GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Microdosing met magic truffles kan helpen tegen angst en depressie
In dit blog artikel
In dit blog artikel Behandelen van psychische stoornis met magic trufflesMagic truffles en paddo’s als oeroud medicijn van de mensMicrodosing met magic truffles tegen mentale problemenFreshUp Microdosing truffles online bestellen bij SiriusHeb jij ervaring met microdosing met magic truffles of met paddo’s? Wat is het verschil tussen microdosing met magic truffles en microdosing met paddo’s?Wetenschappelijk onderzoek naar psilocybine en depressiePsilocybine en depressie: serotoninereceptoren in het breinTrippen op de paddo’s of microdosing met magic truffles om jouw depressie aan te pakken?
Deel:

Microdosing met magic truffles kan helpen tegen angst en depressie

Magic truffles, ook wel magische truffels of sclerotia genoemd, bevatten natuurlijke psychedelische stoffen, waaronder psilocybine. Net als bij paddo’s, veroorzaken magic truffles een sterk psychedelische ervaring en dit zou kunnen helpen bij psychische klachten, waaronder angst en depressie. Hoewel de effecten van psilocybine al duizenden jaren bekend zijn bij de mens heeft het erg lang geduurd voordat de huidige wetenschap zich openlijk durfde te interesseren voor psilocybine. 

Behandelen van psychische stoornis met magic truffles

Heb je last van psychische klachten? Weet dat je niet alleen bent. We leven in een wereld waar depressie wereldwijd de koploper is van redenen waarom mensen niet goed kunnen functioneren. Ook angststoornissen komen jammer genoeg veel voor.

De huidige corona pandemie maakt dat veel mensen graag beter voor hun gezondheid willen zorgen maar botsen tegen de mogelijkheden. Zo kan het bijvoorbeeld erg lang duren voordat een gesprek met een psycholoog of psychiater mogelijk is. Wanneer medicijnen zoals SSRI's (selective serotonin reuptake inhibitor) worden voorgeschreven blijkt dit in een deel van de patiënten niet of onvoldoende te helpen.

Kun je een depressie behandelen met psilocybine? Zijn psychische klachten zoals angsten te overwinnen met microdosing met magic truffles? 

Magic truffles en paddo’s als oeroud medicijn van de mens

Wist je dat de mens al sinds het begin van haar civilisatie bekend was met de magische effecten van paddo’s en magic truffles? Voor het gebruik van paddo’s zijn archeologische bewijzen die duizenden jaren oud zijn. In Australië is het oudste bewijs gevonden van gebruik van magische paddenstoelen en dateert van 10 000 jaar voor Christus. 

Centraal Amerika staat het meest bekend om haar oude culturen die gebruik maakten van psilocybine paddestoelen tijdens tal van rituelen. Voor de Maya’s en Azteken waren paddo’s een spiritueel medicijn dat ziekten kon genezen, waaronder ook mentale stoornissen. De eerste westerlingen die in contact kwamen met psilocybine konden beamen dat de medicinale en spirituele kracht van psilocybine groot is. 

Microdosing met magic truffles tegen mentale problemen

Tegenwoordig is menig psychonaut ervan overtuigt dat het gebruik van psychedelica, waaronder magic truffles en paddo’s, een significante invloed heeft gehad op mentale stoornissen zoals depressie en angstproblemen. Ondertussen is ook de wetenschap op deze psychedelische trein gesprongen en wordt ook de gewone burger geïnformeerd over de mogelijke werking van psilocybine voor de behandeling van angststoornissen, PTSD, depressie en verslavingen. 

Ook microdosing met magic truffles is steeds populairder geworden bij de mainstream. Dit is een zeer veilige manier van omgaan met psychedelica en blijkt veelbelovend in de behandeling van mentale stoornissen. In plaats van een sterk psychedelische ervaring, creëer je met microdosing met psychedelica een zeer subtiel effect, waardoor er op sub-bewust niveau in de hersenen van alles kan gebeuren zonder dat je het contact met de 'realiteit' verliest.

Door voor een langere periode te microdoseren wordt je systeem steeds op zachte wijze blootgesteld aan de effecten van het psychedicum en kunnen bijvoorbeeld ingesleten patronen omgevormd worden. De duur van een microdosing kuur is meestal 4 tot 6 weken volgens een specifiek microdosing schema. 

