GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Mijn favoriete Open Up producten - Natuurlijke smartdrugs met psychoactieve effecten
In dit blog artikel
In dit blog artikel KratomHydrocotyleEnergizers ColanootGuaranaYerba MateKalmeringsmiddelenSkullcapValeriaanSmartshop producten voor lucide dromenCloudherbDreamherb Natuurlijke Psychedelica (Waarschuwing: Alleen voor ervaren Psychonauten!)Salvia DivinorumHawaiian Baby Wood rose & Morning Glory 
Deel:

Mijn favoriete Open Up producten - Natuurlijke smartdrugs met psychoactieve effecten

Als je ooit in onze smartshop hebt gekeken, is het je waarschijnlijk opgevallen dat we veel producten aanbieden van het merk 'Open Up'. Dit is het eigen merk van Sirius, en het staat erom bekend dat het een grote verscheidenheid aan natuurlijke producten aanbiedt, die allemaal (tot op zekere hoogte) een effect hebben op je lichaam en/of je geest. In deze blog wil ik je een klein overzicht geven van de verschillende categorieën Open Up producten, en enkele persoonlijke ervaringen geven. Blijf lezen als je meer wilt weten over legale en natuurlijke energizers, kalmeringsmiddelen en psychedelica.  

Kratom

kratom

Ik begin mijn lijst niet met één product, maar met een hele categorie: Kratom is een boom die te vinden is in Thailand en Maleisië, en regio's in de buurt daarvan. Wat Kratom zo bijzonder maakt, is dat het in lage doses (1-2 gram) werkt als een stimulerend middel, door je alert en energiek te maken, terwijl het in hoge doses (> 3 gram) kan worden beschouwd als een kalmerend middel, dat je geest en lichaam kalmeert.

Naast de dosering speelt ook het type Kratom een rol in het effect: Rode Kratom is meer kalmerend, witte Kratom is meer stimulerend, en groene Kratom is het meest in balans tussen stimulerend en kalmerend.

Kratom kan gebruikt worden als alternatief voor (party-)drugs en/of alcohol. Ik heb groene Maeng Da Kratom tot nu toe alleen in lage doses geprobeerd, en voor mij voelde het als een sterke koffie met wat extra euforie. Ik zou je niet aanraden het elke dag te nemen, omdat het verslavend kan werken, maar het dient zijn doel goed als je het af en toe neemt. 

Hydrocotyle

hydrocotyle

Deze interessante plant genaamd Hydrocotyle is niet echt een Smartdrug in de zin dat je een onmiddellijk effect voelt; het moet eerder beschouwd worden als een supplement of tonicum. Uit onderzoek is gebleken dat hydrocotyle het functioneren van je hersenen kan stimuleren als je het lang genoeg in je dieet opneemt. Zelf drink ik elke ochtend een hydrocotyle thee, en ik voel me mentaal verfrist en in balans. Het heeft ook een lekkere smaak en kan gemengd worden met elke thee die je lekker vindt! Neem 1-2 theelepels en laat ze 5-10 minuten trekken en geniet!

Energizers 

De meeste mensen nemen regelmatig een soort energizer, voor de meesten is dat koffie of energiedrankjes, of misschien zelfs allebei. Deze drankjes kunnen fijn zijn als je wakker en alert wilt zijn, maar ze hebben ook hun nadelige effecten, zoals de 'cafeïne-crash', een toestand van vermoeidheid na het nuttigen van veel koffie. Ik ga nu 3 producten bespreken die kunnen dienen als alternatief voor koffie, elk met hun eigen unieke twist: 

Colanoot

cola nut powder

Deze plant zat oorspronkelijk in het recept van Coca Cola (vandaar de naam) en is een natuurlijke bron van cafeïne. Als je je dagelijkse cafeïne fix zo snel, ongecompliceerd en goedkoop mogelijk wilt, dan kan ik je echt de Colanoot Capsules aanraden. Het wordt ook verkocht als poeder dat je kunt mengen met eten of drinken.  

Guarana

Guarana is bekend als ingrediënt van verschillende energiedrankjes. Deze bevatten echter vaak krankzinnige hoeveelheden suiker en andere schadelijke ingrediënten. Open Up Guarana wordt verkocht als een puur poeder, dat je kunt mengen met eten of drinken. Het heeft een beetje een bittere smaak, dus je moet iets vinden dat je lekker vindt en waarmee je het kunt mengen.

