GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Hulp bij studie stress
In dit blog artikel
In dit blog artikel Bacopa monnieriHydrocotyleKurkumaLion’s Mane
Deel:

Hulp bij studie stress

Als student zijnde wil je het liefst dat alles van een leien dakje gaat, je punten op rolletjes lopen en je docenten (en vooral jijzelf) apetrots zijn. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Alles begint natuurlijk met de juiste mind-set en de wil om te leren. Daarnaast kun je je brein voeden met smartproducten uit het Sirius.nl assortiment, die jou productiviteit, focus en extra geheugen kunnen bieden.

Bacopa monnieri

Bacopa monnieri komt voor in eeuwenoude documenten die dateren vanuit de 6de eeuw. Bacopa monieri groeit als vaste klimplant in vochtige aarde en komt van oorsprong voor doorheen het Indiase subcontinent en delen van zuidoost Azië.

In de Ayurveda wordt de plant omschreven als een harmonieuze energie met als eigenschap het schenken van helder bewustzijn. Vroeger aten monniken dit kruid om hun meditatiesessies te verdiepen. Bacopa monnieri kan de mentale functies een duwtje geven en tegelijkertijd weefsel voeden en schadelijke stoffen uitschakelen. Tot op de dag van vandaag wordt Bacopa monnieri geprezen om haar eigenschappen het intellect te stimuleren, het bewustzijn te verhogen en gefocust te blijven.

Je voorbereiden op een groot examen gaat meestal gepaard met stress en angstgevoelens. Hoe moeilijk dit ook kan zijn, studeren gaat vele malen beter wanneer je lichaam en geest een bepaalde rust hebben. Hierdoor nemen je hersenen veel gemakkelijker informatie op en blijft langer in je systeem. Meer rust vinden kan gebeuren op verschillende manieren. Als je last hebt van angst- en paniekgevoelens bij het studeren, is het nemen van Bacopa monnieri een hulpmiddel om hier beter mee om te gaan. Het veelzijdige plantje bevat verschillende stoffen, waaronder saponinen, die de eigenschap hebben het noradrenerge systeem te onderdrukken. Dit systeem zorgt voor de paniekreacties die bij overactiviteit de hersenfuncties uitputten.

In 1980 werd een Bacopa monnieri studie uitgevoerd met mensen met een angstneurose. Door toediening van deze plant verbeterde het leervermogen van deze personen en waren ze beter in staat feiten te onthouden. 

Bacopa monnieri is één van de belangrijke ingrediënten in Sirius’ welbekende IQ+ Brain Booster. Deze volledig natuurlijke capsules zijn een super handige tool voor bij het studeren. Neem ze ongeveer een half uurtje voor je aan het leren slaat.

Hydrocotyle

Eveneens bevorderend voor de hersenfuncties is Hydrocotyle. Dit is een plant met grote bekendheid binnen de Ayurveda. Deze ‘wetenschap van het leven’, die haar oorsprong in India vindt, geeft dit plantje ook wel de naam ‘Brahmi’, ofwel ‘Brenger van kennis van Brahman’. Brahman is een filosofisch concept en staat voor ‘de ultieme, onveranderlijke werkelijkheid’. Brahman omvat alles, staat voor ‘alles is één’, oneindigheid, schepping en vernietiging.

Centella Asiatica, de Latijnse benaming voor Hydrocotyle komt waarschijnlijk van ‘Cente’ (ontwikkeling). Dit duidt op het feit dat de plant altijd in ontwikkeling is en nooit stopt met haar groei. Asiatica slaat op haar oorsprong: Azië.

Adaptogeen

Hydrocotyle werkt algemeen versterkend voor lichaam en geest. Een adaptogeen zorgt ervoor dat je weerbaarheid vergroot en helpt je meer in balans te komen.

Een hersentonicum

Hydrocotyle kent verschillende toepassingen. Voor dit blog spitsen we ons toe op haar ondersteuning bij concentratieproblemen, geestelijke vermoeidheid, geheugenverlies en helpen alerter en scherper van geest te zijn. De stofjes in deze plant zorgen voor versterkende eigenschappen. Zo zorgen de stoffen brahmaside en brahminoside voor een kalmerend effect en werkt anti-depressief.