FreshUp Microdosing truffles online bestellen bij Sirius

Ben jij benieuwd naar de effecten van microdosing met magic truffles? In de online smartshop van Sirus bestel je gemakkelijk en discreet jouw FreshUp microdosing truffles van de beste kwaliteit. Microdosing met magic truffles is een interessante manier om jezelf beter te leren kennen en meer inzicht te krijgen in je leven. Heel veel mensen kampen in meer of mindere mate met depressie, angstproblemen of een verslaving. Om jezelf te helpen in het genezingsproces kun je microdoseren met psychedelica proberen.

James Fadiman is pionier in het onderzoek naar microdosing met psychedelica, waaronder microdosing met magic truffles. Hij heeft ondertussen al verschillende publicaties gedaan van duizenden ervaringsverhalen van mensen die dankzij microdosing met psilocybine hun mentale problemen kunnen aanpakken.

Zo laat dit onderzoek naar microdosing met psychedelica zien wat de voordelen zijn van microdosing volgens de deelnemers aan het onderzoek. Ook toont dit wetenschappelijk onderzoek naar microdosing de risico’s en bijwerkingen. 

Een van de grote voordelen van microdosing met psilocybine gaat vooral over de verbeterde stemming. 26.6% van de 278 deelnemers geeft aan dat microdosing met psychedelica zoals magic truffles en paddo’s maar ook LSD, bijdraagt aan een verbeterde gemoedstoestand. 

Verder rapporteren verschillende gebruikers een verbetering in energieniveau, meer creativiteit en een betere focus. 

In het onderzoek gaven deelnemers aan dat microdosing met psilocybine helpt tegen angst. Echter werden er aan de andere kant ook meldingen gemaakt van mensen die juist meer angst ervaren tijdens het microdoseren. 

Heb jij ervaring met microdosing met magic truffles of met paddo’s? 

We kunnen veilig stellen dat microdosing met magic truffles steeds populairder wordt. Steeds meer mensen horen van de mogelijk positieve effecten en zijn benieuwd naar de werking van microdosing op hun eigen leven.

Het is belangrijk om microdosing met magic truffles niet af te schilderen als een wondermiddel dat al jouw psychische problemen zal verhelpen. Bij bepaalde mentale problemen, zoals bijvoorbeeld een psychose, is het zelfs af te raden om te experimenteren met psychedelica. In wetenschappelijk onderzoek wordt dan ook enkel gewerkt met personen die niet lijden aan psychoses en waarbij dit ook niet in de familiegeschiedenis voorkomt. 

Wat is het verschil tussen microdosing met magic truffles en microdosing met paddo’s?

Microdoseren met truffels is een zeer veilige manier om met de kracht van psilocybine te werken. Door de sub-perceptuele hoeveelheid heb je eigenlijk niet in de gaten dat je een psychedelisch middel hebt genomen. Je bent in staat je dag ‘normaal’ te laten verlopen. Enkel op onderbewust niveau vindt er een subtiele verandering plaats die voor transformatie kan zorgen in jouw gedachtenpatroon bijvoorbeeld.

Een voorbeeld: je hebt een zeer laag zelfbeeld en hierdoor ervaar je dikwijls afwijzing van mensen uit je omgeving. Deze afwijzing zorgt ervoor dat de zelf bekritiserende stem in je hoofd steeds luider is geworden. De echo van niet goed genoeg zijn spookt non-stop door je gedachten en raakt steeds dieper ingesleten. 

Je raakt hier zodanig aan gewend dat je niet eens in de gaten hebt hoe zelfdestructief dit is en je leven volledig beheerst. Microdosing met psilocybine kan ervoor zorgen dat dit patroon van zelfafwijzing subtiel wordt ontrafelt. Op die manier schijnt er plotseling licht op jouw knagend depressief gevoel en bestaat de mogelijkheid jezelf hiervan te bevrijden.

Paddo’s zijn meer geschikt voor een psychedelische trip, terwijl microdosing magic truffles uitermate geschikt zijn om mee te microdoseren. 