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan (plantaardige) yoghurt om guarana in te nemen. Je kunt alle andere ingrediënten toevoegen (fruit, cornflakes...) die je lekker vindt om het aan je persoonlijke smaak aan te passen! Wat ik het beste vind aan Guarana, is dat de effecten minder snel en intens zijn, maar meer langzaam en gespreid over de hele dag, zodat je niet de "crash" krijgt die vaak gemeld wordt als iemand te veel koffie heeft gedronken. 

Yerba Mate

yerba mate thee

Yerba Mate is een drankje dat vooral populair is in Zuid-Amerika, maar langzaam zijn weg vindt naar de westerse cultuur. Misschien heb je wel eens gehoord van Club Mate of soortgelijke drankjes. Deze bevatten, net als energiedrankjes, vaak andere ingrediënten (zoals chemische aroma's) die zelden gezond voor je zijn.

Sirius verkoopt pure Yerba Mate die tot thee gemaakt kan worden. Traditioneel wordt Mate genomen met een speciaal kopje en een speciaal rietje, maar die heb je niet per se nodig.

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan Mate als energizer om te studeren, omdat het me niet zo fysiek actief maakt als bijvoorbeeld cafeïne of guarana, maar het helpt me om me mentaal langdurig te concentreren. 

Kalmeringsmiddelen

Sommige mensen hebben wat extra energie nodig in hun leven, maar anderen kunnen wel wat hulp gebruiken als het gaat om ontspannen en slapen. Daarom bespreek ik nu mijn 2 favoriete 'kalmerende' producten van Open Up:

Skullcap

skullcap

Skullcap, in Nederland ook bekend als 'Glidkruid', is een natuurlijk kalmeringsmiddel dat al heel lang wordt gebruikt om te helpen slapen en ontspannen. Het heeft zijn naam te danken aan het feit dat de bloemen een beetje op schedels of helmen lijken. Ik kan je echt een skullcapthee aanraden als je wilt gaan slapen maar je nog niet moe voelt.

De smaak is vrij lekker op zichzelf, en je kunt het ook mengen met elke andere thee die je lekker vindt (persoonlijke aanbeveling: Skullcap + CBD thee).

Een disclaimer die ik moet maken is dat je nooit elke keer dat je gaat slapen een middel moet gebruiken, want ook al heeft skullcap geen verslavende eigenschappen, je zult er aan wennen totdat je uiteindelijk weinig tot geen effect meer voelt. Hetzelfde geldt ook voor het volgende kruid.

Valeriaan

valeriaan thee

Valeriaan is altijd populair geweest als een ontspannend kruid dat gebruikt kan worden om pijn te behandelen of om het slapen te vergemakkelijken. Vanwege zijn kalmerende eigenschappen wordt het al honderden jaren gebruikt om slaapproblemen en pijn te behandelen. Ik vind het ook erg lekker, zowel om zijn smaak als om zijn effecten. Je kunt er hier meer over lezen. 

Soms, als ik me echt gestrest of gespannen voel, meng ik skullcap met valeriaan (en een andere lekkere thee) voor het ultieme slaapritueel. Samen met een goed boek val ik dan in een mum van tijd in slaap! Vergeet niet dat je nooit op een middel moet vertrouwen om te gaan slapen en het niet elke dag moet gebruiken. 

Smartshop producten voor lucide dromen

Als je geïnteresseerd bent in lucide dromen, dan moet je de meeste aandacht besteden aan de volgende producten: Couldherb & Dreamherb. Zelf heb ik alleen cloudherb geprobeerd, waarvan ik een korte beschrijving zal geven. Ben je meer geïnteresseerd in dreamherb, dan kun je daar hier meer over lezen. 

Cloudherb

cloudherb

Cloudherb (Tagetes lucido), ook wel "Mexicaanse draak" genoemd, is een psychoactieve plant die tot thee wordt verwerkt om milde euforische ervaringen op te wekken en lucide dromen te vergemakkelijken.

Het heeft een zeer unieke smaak en aroma, en wordt daarom soms als specerij gebruikt. Er wordt ook gezegd dat het maagkrampen vermindert en helpt na een dag zwaar drinken, om de kater tegen te gaan. Vanuit mijn persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat dit voor mij werkte, en Cloudherb hielp me ook beter te slapen op dagen dat ik moeite had om op tijd naar bed te gaan.

