GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
Toon alle onderwerpen
Inhoudsopgave
1. Linalool

Linalool

Linalool

Linalool is een niet-cyclisch monoterpenoïde en wordt beschreven als bloemig en met lavendel ondertonen. Rassen met een hoog linalool-gehalte bevorderen kalmerende, ontspannende effecten.

Linalool wordt al eeuwenlang gebruikt als slaapmiddel. Linalool vermindert de angstige emoties veroorzaakt door zuivere THC, waardoor het nuttig is bij de behandeling van zowel psychose als angst. Studies suggereren ook dat linalool het immuunsysteem stimuleert, longontsteking aanzienlijk kan verminderen en cognitieve en emotionele functie kan herstellen (dit zou het nuttig kunnen maken bij de behandeling van de ziekte van Alzheimer).

Zoals blijkt uit de studie  van Ma, Xu et al, uit 2015, kan linalool de longontsteking veroorzaakt door sigarettenrook aanzienlijk verminderen door het blokkeren van de carcinogenese veroorzaakt door benz[α]anthraceen, een component van de teer die door de verbranding van tabak wordt gevormd. Deze bevinding geeft aan dat linalool nuttig zou kunnen zijn om de schade veroorzaakt door het inademen van cannabisrook te verminderen.

Linalool stimuleert het immuunsysteem doordat het direct immuuncellen activeert via specifieke receptoren en/of paden. De studie van Sabogal-Guáqueta et al, ook uit 2015, suggereert dat linalool de histopathologische (het microscopisch onderzoek van biologische weefsels om de verschijning van zieke cellen en weefsels zeer gedetailleerd te observeren) kenmerken van de ziekte van Alzheimer kan omkeren en cognitieve en emotionele functies kon herstellen via een anti-inflammatoir effect.

De Environmental Protection Agency heeft het gebruik ervan als bestrijdingsmiddel, smaak- en geurstof goedgekeurd. Het wordt gebruikt in een breed scala van bad-en lichaamsproducten en wordt meestal vermeld onder ingrediënten voor deze producten als beta linalool, linalylalcohol, linaloyl oxide, p-linalool en alloocimenol. De dampen zijn een effectief insecticide gebleken tegen fruitvliegen, vlooien en kakkerlakken.

Linalool is geïsoleerd in honderden verschillende planten. De Lamiaceae-familie van planten en kruiden, waaronder munt en andere geurende kruiden, zijn veelgebruikte bronnen. De Lauraceae-plantenfamilie, waaronder laurieren, kaneel en palissanderhout, is ook een gemakkelijk verkrijgbare bron. De familie Rutaceae, die citrusvruchtenplanten bevat, is een andere goede bron. Ook berken en andere boomsoorten die in tropische en boreale klimaatzones voorkomen kunnen linalool produceren. En hoewel het technisch gezien geen planten zijn, produceren sommige schimmels ook linalool. Linalool is een kritische precursor in de vorming van vitamine E.

GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten


Je kunt in onze webshop gewoon bestellen. 
Wij behandelen je bestelling met de grootste zorg.

Onze
fysieke Sirius Smart Shops zijn ook OPEN
in Roermond NL Zwartbroekstraat 35 
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A 

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.