GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Voordelen van natuurlijke noötropica
In dit blog artikel
In dit blog artikel De vreugde van studerenHoe bewaar je je focus in deze gedigitaliseerde maatschappij?Organische nootropics in de vorm van capsules en poedersWat zijn nootropics?Een gezond en goed functionerend brein met Sirius supplementenIQ BreinboosterCentella asiaticaLion’s Mane capsules Fraude en misleiding binnen synthetische nootropics
Deel:

Voordelen van natuurlijke noötropica

Studeren wordt vele malen leuker wanneer je het gevoel hebt vooruitgang te boeken. Hoe spannend een onderwerp ook is, als je niet het idee hebt dat de studie aanpak werkt voor jou, is de kans groter dat je te snel opgeeft. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je jezelf kunt trainen! Moeder natuur heeft verschillende verrassingen in petto, die je geheugen, breincapaciteit, creativiteit en gezondheid naar een hoger niveau kunnen tillen. 

Naar school gaan is even vanzelfsprekend voor het westerse kind als geld verdienen is voor de ouders. De maatschappij waarin we leven is opgebouwd uit allerlei complexe wetten die hun wortels vinden in een verleden dat duizenden jaren terug gaat. 

Nu ik niet meer ‘naar school ga’ besef ik dat er heel wat vraagtekens te zetten zijn bij tal van gewoontes die het schoolsysteem omvat. Waarom moet een kind uren per dag op een stoel zitten, in een onnatuurlijke houding die het lichaam al op jonge leeftijd schaadt? Waarom wordt het als ‘normaal’ gezien, dat kinderen in het onderwijs blootgesteld worden aan (vaak uitsluitend) ongezond, bewerkt voedsel? Hoe worden kinderen geacht samen te werken, wanneer ze gestimuleerd worden om competitief te denken?

In dit blog focussen we ons op noötropica, stoffen die je neemt in de vorm van een supplement, om te helpen een optimaal functionerend brein te krijgen. 

De vreugde van studeren

Als een aantal factoren bij elkaar komen, zoals een goede docent, liefde voor het onderwerp en begrijpbaar studiemateriaal, kan studeren een heerlijke bezigheid zijn. 

Hoewel ik altijd vreselijk was in alles dat te maken heeft met het vak wiskunde, kwam er in mijn vijfde jaar op de middelbare school een moment van openbaring, toen ik besefte dat ik dankzij mijn enthousiaste wiskundedocent een klein beetje liefde begon te ontwikkelen voor het onderwerp ruimtelijk denken. 

Tijdens mijn studie Regie aan de Toneelacademie kreeg ik behoorlijk wat theoretische stellingen en filosofische hersenspinsels op mijn bord. Zo hadden we het een blok lang over de filosoof René Descartes met zijn stelling “ik denk dus ik ben.” Toendertijd was mijn spirituele pad nog niet een bepaalde bocht omgeslagen en nam ik deze stelling voor waar aan. Nu zou ik eerder willen zeggen: “Ik denk dus ik ben niet.” ‘Denk’ daar maar eens over na!

Tijdens mijn studie, maar ook daarna, kreeg ik regelmatig bezoek van een duveltje dat me van mijn werk probeerde te houden. Afleiding is nu eenmaal overal. Het is een hele kunst om je omgeving zo overzichtelijk en stil mogelijk te houden. In deze digitale wereld, zijn aandachtvragende geluidjes en beelden alom aanwezig. 

We leven niet meer in de tijd waarin je als monnik een speld kon horen vallen in een stil klooster, omgeven door een weids landschap dat eruitzag als een rustig schilderij. 

Hoe bewaar je je focus in deze gedigitaliseerde maatschappij?

We leven in een boeiende, maar gejaagde wereld die spelletjes speelt met je concentratievermogen en tijd. We zien bij jonge kinderen hoe hun brein zich steeds meer begint aan te passen aan de flow van deze (digitale) wereld en steeds flexibeler wordt. Met de juiste aanpak kan een mens steeds beter omgaan met de druk en veelheid van onze omgeving. 

Het bewaren van focus, het hebben van een gezonde concentratie en vooruitgang boeken in een studie vraagt om moed en aandacht. Aandacht hebben voor wat je nodig hebt dit te kunnen bereiken. Om ons brein nog meer te steunen zijn er een aantal hulpbronnen waaruit we kunnen putten.

Neem het eigen heft in handen en wapen jezelf met tools om je brein te ondersteunen! 

Organische nootropics in de vorm van capsules en poeders

Sirius verkoopt enkel organische noötropica, gebaseerd op extracten van planten die en lange geschiedenis kennen aan medicinaal gebruik en al eeuwenlang door de mens gewaardeerd worden om hun ‘brein verbeterende en stimulerende eigenschappen’. Simpel, veilig en effectief. 

Er zijn echter ook vele synthetische nieuwe ‘mind enhancers’ op de markt, waar de wetenschap een grote som geld mee hoopt te verdienen. We gaan kijken welke van deze synthetische drugs populair zijn en wat de de mogelijke risico’s zijn die men hieraan verbindt. 

Wat zijn nootropics?