Ik heb niet echt lucide droomachtige ervaringen gehad, maar ik had het gevoel dat ik over het algemeen intensere dromen had als ik een Cloudherb thee dronk voordat ik naar bed ging. Ik denk dat voor het ervaren van lucide dromen extra oefening nodig is. Toch kan Cloudherb ervaren lucide dromers helpen om de juiste mindset te bereiken voordat ze op reis gaan. 

Dreamherb 

dreamherb

Ik heb geen ervaringen met Dreamherb, maar als je meer wilt weten over deze plant waarvan gezegd wordt dat hij lucide dromen opwekt, kijk dan eens op deze blog. 

Natuurlijke Psychedelica (Waarschuwing: Alleen voor ervaren Psychonauten!)

Wist je dat Open Up ook natuurlijke psychedelica aanbiedt die sterke veranderingen in waarneming en bewustzijn, en mogelijk mystieke ervaringen, teweegbrengen? Naast psilocybine behoren salvinorine-A en LSA tot de meest voorkomende psychoactieve verbindingen afkomstig van natuurlijke producten. Open up biedt ze in verschillende vormen aan zodat je ze kunt ervaren. 

WAARSCHUWING: DEZE PRODUCTEN ZIJN ALLEEN GESCHIKT VOOR ERVAREN PSYCHONAUTEN DIE WETEN WAAR ZE MEE BEZIG ZIJN. BIJ VERKEERD GEBRUIK KUNNEN DE VOLGENDE TWEE PRODUCTEN GEVAARLIJK ZIJN VOOR JOU EN JOUW OMGEVING!  

Salvia Divinorum

salvia divinorum

Salvia Divinorum is een plant die tot dezelfde familie behoort als munt, en haar belangrijkste psychoactieve bestanddeel, Salvinorin-A, is een van de sterkste natuurlijk voorkomende psychedelica. In tegenstelling tot andere psychedelica werkt salvinorine-A op de opioïde receptoren om zijn psychedelische effecten te produceren. Farmacologisch gezien is dit zeer ongebruikelijk en wetenschappers worstelen nog steeds met het categoriseren en begrijpen van het mechanisme van salvia.

Salvia divinorum werd duizenden jaren geleden al gebruikt door de Azteken en is in de meeste landen nog steeds legaal verkrijgbaar. Als je salvia rookt, krijg je een relatief korte (10-30 minuten), maar uiterst intense trip. Mensen melden allerlei mystieke, spirituele, zaligmakende, maar soms ook vreselijke ervaringen. Daarom moet het alleen genomen worden door ervaren psychonauten, en ALTIJD samen met een nuchtere tripsitter. Open up verkoopt gedroogde salviabladeren, maar er zijn ook sterkere extracten verkrijgbaar in de Sirius smartshop. Lees deze blog als je meer wilt weten.  

Hawaiian Baby Wood rose & Morning Glory 

hawaiian baby woodrosemorning glory

De laatste twee producten die ik hier wil bespreken zijn Hawaiian Baby Wood rose en Morning Glory. Beide zijn prachtige planten die je kunt kweken uit de zaden die bij Sirius worden verkocht. Bovendien bevatten ze allebei de psychoactieve alkaloïde LSA, die chemisch sterk lijkt op het beroemde psychedelische LSD.

Net als LSD veroorzaakt LSA lange intense trips, die transcendente gemoedstoestanden, visuals en mystieke ervaringen kunnen opwekken. Nogmaals, een WAARSCHUWING is noodzakelijk: deze producten zijn alleen voor ervaren psychonauten en mogen alleen worden genomen als ze dienovereenkomstig zijn voorbereid en in nabijheid van een nuchtere tripsitter. Lees deze blog over LSA als je meer wilt weten.

Ik hoop dat je genoten hebt van mijn review van enkele van de Open Up producten die verkrijgbaar zijn in de Sirius smartshop. Vergeet niet dat je jezelf altijd zo goed mogelijk moet informeren over elke stof die je wilt innemen, zelfs als het "maar een plant" is. Hoewel sommige van de onderzochte producten zeer milde effecten hebben, komen sommige ook met hun reeks mogelijke bijwerkingen. Als je een medische aandoening hebt, moet je altijd met een arts praten voordat je iets neemt. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. 

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.232 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.