GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Tips voor gezonde (Cannabis) Planten
In dit blog artikel
In dit blog artikel De ontkiemingDe locatieKweekmateriaalVoeding voor je wiet planten
Deel:

Tips voor gezonde (Cannabis) Planten

Wat heb je allemaal nodig om aan het cannabis kweekavontuur te beginnen? Misschien ligt er in het tuinhuisje nog wat van vorig jaar dat je kunt hergebruiken. Anders zul je er even op uit moeten om de benodigdheden bij elkaar te sprokkelen.

De ontkieming

Het begint bij het begin. Zorg voor een veilige, gezonde start voor je plantjes. Wanneer je je keuze hebt gemaakt voor de zaden die het best bij je passen, kun je beginnen met de ontkieming. Hier kun je binnen mee beginnen, wanneer het nog te koud is. Na IJsheiligen, vanaf half mei (of wanneer het niet meer vriest) kun je wietplanten buiten zetten. Het kiemproces is een cruciaal moment, waarin het leven van de plant besloten wordt. De gevoelige zaadjes moeten uiterst voorzichtig behandelt worden. Ze zijn gevoelig voor infecties, dus was grondig je handen voor je ermee aan de slag gaat. Er zijn verschillende manieren waarop je zaad kunt ontkiemen. Met behulp van Spongepot kun je gemakkelijk en veilig je zaadjes ontkiemen.

De locatie

Waar ga je je wietplant groot laten worden? Hou in je achterhoofd dat wietplanten het liefst lang en veel zon hebben. Een tuin op het zuiden is dus ideaal. Kies hoe dan ook de meest zonnige plek die beschikbaar is.

Kweekmateriaal

Aarde

Aarde ligt het meest voor de hand, als het tot je mogelijkheden behoort kun je ook direct in de grond planten. Zeker als je een eigen tuin hebt met gezonde aarde, ben je met je neus in de boter gevallen. Schep eens een stukje aarde om en kijk naar het bodemleven: zie je de regenwormen krioelen en is de grond donker en wat vochtig? Dan heb je waarschijnlijk het perfecte groeimedium gevonden voor je cannabis planten. Je sativa-dominante strain kan monsterlijke proporties aannemen, dus pas ermee op!

Geef je planten een extra boost met BAC PK Booster!

Grondmix

Misschien heb je geen grote tuin, en moet je het doen met een klein balkon. Niet getreurd, ook dan is het mogelijk mooie en gezonde cannabis planten te kweken.
Wanneer je in een tuincentrum op zoek bent naar aarde voor je cannabisplanten, hou dan rekening dat je niet zomaar elke soort potgrond kunt gebruiken. Kies een potgrond die luchtig is van structuur en goed water vast houdt. Voor een cannabisplant is het heel belangrijk dat er een juiste verhouding is tussen lucht en water in de grond. Te veel water zorgt ervoor dat er te weinig lucht in de bodem komt. Als de grond te droog is, krijg je het tegenovergestelde probleem. Bij een goede growshop kun je een geschikte grondmix vinden, waar je plant in kan floreren.

Tip: Hoe groter de pot, hoe groter je plant kan worden. Verder is het belangrijk te kiezen tussen de verschillende groeimedia.

Voeding voor je wiet planten

Deze, en meer tips kun je terug vinden in The Organic Grow Book, een prachtig boek over tuinieren in samenwerking met de natuur. Je leert alles over het creëren van gezonde planten. 

Wormenpoep

Wat? Ja, wist je dat je heel gemakkelijk je persoonlijke plantenvoeding fabriekje kunt maken?
Als je tijd, creatieve vingers en wat tijgerwormen hebt, kun je gemakkelijk zelf voeding creëren voor je planten. Hiervoor heb je een wormenbak nodig en een speciale soort mestwormen (ook wel tijgerwormen genoemd). De wormenbak kun je overigens ook gemakkelijk zelf maken.

Brandnetelgier

Heel gemakkelijk zelf te maken, en een goede manier om extra stikstof (N) aan je planten te geven. Tevens is brandnetelgier ook een natuurlijke ongediertebestrijder.
Laat een kilo brandnetels twee weken in een bak met water, roer hier elke dag in. Het gaat na verloop van tijd fermenteren.

Compostthee

Compostthee is voeding voor je planten, gemaakt van compost in vloeibare vorm. Op die manier kun je van thuis uit je wietplanten sterk maken met essentiële voedingsstoffen. Het is wel wat werk om het te creëren. Hier volgt een vereenvoudigd stappenplan.

Ten eerste heb je goede compost nodig, waarmee je de thee kunt maken. Bijvoorbeeld van compostwormen, en verteerd materiaal uit een compostbak (deze kun je ook zelf maken). Hou er rekening mee dat goede compost tijd nodig heeft om te verteren. Duurt het je te lang? Sirius heeft in haar assortiment speciale PK Booster Compostthee, een complete mix van onder andere sterk geconcentreerde compost, guano, kelp. Gebruik samen met Orgatrex om gemakkelijk zelf je compostthee te maken.

Je hebt nodig:

  • 2 emmers van 20L
  • Luchtpomp (voor aquarium/vijver met hoge capaciteit)
  • Bruisstenen
  • Luchtslangetjes
  • Jut zak (als theezak)

Voor de compostthee

  • Chloorvrij water (bijvoorbeeld regenwater of bronwater)
  • Compost

Dit laat je 24 uur borrelen, vervolgens krijg je een donker theemengsel dat zeer voedingsrijk is en je snel dient te gebruiken.

Het belangrijkste om te onthouden is dat cannabisplanten hongerige wezens zijn die goed gevoed moeten worden om gezond en sterk te worden. Geef ze zo veel mogelijk natuurlijke voedingsstoffen en blijf weg van synthetische meststoffen.

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.182 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.