GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Biologisch cannabis kweken is de toekomst volgens Biotabs en Sirius
In dit blog artikel
In dit blog artikel Don’t panic, it’s organic!Terug naar de basisVan levenloze rockwool naar vruchtbare grondDoorbreken van een vicieuze cirkelDe huid van de aardeBiotabs leert elke cannabiskweker om te denken in organic
Deel:

Biologisch cannabis kweken is de toekomst volgens Biotabs en Sirius

Als cannabis een vrouw was, lag ze vast het liefst in haar blootje op het zonnigste plekje van de tuin. Ze zou dol zijn op dingen die haar doen stralen: zon en levende energie, rechtstreeks uit de natuur. Haar prachtige lokken, kleuren en vormen zouden het meest tot hun recht komen dankzij gezonde en gevarieerde voeding, veel buitenlucht en natuurlijk liefde.*

Don’t panic, it’s organic!

Is het niet vreemd, dat we het woord 'biologisch' moeten gebruiken, om datgene aan te duiden dat eigenlijk normaal zou moeten zijn? 

Zoals een wijze vrouw laatst tegen me zei: "Dat wat pakweg honderd jaar geleden nog als een normaal stuk groente werd gezien, krijgt nu het label 'bio' en is 'extra duur'… enkel omdat chemische kweek nu als de norm wordt beschouwd."

In deze honderd jaar tijd is er in sneltreinvaart van alles verandert met deze planeet.

Ondertussen zijn we enige jaren verder en begint de mens te beseffen dat als we doorgaan met deze manier van kijken naar wat ‘normaal’ is, we dit niet erg lang vol kunnen houden. 

Er zijn ontzettend veel factoren die een rol spelen in het hebben van een goede gezondheid. Er zijn zoveel onderliggende zaken en onvoorziene omstandigheden, dat het onmogelijk is volledig controle hierover te hebben. Daar komt dan een stukje accepteren bij kijken, je neerleggen bij wat het leven voor je in petto heeft.

Toch zijn er effectieve manieren, dingen die we allemaal kunnen doen om de kwaliteit van ons leven én onze leefomgeving aanzienlijk te verbeteren. Dit betekent vaak: afkicken van “slechte” gewoontes, loslaten wat ons niet meer dient en in veel gevallen…

Terug naar de basis

Als consument, als cannabis liefhebber, als ontdekker en bovenal als mens, is het belangrijk dat je de keuzes die je maakt, zo goed mogelijk baseert op de ‘waarheid’. 

Constant proberen slimme marketing trucjes jouw beeld van de realiteit te manipuleren. 

Hierdoor raak je steeds meer het contact kwijt met jouw waarheid, jouw intuïtie die je heel goed kan vertellen wat goed voor jou en je omgeving is! Ook denk ik dat iedere cannabis liefhebber heel goed weet wat het beste is voor zijn of haar cannabisplanten en dus ook voor hem of haar zelf. Het is soms gewoon moeilijk door de bomen het bos nog te zien. Gelukkig gaat het de goede kant op en ziet Sirius een enorme trend in kwekers die overschakelen op biologische kweekproducten en het out of the question vinden om chemische middelen te gebruiken die schadelijk zijn voor de natuur.

Check hier het hele assortiment aan biologische Growshop producten van Sirius.

Biologisch kweken, goed voor de aarde zorgen en toch (dus) geweldige opbrengsten genereren, dat is waar steeds meer mensen en bedrijven zich van bewust worden. Dit is de toekomst en hoe sneller je mee op deze wagen springt, hoe beter! 

Zoals Kees Schelfhout, de bedenker van Biotabs, zegt: "Don’t panic, it’s organic!"

Van levenloze rockwool naar vruchtbare grond

Zelf begon Kees zijn carrière in de plantenwereld door op steenwol te kweken en zware chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Steenwol, oftewel rockwool, is een veelgebruikt medium om planten op te kweken. Het is een synthetisch vervaardigd materiaal dat de wortels van je cannabis planten op artificiële manier kan voeden. Het is in feite een heel gecontroleerde manier van kweken, aangezien de kweker tot zeer nauwkeurig kan bepalen wat de plant te eten krijgt. Er komt geen enkele natuurlijke interventie bij kijken. 

Deze omslachtige manier van kweken verwijdert de kweker nog meer van de natuur en haar werkwijze. De natuur weet perfect hoe een plant moet groeien, daar hoeft de mens zich niet zo mee te bemoeien en al helemaal niet door te gaan strooien en spuiten met gifstoffen. Door op rockwool te kweken, een medium zonder enig bodemleven, is de plant volledig afhankelijk van de mens en is de kweker constant bezig met controleren. Bovendien is rockwool een materiaal dat zo ongeveer weigert ooit te vergaan. Verder gaat kweken op rockwool gepaard met enorme hoeveelheden afval van mineralen, zouten en zware metalen dat vruchtbare grond bevuilt. 