Wetenschappelijk onderzoek naar psilocybine en depressie

De veelbelovende onderzoeken met psilocybine voor de behandeling van mensen met een depressie of angststoornissen geven alvast hoop. In de documentaire Magic Medicine: Can Psychedelics Heal Depression? is te zien hoe verschillende deelnemers reageren op het eerste wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van depressie dat gebruik maakt van psilocybine als medicijn. Het wetenschappelijk onderzoek is opgestart vanuit onderzoeker Robin Carhart-Harris. Het wetenschappelijk onderzoek kijkt naar de werking van psilocybine als alternatief voor conventionele antidepressiva in mensen met een depressieve stoornis.

In het placebogecontroleerde dubbelblinde onderzoek kreeg een deel van de deelnemers twee keer een macro dosis psilocybine van 25 mg. De rest kreeg het placebo in de vorm van escitalopram, een SSRI. Escitalopram is vandaag het meest gebruikte en meest effectieve antidepressivum. 

In de documentaire zien we verschillende deelnemers die al jarenlang kampen met een zware vorm van depressie en niet of onvoldoende geholpen zijn met gangbare therapie en antidepressiva. Hun laatste hoop is deelnemen aan dit wetenschappelijk onderzoek naar psilocybine als hulpmiddel voor het behandelen van hun depressieve klachten. 

De resultaten van het wetenschappelijk onderzoek zijn veelbelovend: verschillende deelnemers geven na de behandeling met psilocybine aan dat hun leven voor altijd veranderd is en dat ze de zin van het bestaan weer diep vanbinnen voelen. Uit de resultaten van het onderzoek naar psilocybine blijkt dat deze behandeling voor depressie even goed scoort als conventionele antidepressiva in de behandeling voor depressie. Op verschillende punten scoort een behandeling met psilocybine voor depressie zelfs stukken beter dan gangbare antidepressiva. 

Zo zijn er aan psilocybine veel minder bijwerkingen verbonden dan aan een antidepressivum. Ook blijkt de kracht van psilocybine veel sterker. Slechts twee behandelingen met het psychedelicum zijn genoeg om een significante vermindering aan depressieve symptomen te realiseren die maanden aanhoudt. Bij een van de gefilmde deelnemers lijkt het therapeutisch effect van psilocybine in zijn eigen woorden zelfs de depressie te genezen. Dit in tegenstelling tot het antidepressivum, dat meerdere weken achter elkaar genomen moet worden en in veel gevallen tot een relapse leidt, zodra de patiënt stopt met het gebruik. 

Psilocybine en depressie: serotoninereceptoren in het brein

Hoe werken magic truffles en paddo’s op ons brein? In het onderzoek wordt vermeld dat psilocybine uit magic truffles en paddo’s even goed werkt als het antidepressivum escitalopram. Psilocybine reageert op de serotoninereceptoren 5-HT2A en op die manier ervaren wij de hallucinogene effecten van het tripmiddel. Deze serotoninereceptoren spelen ook een rol bij depressie. Door het stimuleren van dit gedeelte in het brein door middel van het psychedelische middel psilocybine kan er op korte tijd verandering ontstaan met een gunstige invloed op depressie.

Ook angststoornissen en verslavingen kunnen op een positieve manier beïnvloed worden door psilocybine. In dit onderzoek naar de effecten van psilocybine op depressie en angstproblemen uit 2019 laat zien dat psilocybine veelbelovend kan zijn in de behandeling voor zware depressie en angststoornissen. 

Trippen op de paddo’s of microdosing met magic truffles om jouw depressie aan te pakken?

Ben je zelf depressief, zit je niet lekker in je vel of heb je last van angstklachten? Praat er dan over en probeer de stap te maken om hulp te zoeken, bijvoorbeeld door middel van een therapeut. Wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van magic truffles en paddo’s op depressie en angstproblemen is veelbelovend, maar psilocybine is geen wondermiddel. 

Bij Sirius kun je online microdosing magic truffles bestellen om zelf te starten met microdosing met psilocybine. Ook kun je je eigen paddo kweekset bestellen en zelf magische paddenstoelen kweken. 

Afbeelding: Marcella door Ernst Ludwig Kirchner

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.232 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.