Laat 1 eetlepel voor 10 minuten trekken in een kop heet water. Drink dit met regelmaat en je begint je eigen Hydrocotyle tonic kuur!

Kurkuma

Kurkuma, ook wel turmeric, kunyit, Indiase geelwortel of koenier genoemd, is een geel-oranje specerij dat veel in de Indiase keuken gebruikt wordt.

  

Uit onderzoek blijkt dat kurkuma beter wordt opgenomen in combinatie met peperine (een stofje dat in zwarte peper zit). De kurkuma producten van Sirius.nl bevatten uiteraard deze samenstelling, waardoor de opneembaarheid toeneemt met een factor 20. Wanneer je verse kurkuma gebruikt, combineer het dan altijd met zwarte peper en/of gezonde olie. De stoffen in kurkuma zijn niet oplosbaar in water, maar wel in vet.

Hoewel de wetenschap laat zien dat het nog steeds moeilijk is voor het menselijk lichaam om de actieve stoffen uit kurkuma op te nemen, zijn er een aantal zaken die dit probleem kunnen verminderen. Wanneer curcumine (het meest onderzochte stofje uit kurkuma) wordt opgenomen, bindt het zich aan schadelijke stoffen en werkt ontstekingsremmend. Haar ontstekingsremmende werking is bijzonder gunstig bij het beschermen van de hersenfuncties. Ziekten van Alzheimer, depressie en ziekte van Parkinson hebben een link met chronische ontstekingen. Zeker naarmate je ouder wordt begint je lichaam vatbaarder te worden voor chronische ontstekingen, stress en oxidatie.

Lion’s Mane

Lion’s Mane, (Engels voor leeuwenmanen), ofwel de Pruikzwam, werd in 2016 uitgeroepen tot dé paddenstoel van het jaar! De Nederlandse Mycologische Vereniging was van mening dat deze paddenstoel zo speciaal is, dat ze deze eretitel verdiende. Wij vinden dat ook!

In het wild kun je de pruikzwam beter laten staan, ze komt in Nederland niet veel voor. De producten van The Mushroomist en Mushrooms 4 Life zijn vervaardigt van biologische gekweekte Lion’s Mane. Lion’s Mane bevat veel verschillende actieve stoffen, die een gunstige werking hebben op de hersenen. De meest veelbelovende eigenschap van Lion’s Mane is het vermogen NGF’s te vergroten. NGF’s, Nerve Growth Factor houdt in dat neuronen in de hersenen gezond gehouden worden en de groei ervan stimuleert, zeker naarmate je ouder wordt of je immuunsysteem verzwakt. Voeding voor de hersenen dus, waardoor ze sterker worden en beter functioneren.

Volgens de fameuze Paul Stamets (mycoloog en schrijver van verschillende boeken) is Lion’s Mane prachtig te combineren met het microdoseren van psilocybine. Niacine (vitamine B3) wordt toegevoegd om de werkzame stoffen duurzamer opneembaar te maken voor het lichaam.

Aanvullende tips voor een brein in top conditie

Als laatste, is het essentieel om, los van deze voedingssupplementen je leefstijl zo veel mogelijk in te delen op een gezonde manier. De veranderingen kunnen klein zijn, maar gaan op de lange termijn hun impact hebben.

  • Yoga is een uitstekende manier om je lichaam in goede conditie te houden, je brein tot rust te brengen waardoor het weer kan opladen.
  • Ook andere vormen van sport en beweging zijn heel belangrijke voor studenten. Zeker in combinatie met frisse lucht geef je je hersenen op die manier wat ze nodig hebben om weer nieuwe leerstof op te kunnen nemen.
  • Gezonde, biologische voeding met alle essentiële stoffen is belangrijk om jouw lichaam de kracht en energie te geven informatie adequaat te verwerken en op te slaan.
  • Slaap je goed? Door ’s avonds zo min mogelijk schermpjes te gebruiken en een slaapritueel op te stellen (bijvoorbeeld een thee of CBD-druppels, een boek lezen) kom je al meer in de rustige toestand die nodig is om in slaap te kunnen vallen.
Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.254 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.