn appartement zijn alle gordijnen open en laat ik meer frisse lucht en licht binnen. Ik heb minder de neiging me af te zonderen. Ook voel ik een grote behoefte om dingen te delen met anderen, zoals deze ervaring met psilocybine. 

Zijn er nog andere aspecten in je leven waar het microdoseren duidelijk een invloed op heeft? 

Ik ben me ervan bewust geworden dat ik best veel wiet rook. Op zich is dit niet erg en werkt zelfs therapeutisch. Het microdoseren laat me wel duidelijk zien dat ik op sommige momenten teveel rook en dat dit niet goed voor me werkt. 

Met cannabis zie je de duistere randjes van het bestaan. Je wordt je bewust van de risico’s van het leven. Wiet is nog steeds half illegaal, er gebeuren nog steeds allerlei vieze dingen bij de productie van wiet. Zou dat ermee te maken hebben? Zit dat in het product? Een batch cannabis uit de coffeeshop met negatieve gebeurtenissen. Zelf cannabis kweken of een mooie ‘deal’ met iemand zorgt voor een positieve energie en geeft een mooie cannabis ervaring. Ik heb geen idee of dit waar is, hoor, het is een theorie. Maar voor mij voelt het wel vaak zo, dat ik door cannabis uit de coffeeshop eerder een soort duisternis in ga, dan met eigen gekweekte wiet

Je wordt je bewuster van wat een middel met je doet? 

Ook dit biertje drinken bijvoorbeeld ervaar ik anders. Alsof alles wat intenser is of zo en ik meer besef hoe sterk iets kan zijn. Microdoseren maakt je ook bewuster dat nuchter zijn al intens genoeg kan zijn.

Alcohol drink ik sowieso nauwelijks, ik voel dat het niet goed voor me is. Alleen samen met vrienden vind ik het gezellig om eens iets te drinken, maar liever rook ik een joint. Maar als iedereen bier drinkt en ik ben stoned, klopt de dynamiek niet meer helemaal. Je voelt dan echt hoe de sfeer uit evenwicht is en ik op een heel ander niveau zit dan de rest. 

Herkenbaar. Alcohol en cannabis gaan in mijn ogen echt niet samen. Net als Magische Truffels en alcohol. Je brengt twee werelden samen die elkaar tegenspreken: de alcohol brengt je omlaag en maakt je minder gevoelig, terwijl de psilocybine of cannabis juist enorm bewust maakt van hogere niveaus in dit bestaan. 

Dan kan ik cannabis en psilocybine ook nog van elkaar onderscheiden; 

Wiet heeft iets zompigs, als een moeras waar je gemakkelijk in weg kunt zakken, zoals drijfzand. 

Microdoseren heeft iets crisp helders, alles heeft iets positiefs en er is meer licht. 

Met wiet ben je vergeetachtig en dit kan me onzeker maken. Zeker in sociale situaties is het soms ongemakkelijk wanneer ik te stoned ben. 

Cannabis leert me ontzettend veel over pijnpunten in mijn leven, waar ik op een andere manier naar kan gaan kijken. Ook leer ik mijn angsten beter onder ogen komen, al gebeurd dit soms op een niet zo prettige manier. 

Met microdosing vergeet je niet de helft van wat je denkt. Je vergeet niet wat je twee minuten geleden deed. Alles is juist overzichtelijker voor mij en ik ben veel meer in het hier en nu. De sfeer bij microdoseren is zacht en fijn en dus heel helder en alert. En ik ervaar mijn lichaam veel meer.

Heb je nog een tip voor mensen die beginnen aan het microdosing avontuur met Magische Truffels?

Ik zou zeggen: begin met een heel lage dosering, minder dan de standaard dosering. Kijk eerst goed hoe je je hier bij voelt. Sommige mensen hebben zo’n gevoelig systeem, die reageren daar meteen op. Voor anderen is het nodig om de dosis op te bouwen, misschien zelfs hoger dan 1 gram (de aanbevolen hoeveelheid voor 1 microdosis).

Laatst had ik 3 gram Magische Truffels genomen en was ik eigenlijk lichtelijk aan het trippen. Toen besefte ik weer hoe intens zo’n trip ervaring kan zijn. Ontzettend leerrijk maar zeker niet waar ik persoonlijk op dit moment naar op zoek ben. Dit is voor iedereen anders. Luister daarom goed naar jezelf en heb respect voor het psychedelicum. Een lange tijd durfde ik niet te trippen, omdat ik paranoïde was. Ik heb het idee dat het microdoseren me ook op dat vlak rustiger heeft gemaakt. Dus die 3 gram was intens, maar ook fijn. Een ontmoeting met de psychedelische wereld kan ook geleidelijk aan. Je hoeft niet gelijk een grote hoeveelheid te nemen, dan kan het je echt overdonderen. 

John, heel erg bedankt voor je verhaal. Ik vind het super cool om te horen dat het zo goed met je gaat. Alle goeds op de rest van je pad.

Thanks, ik ben van plan om nog enige tijd door te gaan met microdoseren. Ik voel dat ik er nog meer uit kan halen. Misschien las ik dan een pauze in, omdat het ook belangrijk is een tijd nuchter te blijven en te zien wat er dan gebeurd. 

Ben jij geïnteresseerd in microdosing met Magische Truffels van FreshUp?

De community van mensen die microdoseren met psychedelica blijft maar groeien. Als alternatief op gangbare antidepressiva en overige middelen om te genezen van klachten zoals depressiviteit en verslavingen, is dit product van Moeder Natuur een dankbare oplossing voor velen. Uiteraard is het gebruik van psilocybine als therapeutisch hulpmiddel geheel op eigen risico! Neem daarom je verantwoordelijkheid en informeer je goed over wijs gebruik van dit entheogeen, dat al duizenden jaren door de mens wordt gebruikt om zich met het goddelijke te verbinden en te groeien. Voor vragen over onze FreshUp Microdosing producten en hoe ze te gebruiken, aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice.

Blogfoto: Bartholomeus Spranger - The Body of Christ Supported by Angels
Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.182 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.