GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
Toon alle onderwerpen
Inhoudsopgave
1. Pineen 2. Pineen

Pineen

Pineen

Pineen is een bicyclische monoterpenoïde. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft kenmerkende aroma's van dennen en sparren. Er zijn twee structurele isomeren van pineen gevonden in de natuur: α-pineen enβ-pineen. Beide vormen zijn belangrijke componenten van dennenhars. α-pineen is de meest voorkomende terpenoïde in de natuur. Pineen wordt aangetroffen in naaldbomen maar ook in andere planten. Het wordt het meest aangetroffen in balsamicohars, naaldhout en sommige citrusvruchten. De twee isomeren van pineen vormen het belangrijkste bestanddeel van terpentijn. Pineen is één van de belangrijkste monoterpenen die fysiologisch belangrijk is in zowel planten als dieren. Het neigt om met andere chemische stoffen te reageren, die een verscheidenheid van andere terpenen (zoals limoneen) en andere verbindingen vormen.

Pineen wordt in de geneeskunde gebruikt als ontstekingsremmend, slijmoplossend, bronchodilator en plaatselijk antiseptisch middel. α-pineen is een natuurlijke verbinding geïsoleerd uit dennennaaldenolie die al vele jaren wordt gebruikt in de Traditionele Chinese geneeskunde vanwege de aangetoonde werking. Er wordt ook aangenomen dat de effecten van THC kunnen worden verminderd door pineen, met name de nadelige gevolgen voor geheugen en concentratie zouden afnemen.

GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten


Je kunt in onze webshop gewoon bestellen. 
Wij behandelen je bestelling met de grootste zorg.

Onze
fysieke Sirius Smart Shops zijn ook OPEN
in Roermond NL Zwartbroekstraat 35 
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A 

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.