Mademoiselle Cannabis zou doodongelukkig worden van zo’n bestaan en jij ook. Dus waarom zou iemand kiezen voor deze aanpak?

Volgens Kees Schelfhout zijn er onder kwekers de meest koppige soort mensen die je kunt vinden. 

Steeds meer mensen beginnen de voordelen te beseffen van biologisch kweken. Er zijn echter nog steeds heel veel ‘chemische kwekers’, die denken dat ze het wiel hebben uitgevonden en weigeren van hun werkwijze af te stappen, ook al is het op geen enkele manier vol te houden. Volgens Kees kan het niet lang meer duren of er gaat een grote verandering komen, waarbij het licht bij iedereen gaat branden, of er strenge verboden komen op niet-biologische kweek.

Doorbreken van een vicieuze cirkel

Zelf begon Kees begon zo’n 10 jaar geleden met een experiment waarbij hij enkel nog op biologische wijze zijn gewassen cultiveert. Als ervaren kweker van bijzondere planten kreeg hij steeds meer zicht op de desastreuze gevolgen van ‘reguliere kweekvormen’, waarbij tegen de natuur ingewerkt wordt, in plaats van met. Het gebruik van chemische besproeiingsmiddelen begon hem tegen te staan, omdat hij zag hoe de aarde steeds meer uitgeput raakte en steeds meer artificiële ingrepen nodig had om te kunnen blijven produceren.

Moderne kwekers en boeren bevinden zich in een klassieke vicieuze cirkel: hoe destructiever de kweekmethoden zijn die ze hanteren, des te harder zal de chaos zijn die hierdoor op aarde veroorzaakt wordt.

De huid van de aarde

Deze manier van cultiveren heeft er voor gezorgt dat talloze plekken op aarde verandert zijn in onvruchtbare woestijn. De reden hiervoor is dat de bovenste laag aarde, je zou het kunnen zien als de ‘huid van de aarde’, verpest is. Onder andere door het zwaar bewerken met enorme machines, die de bodem openrijten en de structuur kapot maken. Tevens zorgen chemische bestrijdingsmiddelen voor het vergiftigen van al het bodemleven. En zonder dit universum van leven in de aarde kan geen plant groeien en blijft alles doods.

Een gezonde ‘huid’ kan grote hoeveelheden water vasthouden en tevens koolstof. Slechte grond draagt bij aan waterschaarste en het afgeven van nog meer koolstof in de lucht. 

De eerste synthetische pesticiden die op de markt kwamen zijn ontwikkelt door de Duitse chemicus, die ook heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van giftige gassen die gebruikt werken in de Eerste Wereldoorlog en tevens Zyklon heeft bedacht, een gif dat in de gaskamers werd gebruikt door de Nazi’s in de Tweede Wereldoorlog. 

Zoals Bill Mollison, grondlegger van permacultuur het benoemde: “Moderne agricultuur is WO III.” Waarbij de natuur dus de vijand vormt. 

Biotabs leert elke cannabiskweker om te denken in organic

Je eigen cannabis planten verzorgen of een eigen moestuin hebben hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je hebt geen ingewikkelde en dure apparatuur en middelen nodig zoals PH-meters, synthetische voedingsmiddelen en giffen voor planten. Je hoeft in principe niks te ‘kopen’ om gezonde planten te cultiveren. Alles is al lang beschikbaar en je hoeft normaal gezien enkel wat te sturen, om alles zo efficiënt mogelijk (voor de kweker) te laten verlopen.

Een bos is een goed voorbeeld van een ecosysteem waarin alles zijn eigen balans zoekt en des te sterker wordt, naarmate er meer biodiversiteit ontstaat. Dit is een proces waarbij zoveel mogelijk verschillende organismen met elkaar samenwerken en op die manier een netwerk vormen dat het geheel bij elkaar houdt en zorgt voor een omgeving dat bruist van het leven! Zo iets wil jij toch ook voor jouw cannabis planten? 

*Ik vind het leuk om me voor te stellen dat de cannabisplant een mooie godin is, die ik zo goed mogelijk verzorg zodat ze in optimale gezondheid verkeert (tot het moment dat ik haar oogst, dan is het toch beter haar gewoon te zien als een wietplant, anders wordt het een beetje luguber).

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.073 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:


Je kunt in onze webshop gewoon bestellen.
Wij behandelen je bestelling met de grootste zorg.

Actuele status m.b.t. onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.