Nootropics/Noötropica of “smart drugs” zijn hulpmiddelen die je lichaam en geest helpen om beter te presteren op vlak van cognitief vermogen. Ze zijn terug te vinden in de vorm van supplementen en medicijnen. Je wordt beter in studeren, in creatief denken en in het hebben van motivatie. Ook kan je stemming in een optimale modus voor studeren komen, waarbij je relaxed bent, maar toch een opperste focus hebt. 

Nootropics kunnen zowel synthetisch als organisch zijn. Deze ‘mind enhancers’ winnen steeds meer aan populariteit. Maar wat zijn het nu precies? En zijn er ook gevaren aan verbonden? 

Het woord Nootropic komt van het Griekse woord ‘nòos’ (brein) en trope (bewegend, draaiend). De term werd in 1972 geïntroduceerd door Corneliu Giurgea. Hij bedacht dat een middel pas als nootropic omschreven mag worden als het aan vijf criteria voldoet. Zo moet een nootropic bijdragen aan het leervermogen en de verbetering van het geheugen. Ook moet het niet-toxisch zijn en de natuurlijke vermogens van het brein versterken en ondersteunen. 

Hoewel er nog een heleboel mysterie en onwetendheid hangt rond de mechanismen van ons cognitief vermogen, is de mens toch al zeer lange tijd slim genoeg om de hulp in te roepen van de natuur. Hier vinden we tal van geneeskrachtige brein-boosters, in de vorm van planten, kruiden, paddenstoelen, vitamines en mineralen.

Een gezond en goed functionerend brein met Sirius supplementen

Er zijn verschillende natuurlijke producten beschikbaar die een gunstige werking hebben op het leervermogen, geheugen, energieniveau en stemming. Hieronder volgt een overzicht van de natuurlijke nootropics in het assortiment van Sirius:

IQ Breinbooster

IQ+ is een supplement dat gebaseerd is op verschillende kruiden die binnen traditionele geneeskunden, waaronder ayurveda, een grote bekendheid genieten. Ook de wetenschap bevestigt ondertussen de gezondheidsaspecten van deze kruiden op onze hersenen. 

 

Over het ingrediënt Bacopa monnieri

Een sterk antioxidant en adaptogeen. Dit laatste wil zeggen dat de werking van de plant zich aanpast aan de behoeften van het lichaam om op die manier balans te brengen. Het plantje wordt in de volksmond ook wel Alzheimersplantje genoemd en wordt ingezet ter ondersteuning van het geheugen. In andere delen van de wereld wordt ze ook wel hersentonicum genoemd. Dus, ben je een vergeetachtige professor Zonnebloem, dan is er hoop! De inhoudsstoffen van Bacopa monnieri zouden het hersenmembraan beschermen en het aftakelingsproces vertragen.

Centella asiatica

Dit plantje, ook wel Hydrocotyle of Aziatische Waternavel genoemd, heeft binnen de Ayurveda de benaming ‘Brahmi’ gekregen. Dit wil zoveel zeggen als ‘brenger van kennis van Brahman’. In Zuidoost Azië wordt Hydrocotyle al eeuwenlang gebruikt als tonic voor het algemeen welzijn en als medicijn voor uiteenlopende kwalen. Ook voor de hersenen is het een veelgekozen kruid. Het zou onder andere helpen bij het behouden van een goede focus, helpen bij concentratieproblemen, de achteruitgang van de cognitieve functies tegengaan en geestelijke vermoeidheid verminderen. 

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de werking van Centella asiatica een positieve invloed heeft op de stemming.

Lion’s Mane capsules 

Een nootropic die bijna niet weg te denken is uit het arsenaal van een vergeetachtige mycofiel is natuurlijk Hericium erinaceus, oftewel Lion’s Mane. Deze prachtig unieke medicinale paddenstoel is een ware vondst als je haar in het wild tegenkomt en het is aan te raden haar te laten staan wanneer je haar in Nederland of België ontdekt, aangezien ze op de rode lijst staat: ze komt in deze landen niet veel voor in de natuur!

Gelukkig zijn er verschillende producenten van biologische Lion’s Mane, zodat je de bevorderende werking op de hersenfuncties kunt ervaren. Als dagelijks supplement in te nemen. Geef de paddenstoel de tijd haar werking te doen. De beroemde mycoloog Paul Stamets is fan en heeft er nog een schepje bovenop gedaan met zijn speciale ‘stacking formule’. In combinatie met psilocybine en niacine ontstaat er een ware breinbooster die de hersenen, op lange termijn, versterkt, beschermt en verbetert. 

Fraude en misleiding binnen synthetische nootropics

Tussen 2010 en 2019 waarschuwde de FDA vele producenten van synthetische nootropics over de misleidende advertenties en claims die gemaakt werden over hun product. Over de bijwerkingen van vele synthetische medicijnen of drugs is te weinig bekend. Bij sommige producten is aangetoond dat de bijwerkingen schadelijk zijn voor de gezondheid en de effectiviteit van het middel onvoldoende is aangetoond bij ‘gezonde mensen’. Er zijn ook vele middelen op de markt die nooit zijn goedgekeurd en geen enkele bevestiging hebben gekregen over hun werkbaarheid. Deze producten zijn niet alleen illegaal maar ook gevaarlijk voor de gezondheid.

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.232 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.